”kaupallinen yhteistyö Teknos ja Asennemedia

Anne Melender Teknos Biorabalance 2

Miten onnellinen olen väreistä ja miten onnellinen siitä että saan yhteistyössä Teknoksen kanssa myös jakaa teille väri-iloa. Me ihmiset olemme sellaisia että tiedostamme tai emme niin värit vaikuttavat meihin valtavasti. Visuaalisena ihmisenä värejä näkee sellaisissakin paikoissa, missä joku toinen saattaa olla ajattelematta ”että tässä on väriä” – mutta kaikessa on väriä. Meillä on kaikista ärsykkeistä riippumaton oma fiilis siitä missä sävymaailmassa viihdymme parhaiten. Otetaan nyt kuitenkin tarkemmin käsittelyyn sisustukseen liittyvät värimaailmat. Vaikka kuinka saamme ympäriltä vaikutteita erilaisista sävymaailmoista, jokaisella on intuitio siitä missä itse kuitenkin viihtyy parhaiten.

Anne Melender Teknos Lookbook

Oman värimaun opetteleminen

Minusta on supermielenkiintoista opetella omaa intuitiivista värimakua. Kyllä, sitä voi opetella jos ei ole ikinä ajatellut asiaa. Voi olla että kotona pitäisi maalata vaikkapa jotakin ja haluaa käyttää värejä, tai haluaa neutraaliin sisustukseen tehostetta joillakin pienillä yksityiskohdilla. Kannattaa seurata omaa intuitiivista ajatusta itseä miellyttävistä värimaailmoista.

Anne Melender Teknos Lookbook 7

Luo oma väripalettisi

Pienen kivan ja opettavaisen sävymaailmaleikin voi toteuttaa helposti rakentamalla kollaasin. Kaikki ammattisuunnittelijat käyttävät inspiraatiokollaaseja luodessaan suunnitelmia. On joku visio ja siihen haetaan ideoita ja poimitaan inspiraatiokollaasiin sävyjä kuvista, esineistä ja materiaaleista. Samalla tavalla jokainen voi luoda itselleen kollaasin omasta intuitiivisesta värimieltymyksestään. Minä istahdin muutaman lehden kanssa lattialle ja poimin sieltä täältä sivuja, joissa oli jotakin itseä miellyttävää lähinnä värejä ajatellen. En keskittynyt yhtään siihen mitä kuvat lopulta esittivät, vaan poimin nipun sivuja itselleni ihan vaan noudattamalla omia tuntemuksia.

Anne Melender Teknos Lookbook 6
minulle mieleisiä värikkäitä sävyjä, lookbookissa Colours Without Borders
Anne Melender Teknos Lookbook 3
neutraali sävymaailma, lookbookissa Cool Living

Lajittelin poimimani sivut kahteen ryhmään, neutraaleihin ja värikkäämpiin kuviin. Ihan selvästi valitsemani sivut noudattivat tiettyä kaavaa. Neutraaleista väreistä pidän näköjään eniten beigen ja harmaan murretuista pehmeistä nyansseista ja värikkäämmissä kokonaisuuksissa minua puhuttelee erilaiset murrettuihin pastelleihin taittavat sävyt.

Vinkki: sävykollaasit kannattaa koota vaikka huoneen keskeiselle paikalle; lattialle tai sohvapöydälle. Lopputulosta voi tarkastella kauempaa ja huomaa hyvin, miten kollaasiin poimitut värisävyt täydentävät omaa kotia. Sieltä on helppo valita mieleisiä värisävyjä suurempiin pintoihin tai pieniin yksityiskohtiin. Oiva tapa vaikka etsia kivan sävyistä tehosteseinää tai piristäviä koristetyynyjä.

Anne Melender Teknos Lookbook 10
Colour Your Story -lookbookissa on 105 ajatonta, murrettua värisävyä jotka Teknoksen väriasiantuntijat ovat poimineet

Colour Your Story by Teknos -lookbook

Vähän samalla tavalla Teknos on luonut uuden valmiiksi kuratoidun värikokoelman laajasta SISÄVÄRIT-maalikokoelmastaan. Uudessa Colour Your Story by Teknos lookbookissa on tiivistetty kokoelma sävyjä, joihin ammattilaiset ovat poimineet varmasti hyviä ja helppoja värisävyjä eri kategorioissa. Tämän kokoelman väreihin pääset tutustumaan tästä linkistä. Samalla näille kuratoiduille väreille on annettu nimet tuttujen sävykoodien lisukkeeksi. Värien nimet pohjautuvat pohjoismaiseen luontoon ja Teknoksen kansainvälisyyteen. Vaikka Teknos on suomalainen perheyritys, se toimii kansainvälisillä markkinoilla ja tämä näkyy myös kivasti sävyjen nimissä. Nimetyt värit helpottavat värisävyjen muistamista ja jakamista, tietysti nimi antaa myös luonnetta värille.

Värien nimistä löytää hauskoja oivalluksia ja paikkoja. Kuulin esimerkiksi että joo joo -sävy syntyi siitä kun eräs rouva halusi maalata keittiöön roosan sävyä ja kysyi mieheltään että onko se varmasti ok – tuli vastaus että joo joo. Näin yksi vaaleanpunaisen sävy sai nimensä tästä hauskasta hetkestä.

Anne Melender Teknos Lookbook 4

”Teknoksen värisuunnittelijoiden kanssa yhdessä luotu Colour Your Story -kokoelma ammentaa inspiraatiota pohjoisen luonnosta ja skandinaavisesta tyylistä.”

Anne Melender Teknos Biorabalance 3
uusi seinäsävy innosti järjestämään avohyllyn esillepanot uudelleen, pellavanruskea lasi sopii kauniisti seinän väriin
Anne Melender Teknos Biorabalance Harmaa 3
valitessani keittiön seinän uutta sävyä, inspiroiduin keittokirjan kuvasta ja Teknoksen lookbookista
Teknosmuutos
vasemmalla entinen harmaa seinäsävy ja oikealla uusi sävy Lagom

Minä sain jo vähän etukäteen hyppysiini pian julkaistavan lookbookin ja valitsin siitä meidän keittiön seinään pehmeän beigen sävyn. Harmaa seinäkin oli kaunis, mutta tämä uusi beige väri jatkaa koko kodin muiden tilojen sävytunnelmaa ja koen sen luovan yhtenäisyyttä kokonaisuuteen. Seinä maalattiin Teknoksen Biora Balance -seinämaalilla, joka on kiiltoasteeltaan täyshimmeä ja näin pinnasta tulee kauniin mattainen. Piditte kovasti tästä muutoksesta ja sain Instagramiin paljon kommentteja – moni sanoi että miten iso muutos olikaan.

Entinen keittiön harmaa seinäsävy muuttui pehmeän beigeen, sävyyn numero T1659 Lagom.

Anne Melender Teknos Lookbook 9

Meidän pienestä keittiön sävymuutoksesta oikeastaan näkee hyvin miten tärkeitä oikeat sävynyanssit ovat. Teknoksen Colour Your Story -kokoelma auttaa hahmottamaan helpommin onnistuneita värejä. Mistä vaan väristä piditkään; vihreästä, beigestä, roosasta tai vaikka sinisestä – valmiiksi valitut hyvät sävyt helpottavat sinun valintaasi. Tämä uusi konsepti rantautuu pian myös rautakauppoihin. Siellä voit tutustua ensin Colour Your Story -lookbookin nimettyihin sävyihin, napata vaikka kotiin katsottavaksi lookbook-vihkosen ja sitten kun olet löytänyt sieltä sopivat sävyt niin niistä löytyy sisävärkartasta maalatut värimallit joista valinta vahvistuu. Voit tilata itsellesi tämän uuden lookbookin myös Teknoksen sivuilta.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan omaan lempivärisävymaailmaan. On hurjan paljon helpompaa lähteä valitsemaan omaan kotiin värisävyjä, kun tietää mitkä ovat oman väripaletin mieltymyksiä. Oman väripaletin kokoaminen on myös hauskaa puuhaa!

2 Comments

  1. Olipa kauniit kuvat, ja ihana idea pysähtyä esimerkiksi lehtien ääreen miettimättä kuvia sen enempää!

  2. Anne

    Oi kiitos 🙂 Kyllä välillä on kiva tehdä tällainen fiiliskollaasi, siitä saa aina inspiraatiota ja vähintäänkin iloa!