”kaupallinen yhteistyö Instrumentarium ja Asennemedia

Anne Melender Instrumentarium Piilolinssit 6

Olen kuulkaas aika innoissani! Minä olen jo monta vuotta haaveillut piilolinsseistä, välillä vaan on tilanteita, jolloin haluaisi olla ilman silmälaseja. En kuitenkaan ole edistänyt asiaa, koska olen ajatellut että se on jotenkin monimutkaista ja että piilareita ei voi käyttää vaikkapa jos on moniteholinssit. Teen yhteistyötä Instrumentariumin kanssa ja sen myötä minulle tuli eteen mahdollisuus kokeilla piilolinssejä. Ja voi miten kätevää se onkaan, kerronpa teille lisää.

Miksi halusin piilolinssit

On monia tilanteita, jolloin haluaisi ehkä vaan pukeutua ilman silmälaseja. En ole itse osannut käyttää esimerkiksi korvakoruja tai hiuspantoja silmälasien kanssa. Muilla ne näyttävät kyllä ihan kivalta, mutta itselle on tullut aina olo että on jotakin liikaa päällä. Lisäksi mietin tilaisuuksia, joihin pukeutuu vaikkapa mekkoon ja haluaa meikata huolellisesti, olisi ihanaa olla ilman silmälaseja. Tai jos menee nyt korona-aikaan kaupungille, eikä halua että silmälasit huurtuu. Kesällä voi helposti käyttää aurinkolaseja ilman voimakkuuksia. Voisin kuvitella, että myös monissa urheilutilanteissa piilolinssit toimivat paljon paremmin kuin silmälasit. Esimerkiksi nyt talviurheilulajeissa piilarit ovat varmasti tosi helpottavat.

Piilolinssit tuovat lisämukavuutta elämään monissa tilanteissa, ne ovat lisäapu silmälasien käyttäjälle. Nyt korona-aikana on muuten oiva totutella piilolinssien käyttöön, kun ollaan paljon kotona.

Piilolinssit ovat lisäapu silmälasien käyttäjille

Anne Melender Instrumentarium Piilolinssit 3

Miten piilolinssit hankitaan

Instrumentariumiin voi varata ajan piilolinssien sovitukseen. Aikaa on varattu reilusti, jotta voidaan käydä läpi tarkasti kaikki yksityiskohdat. Tietysti tehdään piilolinssinäöntarkastus, jotta löytyy sopivat voimakkuudet. Itselläni ei ole reilussa kahdessa vuodessa näkö muuttunut yhtään, minulle sopi piilolinssit samoilla voimakkuuksilla kuin silmälasinikin ovat. Tarkastuksen jälkeen optikko kertoo piilolinsseistä ja opastaa kädestä pitäen kuinka ne laitetaan silmiin ja otetaan pois. Jännitin tätä paljon, mutta minulla sujui todella helposti linssien laittaminen silmiin. Minulle valitut piilolinssit ovat kertakäyttöiset ja näin ollen tosi turvalliset ja vaivattomat käyttää ja käsitellä.

Piilolinssit sopivat myös moniteholasien käyttäjille, se on jännä miten eri näköalue piilolinssissä ikään kuin itsestään löytyy tarvittaessa. Piilolinsseistä voit lukea lisää Instrumentariumin piilolinssioppaasta.

Anne Melender Instrumentarium Piilolinssit 4   Anne Melender Instrumentarium Piilolinssit 7

Miltä piilolinssit tuntuvat käytössä

Jännitin vähän sitä miltä linssit mahdollisesti tuntuvat silmässä ja muljahtelevatko ne jotenkin tai tuleeko roskan tunnetta. Nämä minun linssini ovat niin pehmoiset ja kosteat, että en tunne linssejä ollenkaan kun ne ovat päässä. Paitsi jos joku osuu silmään ja liikauttaa linssiä paikaltaan, sitten se vähän tuntuu, mutta kun räpsäyttää silmää muutaman kerran, linssi hakeutuu itsestään oikealle paikalleen. Tämä ei tunnu yhtään ikävältä.

Jännintä oli se tunne kun meni peilin eteen ja näki itsensä kunnolla ilman silmälaseja. Oli esimerkiksi aivan mahtava meikata kun näki hyvin. Tai kun puuhasteli kotona ja näki ihan hyvin vaikka ei ollut silmälaseja, monta kertaa meinasin tottumuksesta hakea silmälasit, kunnes tajusin, että en tarvitse niitä. Autolla ajaessa piilolinssit toimivat myös aivan mainiosti ja nyt kun on käytettävä maskia niin miten ihanaa kun ei ole huurtuvia silmälaseja.

Linssien laittaminen sujuu oikein hyvin, kerta kerralta se on ollut helpompaa. Samoin linssien pois ottaminen on vaivatonta. Ja kuulemma ne eivät voi hävitä jonnekin silmän taakse, näin sanoi optikko minulle jo ennen kuin ennätin asiasta kysyä. Piilolinssit myös kosteuttavat silmää, esimerkiksi näin talvella ilman kosteus on pieni ja silmistä haihtuu kyynelnestettä, piilolinsseissä kosteus on huipussa. Talvella ja maskin käytössä silmiä pitäisi muutenkin muistaa hoitaa erityisen hyvin.

Anne Melender Instrumentarium Piilolinssit 8

Piilolinssikontrolli ja jälkitarkastus

Instrumentarium tekee vielä jäkikäteen piilolinssikontrollin, jossa varmistetaan linssien sopivuus ja mukavuus. Jälkitarkastuksessa voi myös kysellä jos on käytössä tullut mieleen jotakin mikä askarruttaa. Itse huomasin, että en näe ihan niin tarkasti esimerkiksi lukea piilolinsseillä kuin silmälaseilla. Kuulin että se on ihan normaalia, piilolinsseillä ei välttämättä aina päästä ihan samanlaiseen näöntarkkuuteen kuin silmälaseilla, mutta toiminnallinen tarkkuus on silti hyvä. Esimerkiksi minullakin on hajataittoa, niin sitä ei voi näillä monitehopiilolinsseillä korjata. Mutta niillä tulee hyvin toimeen kyllä, mutta jos luen kirjaa tai istun tekemässä töitä tietokoneella, silloin kannattaa ennemmin valita silmälasit.

Anne Melender Instrumentarium Piilolinssit 9  Anne Melender Instrumentarium Piilolinssit 10

Olen superiloinen että lähdin kokeilemaan piilolinssejä ja ne tuntuivat heti mukavilta käytössä. Voin kyllä lämpimästi suositella testaamaan jos sinä et ole vielä tutustunut piilolinsseihin. Kaikki ennakkoluuloni karisivat kyllä pois ja olen hyvin tyytyväinen, että halutessani vaikka pukea hiuspannan tai korvikset, voin jättää silmälasit pois. Pieniä juttuja, mutta ilostuttavia.

Vinkki: Nyt Instrumentariumilla on tammikuun loppuun saakka piilolinssien sovitus hintaan 10 € (normaalisti 30 €). Se sisältää piilolinssinäöntarkastuksen, käytön opastuksen, 5 paria testilinssejä ja jälkitarkastuksen.

2 Comments

  1. Tuulia Litmanen

    Wau Anne, näytät kyllä tosi hyvältä ilman laseja – lasitkin kyllä sopivat sinulle.