Anne Melender Joululahjat20 3
Skultunan messinkinen kukkaruukku on juuri kiillotettu

Voi miten kauan menikään joululoman jälkeen, että sain itseni tänne blogin äärelle. Taisin venyttää lomaa vähän pidemmäksi kuin tarkoitus olikaan. Minulla on aina tosi vaikeaa tammikuussa ja elokuussa lomien jälkeen päästä työhön ja rytmiin kiinni. En kuulu niihin jotka ovat lomalla aktiivisia tekemään ja liikkumaan, vaan lamaannun ennemminkin ja kun ei tee juuri mitään ei saa tehtyä mitään. Niinpä siitä kierteestä ylös nouseminen on tosi hankalaa. Toki täällä on selvitelty kaikenlaisia asioita muuttoon ja rakentamiseen liittyen, joten joutilaista päivistä on ollut toki apua näiden hommien edistämiseen.

Tässä jutussa ei ole oikeastaan kummempaa punaista lankaa, kunhan kerron fiilikset ja näytän samalla muutaman joululahjan – niitä on aina kiva katsoa eikö!

Anne Melender Joululahjat20 4

Kulho maljakon vieressä luo kokonaisuudesta asetelman.

Olen kauan halunnut Iittalan Kuru-kulhoa ja yllätys oli oikein mieluinen kun minä avasin sen paketista. Onhan tuo kuppelo nyt vaan niin täydellisen kaunis – samalla jämäkkä ja ryhdikäs, mutta kuitenkin pehmeäkin. Tämä on sellainen täydellinen asetelmien täydentäjä, nytkin ruokapöydällä maljakon kaverina, se luo heti asetelman pelkän maljakon sijaan. Tämän lahjan sain mieleltä. Ostettiin myös yhteiseksi lahjaksi meille laadukas sähköhammasharja ja muutama hyvä keittiöväline; Global-veitsi, Microplane-raastin ja Röslen kuorimaveitsi. Arvostetaan molemmat laadukkaita keittiövälineitä, niitä tarvii päivittäin ruoan laitossa ja hyvät välineet ovat ilo ja kestävät pitkään.

Anne Melender Joululahjat20 7
mikä heleys sisällä kun päivä on alkanut pidentyä ja ulkona on lunta

Anne Melender Joululahjat20 5

Tämän ihanan luonnonvalkoisen villaponchon sain miehen äidiltä, hän on sen minulle itse virkannut. Voi miten ihana tuollainen onkaan heittää hartioille kun lukee tai istuu koneella. Aivan ihana lahja kerrassaan, arvostan myös siihen käytettyä aikaa. Nyt on oikein otollinen aika tuollaisille lämmikkeille, vaikka sisällä onkin lämmin, huoneilma on silti kuiva ja tuntuu viileämmältä kuin yleensä.

Anne Melender Joululahjat20 2
Miia Besharin tissimaljakko on hauska

Ilahdutin itseäni ihan itse myös lahjalla – näin Instagramissa Miia Besharin hauskoja tissimaljakoita ja tilasin suoraan häneltä itselleni tämän maljakon. Tykkään tosi paljon asetelmissa erilaisista mielenkiintoisista esineistä ja tämä on superkiva. Nyt olen vaan laitellut sen tuohon ruokatilan tasolle, en enää hirveästi jaksa miettiä tämän kodin sommittelemista. Kyllä se vaan on niin, että uusi koti ja sen suunnitteleminen on päällimmäisenä mielessä. Hyvä että jaksaa edes siivota enää täällä nykyisessä kodissa. Hassua miten se ihmisen mieli toimii. Olen muuten myös stressannut muuttoa niin paljon, että olen voinut fyysisesti huonosti, reagoin aina elämänmuutoksiin tai muihin tapahtumiin (hyviin ja huonoihin) keholla. Migreeniä on ollut usein ja sen lisäksi sellainen yleinen jotenkin jännittynyt kramppitila kropassa. Nyt se alkaa kyllä jo helpottaa, mulla ei ahdistusta vähennä se jos vaan makaan sohvalla. Seuraavaksi täällä alkaakin autotallin ja varaston siivoilu, saatiin vielä siihen tsempiksi vuoden jäätävin sää, heh.

Anne Melender Joululahjat20

Mietin myös miten meidän koirat tottuu kerrostaloon, heillekin se on iso muutos. Ja mulle, ei voi vaan avata illalla ovea ja päästää yöpissalle. Nyt täytyy monta ketaa päivässä pukea ja lähteä kävelylle, tekee kyllä ihan hyvää, sekä koirille että itselle. Teen kotona töitä niin heidän ei juuri tarvitse olla yksin, mutta se jännittää miten tottuvat kerrostalossa olemaan keskenään. Ovat ihan rauhallisia tyyppejä, että varmasti se menee hyvin.

Anne Melender Joululahjat20 6

Olen miettinyt jo tosi tarkasti kaikkea muuttoon liittyvää, otan teitä sitten mukaan touhuihin ja pääsette näkemään toki uuden vuokrakodin heti kun saadaan tämän kuun loppupuolella avaimet sinne. Onneksi meillä on rauhassa aikaa muuttaa. Tietysti olen jo mielessäni sisustanut tilat valmiiksi ja jopa miettinyt mihin kaappiin mitkäkin tavarat tulevat. Ihanteellisinta on että siivotaan siellä päässä paikat valmiiksi ja viedään suoraan kaappeihin astiat, vaatteet ja muut käyttötavarat. Sitten viimeisenä kaikki isot jutut. Katsotaan miten se sitten menee käytännössä.

Uuden talon rakennusprojektikin on hyvässä vauhdissa, piirustuksia hiotaan ja maaperätutkimusta tehdään yms. Tänä vuonna täällä blogissa on siis luvassa todella paljon kaikkea uutta ja mielenkiintoista!

Comments are closed.