”kaupallinen yhteistyö Teknos ja Asennemedia

Anne Melender Teknos T1734 4

Meille koti on tosi tärkeä, paitsi että halutaan nauttia toimivasta kodista, tykätään myös visuaalisuudesta ja siitä että koti näyttää ”meidän kodilta”. Muutto väliaikaiseen vuokrakotiin oli edessä, kun omakotitalo myytiin ja meidän uuden rakennusprojektin ajaksi oli johonkin asetuttava. Löydettiin oikein siistikuntoinen vuokrakoti keskustasta. Huoneisto on remontoitu vajaa vuosi sitten monilta osin, alkuperäistä 90-lukua ovat vain vaatekaapistot ja kylpyhuone.

Vuokrakodeissa pinnat ovat yleensä tosi neutraalit, mikä on toki hyvä asia. Valkoiset seinät, harmahtava lattia ja valkoinen keittiö sopivat taustaksi useimpiin koteihin. Me ihastuttiin tässä kodissa valoisuuteen, isoihin ikkunoihin, lasitettuun parevekkeeseen, siisteihin pintoihin ja sijaintiin. Aika tyytyväisiä ollaan.

Anne Melender Teknos T1734 7

Mutta koska olemme intohimoisia sisustajia, kodinlaittajia ja tuunaajia – halusimme loihtia muutamilla lisäyksillä peruskotiin omanlaistamme tunnelmaa. Sovimme jo vuokratessa, että saamme tehdä pieniä maalausoperaatioita ja että seiniin saa kiinnitellä asioita. Tottakai kun vuokrakodissa tehdään jotain muutoksia, kaikesta pitää sopia vuokranantajan kanssa. Tässä talossa ei normaalisti saa maalata, mutta me saimme luvan kun kerroimme tarkemmat suunnitelmat.

Vinkki: jos kysyt maalauslupaa vuokranantajalta, kerro hänelle mitä olet ajatellut maalata, millä maaleilla ja minkälaisilla sävyillä. On ihan eri asia pyytää lupaa jos on esittää tarkka suunnitelma tehtävistä muutoksista.

Anne Melender Teknos T1734 5

Toteutimme muutostyöt yhdessä yhteistyökumppanimme Teknoksen kanssa; kotimaisen perheyrityksen kanssa on ilo tehdä yhtestyötä. Olenkin jo Instagramin tarinoissa näyttänyt teille mitä täällä puuhailimme, mutta tässä esittelen lopputuloksen kuvien ja selostusten muodossa.

Maalasimme makuuhuoneeseen pikkuisen pehmennystä, sillä huone on pieni ja sinne paistaa ainoastaan aamuisin aurinko, joten tila on vähän kolkko ihan valkoisilla seinillä. Pieni sävytys seinissä tekee ihmeitä. Olohuoneessa halusimme toteuttaa ikkunalaudan suuren ikkunan eteen. Vähän kulahtanut patteri ei ollut kovin kaunis ja raikkaalla ikkunalaudalla patterin ilme siistiytyy ja samalla syntyy mukava taso pienille somistukseille. Lisäksi halusimme raikastaa kolhiintuneita ovenkarmeja, jotka pistivät silmään muuten remontoidussa kokonaisuudessa. Katsotaanpa tarkemmin lopputuloksia!

Anne Melender Teknos Lookbook

Makuuhuoneessa päätimme maalata kaksi seinää, ikkunaseinä ja kaapistoseinä saivat jäädä ennalleen. Otimme huomioon, että mahdollisesti maalaamme seinät takaisin valkoiseksi kun lähdemme tästä asunnosta, näin pyrimme välttämään hankalia rajauksia. Sen vuoksi oli kätevintä maalata kaksi ehjää seinää ja rajata ne teipeillä siten, että valkoinen seinäväri kääntyy maalattujen seinien puolelle.

Sävyvalinnassa meillä oli apuna Teknoksen uusi Colour Your Story -värikokoelma. Olen kirjoitellut aikaisemmin blogiin tästä oivasta apuvälineestä. Tuossa blogipostauksessa kerron helposta tavasta löytää oma mieleinen väripaletti. Colour Your Story -lookbookiin on kuratoitu 105 toimivaa sisäseinäsävyä helpottamaan onnistunutta värivalintaa. Me toivoimme vain pientä pehmennystä seiniin ja valitsimme vaalean lämpimän kitin sävyisen harmaan. Valitsemamme seinäsävy on LÄMPIMÄMPI T1734. Tällainen vaalea lämmin harmaa tekee tilasta kutsuvan ja rakastamani valkoiset puuvillatekstiilit, lakanat ja verhot, näyttävät kauniilta sävytettyä seinäsävyä vasten. Myös vaaleat puuhuonekalut ja mustat yksityiskohdat sopivat mielestäni kivasti tämän värin kanssa yhteen.

Makuuhuoneen seinämaali: Teknos BIORA BALANCE Sisustusmaali sävy LÄMPIMÄMPI T1734

Anne Melender Teknos Lookbook 2
Nurkasta näkee miten ikkunaseinän valkoineen sävy näyttää varjossa tosi kolkolta.

Koska lattia on harmahtavan ruskea, ei seinäsävy saanut taittaa liikaa kellertävään. Lattian sävy kannattaa ottaa aina huomioon seinäsävyä valitessa. Erilaisiin puunväreihin sopii tietysti erilaiset harmaan ja beigen sävyt. Meistä myös maalattu makuuhuone erottuu kivasti olohuoneesta, joka on tuossa ihan vieressä. Olemme tosi tyytyväisiä tähän tunnelmaan ja makuuhuoneesta tuli nyt meidän näköinen. Lopputulos on kuitenkin niin neutraali, että jos seinät jätetään lähtiessämme tämän väriseksi, ne eivät pomppaa asunnon rauhallisesta yleisilmeestä. Luonnehtisin lopputulosta ehkä kitin väriseksi, se ihastuttaa minua niin paljon, että voisin harkita tulevaan taloon samaa rauhallista sävyä vaikka eteisen seiniin. Tässä on hyvä sävy, jos mietit rauhallista yleisseinäsävyä, joka ei ole valkoinen, mutta on silti kovin neutraali.

Anne Melender Teknos T1734 9

Olohuoneen ikkunalautaan halusimme testata Teknoksen uutta täyskiiltävää FUTURA AQUA 90 Kalustemaalia. Täyskiiltävällä kalustemaalilla saa kivasti eloa pintoihin kiiltoasteen muodossa. Ikkunalaudassa kiiltävä maalipinta heijastelee kauniisti valoa ja se erottaa ikkunalaudan muusta seinästä kiillollaan. Sävyksi valitsimme raikkaan valkoisen sävyn T1744 nimeltä WHITE NIGHTS. Teknoksen Colour Your Story -sävykokoelmassa on myös hyviä valkoisen sävyjä.

Maalien kiiltoasteilla on hauska leikitellä. Seinissä pidän paljon puuterimaisista mattapinnoista, mutta yksityiskohdissa ja kalusteissa kiiltävillä pinnoilla saa hauskasti korostettua ilmettä. Esimerkiksi ikkunasmyygit tai oviaukkojen reunat voi kivitalossa maalata kiiltävällä maalilla. Tai jos tuunaa pieniä kalusteita, voi niihin valita kiiltävän kalustemaalin. Me maalasimme kerran wieniläistuolin kiiltävällä tummanvihreällä maalilla ja voi että tuolista tuli hauska (nyt se on varastossa).

Ikkunalaudan toteutimme mäntyliimapuulevystä, jota löytyy valmiina rautakaupoista. Koska levy on puuta, se saattaa elää, joten tämä on huomioitava lopputuloksessa. Puuta maalatessa myös pintakuviosta tulee erilainen kuin mdf-levyä käytettäessä. Olisimme toteuttaneet ikkunalaudan mielummin mdf-levystä, mutta sitä ei ollut haluamassamme pituudessa, joten päädyimme tähän mäntylevyyn. Mutta suosittelen mielummin mdf-levyä tähän. Levy kiinnitettiin seinään yksinkertaisilla hyllynkannattimilla.

Anne Melender Teknos T1734 6

Ikkunalautaa tehdessä täytyy ottaa huomioon että lämpö pääsee kiertämään myös patterin yläpuolella. Jätimme reilusti väliä ikkunalaudan ja patterin väliin. Olin ensin ajatellut vielä laudan alapintaan rimaa, jolla se olisi näyttänyt edestä paksummalta, mutta luovuttiin siitä juuri lämmön kierron takia. Tässä on vesikiertoinen patteri, joka ei kuumene niin paljon kuin sähköpatteri. Sähköpatterin yläpuolelle en laittaisi ikkunalautaa.

Itse maalaus toteutettiin useilla maalikerroksilla. Ensin vedettiin kaksi kerrosta pohjamaalia Teknos FUTURA AQUA PRIMER Tartuntapohjamaalia. Sen jälkeen pintamaalikerroksia maalattiin vielä neljä kappaletta. Maalausvälineenä käytettiin lyhytnukkaista huopatelaa. Pintaan olisi vielä voinut käyttää tasoitussivellintä, mutta me emme sellaista käyttäneet, maali levittyi kauniisti ilman sitäkin. Kalustemaaleja käytettäessä kannattaa ottaa huomioon pidempi kuivumisaika. Maalikerrosten välissä on pidempi uudelleenmaalausaika, vähintään noin kuusi tuntia ja kun viimeinen kerros on maalattu, olisi hyvä antaa maalin kuivua rauhassa ennen käyttöönottoa.

Anne Melender Teknos Karminkorjaus

Pienet yksityiskohdat kotona jäävät usein huomiotta, mutta kun niihin alkaa kiinnittää huomiota, ne saattavat häiritä. Ovenkarmit ja listat kolhiintuvat helposti vuosien saatossa ja niitä voi huoltomaalata.

Pienet yksityiskohdat kotona jäävät usein huomiotta, mutta kun niihin alkaa kiinnittää huomiota, ne saattavat häiritä. Ovenkarmit ja listat kolhiintuvat helposti vuosien saatossa ja niitä voi huoltomaalata. Koska makuuhuoneen ovi ja parvekkeen ovi ovat täällä meillä sohvan molemmin puolin, koimme että pienellä vaivalla kodin yleisilmeestä tulee siistimpi kun ne huoltomaalataan.

Ovenkarmeissa ja listoissa käytetään yleisimmin standardisävyä, jota kutsutaan listavalkoiseksi. Me käytimme karmien kunnostamiseseen Teknoksen FUTURA AQUA 20 Kalustemaalia listavalkoisen sävyssä (LEN T1714). Karmeja maalatessa kannattaa ensimmäisenä irroittaa muoviset karmitulpat. Sen jälkeen kuluneita kohtia voi pikkuisen hioa hienolla hiekkapaperilla. Jos karmeissa on syviä kolhuja, esimerkiksi koiran raapimisjälkiä, voi niitä kitata piiloon. Ennen maalausta pinnat pestään, että saadaan lika ja rasva pois. Maalipesuaine on tehokas ja se myös valmistelee pintaa vastaanottamaan maalia.

Anne Melender Teknos Ovenkarmienmaalaus 2
Vanha kolhiintunut karmi on maalauksen jälkeen taas siistin näköinen.

Maalaus tehdään pensselillä pitkin yhtenäisin vedoin. Laadukas maali tasoittuu siistiksi ja kun karmi on maalattu mielellään kahteen kertaan ja se on kuivunut kunnolla, kiinnitetään karmitulpat. Huoltomaalauksella on uskomaton vaikutus, pinnat näyttävät huomattavan paljon raikkaammilta. Suosittelen tekemään tällaisia pieniä fiksauksia kotiin. Vuokrakodissa asuvien tietysti täytyy muistaa neuvotella tästä vuokranantajan kanssa. Jotkut vuokranantajat saattavat osallistua kustantamalla maalit, mutta minusta niihin käytettävä aika ja raha on hyvää itselle.

Vinkki: Teknoksen sivuilta löytyy myös hyvät ohjeet ikkunoiden ja ovien maalaukseen.

Anne Melender Teknos T1734 2

Ihanista sisustuksista ja väreistä on mahtava inspiroitua, mutta parasta on aina muistaa se oma tyyli.

Mitä piditte meidän pienistä fiksailuista? Olen ehdottomasti Teknoksen kanssa samaa mieltä kodin persoonallisuuden korostamisesta ja siitä, että kotiin voi rakastua uudelleen – myös vuokrakotiin.

2 Comments

  1. Hei Anne,
    mistä ovat nuo ihanat lakanat?

    Ystävällisesti Maria

  2. Anne

    Heippa! Tilasin ne Crisp Sheetiltä 🙂 ovat kyllä ihanan tuntuiset!