Kylpyhuonevillawoods

Kuvat: Ferm Living / Axor / Hansgrohe / Flos / Netrauta

 

Villa Woodsin kylpytilat on suunniteltu mielessä jo aika valmiiksi, se tehtiin jo ihan siinä vaiheessa, kun taloprojektista vasta haaveiltiin. Postauksen kollaasit on miehen tekemiä, hän ylläpitää Villa Woodsin Instagram-tiliä. Nappasin kollaasit tännekin, koska ajattelin kirjoitella muutamia mietteitä kylpytiloista ja vessasta.

Me tehtiin tietoinen päätös ettei taloon tule sisälle saunaa ollenkaan. Saunomme todella harvoin ja miellä on saunomismahdollisuus muualla, jos mielimme saunoa. Ehkä teemme pihan perälle jonkinlaisen saunan myöhemmin, katsotaan miten ajatus muhii kun talo on valmistunut. Joka tapauksessa tontilla on rutkasti rakennusoikeutta, niin sinne voisi rakentaa ihan kokonaisen saunarakennuksen tai sitten pienen pihasaunan.

Kylpyhuoneen ilmeen haluamme pitää selkeänä ja helposti siivottavana, niinpä seinät ja lattia tullaan luultavimmin päällystämään hartsipinnoitteella. Edellisen kodin mikrosementtilattia oli todella mieleinen puhtaanapidon kannalta, joten sen kokemuksen perusteella tuon tyyppinen pinnoite kiinnostaa.

En usko että saunaa kummemmin loikoillaan kylpyammeessakaan, mutta päädyimme kuitenkin laittamaan ammeen kylpyhuoneeseen, koska jälleenmyynnin kannalta olisi aika ankeaa jos omakotitalossa on pelkkä suihkullinen kylppäri. Ja onhan se kiva hemmotella joskus itseä kylvyllä, etenkin kun tarkoitus on asetella amme ison ikkunan eteen.

Kylpytilaan luksusta tuovat ajatellut kalusteet, allastasoon tulee veteolaatikot ja joku ihana näyttävä tasomateriaali. Yläkaappeja ei laiteta, vaan ajateltiin yhdistää säilytykseen jotakin irrallista kaapistoa, kuten Ferm Livingin Haze-lasikaappi. Tasosta tulee parimetrinen, joten laatikoissa on meille riittävästi säilytystilaa. Sen päälle suuri peili ja ihanat valaisimet.

Mies on todella kiinnostunut hyvistä hanoista ja me valitaankin ne huolella. Kuvassa on joitakin kaavailemiamme vaihtoehtoja. Hanoilla todellakin on väliä ihan jokapäiväisessä arjessa. Se miten vesi tulee niistä ja millainen niitä on käyttää merkkaavat meille paljon. Lisäksi toki puhdistettavuus, olemme huomanneet että ”tietyn merkin” muoviset kromin väriset hanat on vaikeampi pitää puhtaana.

WCinspo

Kuvat: Teknos / Axor / Duravit / Astep

 

Taloon tulee erillinen wc, joka sijaitsee kylpyhuonetta heti vastapäätä käytävän toisella puolella. Pohdimme siksi, laitetaanko varsinaiseen kylppäriin myös wc-istuin vai ei. On aika harvinaista että uudessa omakotitalossa on vain yksi wc, mutta päädyimme kuitenkin tähän ratkaisuun. Olisi jotenkin turhaa laittaa melkein vierekkäin kaksi pönttöä, me kyllä pärjätään yhdelläkin vallan hyvin. Näin varsinainen kylpyhuone on piirun verran seesteisempi. Vessaan ajateltiin käyttää jonkinlaista laattaa seinissä. Nyt kiinnostaisi kenties joku 5×5-kokoinen kivimäinen laattapinta. Sävymaailmaksi kaavaillaan lämmintä harmaata. Taso olisi mielellään myös tässä tilassa näyttävä, samoin seinävalaisinvalinta. Täälläkin toteutetaan suuri peili tason yläpuolelle ja minimoidaan seinäkaapisto.

Wc-istuin tulee varmastikin suorakaiteen muotoisen tilan perälle seinämallisena, sen yläpuolelle ehkä tulee seinäkaappia, katsotaan vielä miltä se tuntuu sitten kun päätös on ajankohtainen. Hanavalintaan satsataan tälläkin kertaa. Nyt harkinnassa on tuo kuvan Axor – minulla on ollut sellainen yhdessä kylpyhuoneessa ja tykkäsin silloin siitä todella paljon. Vältellään sellaista hanaa, jossa on leveä kahva, siinä näkyy kaikki sormenjäljet helposti. Asia jota harvoin ajattelee hanaa valitessa. Myös veden tulokulmalla on merkitystä, suoraan alaspäin tuleva vesi on käytössä hankalampi. Meidän hanojen sävy tulee olemaan perinteinen kromi, se sopii valittuu sävymaailmaan mielestämme parhaiten. Olemme testailleet mustia hanoja edellisessä kodissa ja nyt kyllä innostutaan ihan ajattomasta kromista eniten. Tässä on vielä matkaa lopullisiin päätöksiin, mutta meistä on kiva suunnitella ja fiilistellä ajoissa. Haluamme ottaa kaikissa valinnoissa myös käytännöllisyyden ja ajattomuuden huomioon.

—-> Seuraathan muuten meidän projektia Instagramissa, sen tilin hallinnoinnista olen antanut päävastuun miehelle, itsellä kun menee sujuvasti aika omien kanavien parissa. Täällä blogissa kaikki taloprojektiin liittyvät postaukset löytyy yläpalkista Villa Woods -kategoriasta.

Villa Woods Instagramissa: @talovillawoods

8 Comments

 1. Wc-pöntötön kylppäri on kyllä ideaali! Rohkea ratkaisu silti olla laittamatta pesutiloihin istuinta 👌

 2. Meilläkään ei ole kylpyhuoneessa wc-istuinta ja amme on ison ikkunan edessä. Ihan parhaita ratkaisuja vielä näin 5 vuoden jälkeenkin. Me ei kyllä edes osattu ajatella, että kylpyhuoneeseen voisi laittaa pöntön. 😂

 3. Anne

  Minustakin kylppäri on ihanampi ilman wc-istuinta, mutta toki jos veskiin on pitkä matka, niin se kannattaa laittaa kylppäriin. Tilanteesta riippuen 🙂

 4. Anne

  Ah, kuulostaa juuri ihanalta. Jotenkin olisi ollut tosi turhaa laittaa kaksi wc-istuinta viereisiin tiloihin, etenkin kun kyse on pienen perheen talosta. Jos makuuhuonetiloja olisi enemmän niin toki silloin pönttöjäkin pitäisi varata taloon enemmän. Ja hauska toi että ette edes ajatelleet siihen pönttöä 🙂

 5. Hei, jälleenmyyntiä ajatellen tekisin toisenkin WC:n. Meillä on yhdessä tasossa olevassa omakotitalossa 2 pönttöä; toinen talon toisessa päässä ja toinen kylppärin vieressä; himmeän lasioven takana. Toimii ja helpottaa arkea, jopa kahden aikuisen taloudessa. Kummallakin on omat tilansa. Meillä jäänyt jokunen asunto jopa katsomatta ja ostamattakin vain yhden pöntön takia. Kiva seurailla teidän projektin etenemistä!

 6. Hei!
  Hauska seurata taloideointia!

  Vuokra-asuntoasiasta: näin vuokranantajana *en toki teidän) toivoisin, että toisit esille myös sen, että muutoksiin ja maalauksiin pitää olla vuokranantajan lupa. Sinulla on paljon nuoriakin seuraajia ja herkästi voi tulla se harhaluulo, että vuokra-asunnossa voi vaihdella kahvoja, asentaa ikkunalautoja ja maalata seiniä tuosta vaan.

  Kivoja muutoksia olette tehneet ja asunto on ihanan valoisa! Parvekepostauksia odotan innolla.

 7. Anne

  Varmasti hyvä idea jos pohjaratkaisu olisi sellainen missä kaksi vessaa sijoittuu luontevasti. Meillä ne olisivat ihan vierekkäin, enkä näe sitä sen vuoksi järkeväksi kuitenkaan. Lisäksi se on myös budjettikysymys, säästyvällä rahalla ostetaan taloon mielummin jotain parempaa vastinetta. Sitten kun julkaisen pohjan, niin ehkä selvenee paremmin tämä meidän valinta.

  Onpa mukava kun seurailet! 🙂

 8. Anne

  Olen samaa mieltä tuosta, että pitää mainita ettei omin päin voi tehdä muutoksia vuokrakotiin. Olen sen maininnut useaan kertaan ja toivon että viesti menee perille. Tässäkään asunnossa muuten ei olisi normaalisti saanut maalata, mutta kun selvennettiin suunnitelmat lupaa kysyessä, sen saimme. Ja muuten voisi joskus puhua myös vuokranantajista, meidän perheelläkin on muutamia vuokralaisia, joten on kokemusta tästä. Ja itsekin olin vuokranantaja keskustakodissani, siinä oli erillinen kaksio jota vuokrasin. Niin siis, että monesti annetaan liiankin tiukkoja sääntöjä vuokralaisille, unohdetaan että heille se vuokra-asunto on koti. Esimerkiksi en voi ymmärtää ettei seinään saisi kiinnittää tauluja, joissakin on niin tiukka ohjeistus. Olisi outoa kuvitella asuvansa kodissa, minkä seinissä ei saa olla mitään. Lopulta on kuitenkin ihan pieni homma vaikka paikata reiät jos ne häiritsevät myöhemmin. Vuokralaistenkin koti on heidän koti.

  Tämä asunto on kyllä oikein kiva monin osin. Parveketta on ihana päästä laittamaan kun kevät etenee, se tuo niin paljon lisämukavuutta kotiin. 🙂