”kaupallinen yhteistyö Orion Pharma ja Asennemedia

Anne Melender Kemianteollisuus Orion 3

Olen viimeaikoina miettinyt erityisen paljon arjen perusasioita. Tietyllä tapaa elämänmuutos – muutto kaupunkiin omakotitalosta – on myös vaikuttanut arjen toimintoihin aika paljon. Mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että arkisia toimia ja perusasioita kannattaa välillä tarkastella. Arki on se joka meidän elämään vaikuttaa eniten, kun arkihommat on balanssissa, voi nauttia kohokohdista vieläkin enemmän ja samalla on voimaa niihin negatiivisiinkin hetkiin ehkä hitusen enemmän.

Olen itse opetellut aika järjestelmälliseksi monissa asioissa. En tosiaankaan ole aina hallinnut arkijuttuja näin hyvin, siitä olenkin hyvä esimerkki, että aina voi oppia uutta. Vaikka olen aika boheemi ja rento, silti huomaan kuormittuvani jos perusasiat eivät toimi.

Pidän ehkä eniten perusasioista – tämä koskee niin tavaran hallintaa, taloutta, ruokaa, vaatteita, ihonhoitoa – no ihan mitä tahansa osa-aluetta. Oletko sinä pysähtynyt miettimään omia perusasioita, onko ne järjestyksessä. Suosittelen panostamaan näiden osa-alueiden toimivuuteen, se rauhoittaa ja tasapainottaa – auttaa selvästi jaksamaan arjessa.

Yhteistyö Kemianteollisuuden kanssa sai taas minut pohtimaan näitä arjen perusasioita. Lueskelin vähän taustatietoa Kemianteollisuudesta; en ole esimerkiksi tiedostanut, että täällä Turussa Orionin tehtaalla valmistetaan vaikkapa Aqualan L- ja Probicare-tuotteita. Orion on muutenkin merkittävä työllistäjä täällä Turun sedulla ja parhaillaan investoi tehtaisiinsa voimakkaasti.

Anne Melender Kemianteollisuus Orion 7

Kemianteollisuus mahdollistaa meille monet arkeen liittyvät perusasiat. Kemianteollisuus on myös tärkeä vastuullisuuden näkökulmasta, yritykset pyrkivät jatkuvasti kehittämään erilaisia toimia ympäristön hyväksi.

Kemianteollisuudella on menossa kampanja nimeltä Arjen ympyrät. Tätä kampanjaa varten on luotu oma sivusto, jossa voi käydä lukemassa miten kemianteollisuus näkyy meidän jokaisen arjessa. Ihan esimerkiksi hanasta tulevassa puhtaassa vedessä, ruoantuotannossa ja vaikkapa kosteusvoiteessa. Orionin perusvoiteet ovat hyvä esimerkki siitä millaisia hyvän elämän vastuullisesti tuotettuja tuotteita suomalainen kemianteollisuus mahdollistaa.

Pääset tästä tutustumaan kampanjasivuihin, siellä kerrotaan esimerkiksi alan kehityksestä, innovaatioista ja vastuullisuuspyrkimyksistä. Siellä voi tutustua tarkemmin mihin kemianteollisuus vaikuttaa arjessamme.

Anne Melender Kemianteollisuus Orion 5
Onko sinullakin keittiössä perusvoidetta käsien rasvaamiseen tiskaushommien jälkeen?

Anne Melender Kemianteollisuus Orion 11

Olen käyttänyt ”aina” Aqualan L-perusvoidetta. Sitä löytyy meiltä aina kaapista ja olen tottunut käyttämään sitä moneen tarkoitukseen. Tietysti ihan ihovoiteena, mutta myös välillä ihon puhdistamiseen voidepesumuodossa, etenkin tällaisena kylmänä talvena mainiota ihonhoitamista. Probicare on Orionin uusi voide.

Anne Melender Kemianteollisuus Orion

”Probioottisilla tuotteilla tutkitusti positiivisia vaikutuksia ihoon

Iho altistuu jatkuvasti erilaisille ärsykkeille, kuten UV-säteilylle, saasteille ja
kosmetiikalle. Myös stressi, pesu vääränlaisilla tuotteilla, tietyt ruoka-aineet ja allergiat voivat ärsyttää ihoa.

Ärsykkeiden seurauksena ihon mikrobitasapaino saattaa muuttua ja patogeenit bakteerit eli taudinaiheuttajat lisääntyä iholla, mikä voi pahentaa esimerkiksi atooppista ihottumaa, rosaceaa ja aknea.

Probicare sisältää Lactococcus lactis -solu-uutetta eli probioottistalysaattia, jossa bakteerit eivät ole eläviä. Tiettyjen bakteerien osien on osoitettu edistävän immuunipuolustuksellisia reaktioita ihossa ja tukevan ihoa suojaavan läpäisyesteen toimintaa.
Solu-uutteilla eli lysaateilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia myös ihon uudistumiseen ja haavojen parantumiseen.
Probioottiset tuotteet suojaavat ihoa ja vahvistavat ihon suojakerrosta ja vastustuskykyä.
Lysaateilla on havaittu myös tulehdusta ehkäisevää vaikutusta. Lysaattien vaikutuksesta iholle tärkeiden proteiinien ja entsyyminen tuotanto lisääntyy.
Lisäksi probioottiset bakteerit vähentävät ihon reaktiivisuutta ja estävät taudinaiheuttajien lisääntymisen iholla.
Anne Melender Kemianteollisuus Orion 8
Mietin tarkkaan tavaroille paikat ja pyrin viemään ne aina käytön jälkeen omille paikoilleen. Toimiva järjestys kaapeissa helpottaa askareita.

Arjen tärkeys on kyllä ehdottomasti korostunut monessakin mielessä. Se miten viihdymme kotona ja omassa elämässämme auttaa jaksamaan ja tekee etenkin nyt rajatusta elämästä hitusen mielekkäämpää. Hyvän arjen luomiseen auttaa minusta todella paljon karsiminen ja yksinkertaistaminen. Että kotona ne asiat mitä tarvitaan päivittäin ovat helposti saatavilla ja toimivia, lisäksi kun näillä tarvikkeilla on oma paikkansa ja laittaa ne käytön jälkeen paikalleen, järjestys pysyy helposti hallinnassa. Rutiinit sujuvat kuin itsestään ja jää aikaa enemmän muille asioille. Olen itse ehdottomasti arjen järkityyppi, minua inspiroi hyvä arki.

2 Comments

  1. Sori off topic, mutta mistä toi ihana neule on? Minkä merkkinen? 🙂

  2. Anne

    Heh, eipä mitään 🙂 Neule on Marimekon tämän talven mallistosta!