”kaupallinen yhteistyö @keijutuotteet ja Asennemedia

Anne Melender Keijukaura Resepti 3

Tervetuloa meidän uuteen keittiöön ja arkiruoan pariin. Täytyy sanoa, että olen kyllä tykännyt kokkailla tuossa uudessa keittiössä, pidän erityisen paljon siitä että kaikki toiminnot ovat samalla seinustalla ja minulla on lieden ja altaan välissä työskentelytilaa.

Tässä postauksessa saatte reseptin yhteen meidän arjen peruskasvisruoista. Ollaan tietoisesti yritetty lisätä kasvisten ja myös kasvisruokien määrää ruokavaliossa. Minulla takoo jatkuvasti päässä että pitäisi muistaa syödä puoli kiloa kasviksia päivässä. Niinpä olen kehittänyt monia arkisia ruokia, joihin saan upotettua kasviksia – koska ovathan ne tosi maukkaita, etenkin paahdettuna ja paistettuna.

Anne Melender Keijukaura Resepti 2

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Keijun kanssa – olen testaillut uutta Keiju Kaura -levitettä. Se muuten maistuu tosi hyvältä leivällä. Mutta Keiju Kaura sopii myös ruoanlaittoon ja leivontaan. Tällä kertaa teen sieniä ja kasviksia riisin kera pannulla. Tähän ohjeeseen voi soveltaa mitä kasviksia kaapista löytyykään, sienetkään ei ole pakollisia. Tykkään lisätä joukkoon riisiä, sen voi keittää varta vasten tähän ruokaan, tai tämän voi toteuttaa yli jääneestä riisistä.

Anne Melender Keijukaura Resepti 4

Minä olen jo lapsuudenkodista saakka tottunut Keiju-tuotteisiin. Meillä syötiin leivän päällä Keijua ja siksi itsekin tulee helposti kaupassa tartuttua Keiju-tuotteisiin. Äiti on myös opastanut minua valitsemaan sydänmerkittyjä tuotteita. Keiju Kaura -tuotteelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo sydänterveydelle paremmasta valinnasta rasvan laadun ja suolan suhteen.

Anne Melender Keijukaura Resepti 5

Helppo sieniriisipannu

Ainekset:

1 rasia herkkusieniä

1 paprika

2 porkkanaa

1 chili

n. 4 dl keitettyä riisiä

mausteet: valkosipuli, hunaja, soija, suola, pippuri, lehtipersilja

paistamiseen Keiju Kaura -levitettä

Tee näin:

Paista herkkusienet pannulla Keiju Kaura -levitteessä, niin että niistä haihtuu liika neste ja että ne ruskistuvat. Mausta sienet suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Sieniin on hyvä saada makuja. Siirrä sienet sivuun hetkeksi. Lisää vielä pannulle nokare Keiju Kauraa ja lisää vihannekset. Paista niitä kunnes ne ovat pehmenneet ja makeutuneet, mutta ovat vielä hitusen napakoita. Sekoita joukkoon keitetty riisi ja herkkusienet. Pyörittele hetki pannulla, että maut sekoittuvat, mausta suolalla, pippurilla, soijalla ja hunajalla. Lisää lopuksi pannulle tuoreita yrttejä, esimerkiksi lehtipersiljaa tai korianteria.

Anne Melender Keijukaura Resepti 6

Uskon että järjestelmällisyys myös ruoanlaitossa tekee siitä mielekkäämpää. Nostan aina kaikki ainekset valmiiksi tasolle ja pilkon ne valmiiksi. Itse valmistusprosessi sujuu sitten näppärästi ja vaivattomasti.

Anne Melender Keijukaura Resepti 7

Keiju Kaurassa paistettuna herkkusienet saivat todella kauniin värin. Tykään itse maustaa sienet kunnolla, että niissä on ihana täyteläinen umaminen maku kun ne lisätään hitusen paistossa makeutuneiden kasvisten joukkoon.

Anne Melender Keijukaura Resepti 8

Kaikki kasvikset maistuvat ihanilta kypsennettyinä, ne pyöristyvät ja makeutuvat. Pidän kuitenkin siitä että niiden väri ja koostumus säilyy, joten en hauduttele niitä liian kauaa. Porkkanat pilkon ohuiksi kiekoiksi, niin ne kypsyvät nopeasti.

Anne Melender Keijukaura Resepti 12

Meillä arkikattaus on simppeli, mutta kun ruoan nostaa pöytään yrteillä koristeltuna, tekee se heti arkiruokahetkestäkin astetta herkullisemman. Yleensä emme syö leipää ruoan kanssa, mutta keitto tai kasvisruoka tekevät poikkeuksen – silloin saattaa maistua pala leipää Keiju Kauralevitteen kanssa.

Anne Melender Keijukaura Resepti 14

Tämä ruoka on helppo maustaa oman mielen mukaan tulisemmaksi tai miedommaksi. Lapsiperheissä aikuiset voivat vielä pöydässä lisätä soijaa, hunajaa ja pippuria. Tähän sopisi myös chilikastike tuomaan potkua. Ohjeesta tuli neljälle hengelle sopiva annos, mutta me söimme koko pannullisen kerralla – niin hyvää tämä oli.

Comments are closed.