Anne Melender Woud Tree 3

Perjantai-iltana saatoin vähän tuskastella ystävilleni chattaillessamme, kuten yleensä joka päivä tehdään. Tuntui vaan taas niin raskaalta, kun ei voida kaikki kerääntyä joukolla oikeasti saman pöydän ääreen nauttimaan yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta. Ei silti, ihana perjantai-ilta meillä oli miehen kanssa kaksinkin – hän teki pitsaa ja vietettiin kivaa yhteistä iltaa.

Tänään siivoilin kotona, jep, sillä saa hyvin ajan kulumaan. Juttelin Instagramissa seuraajilleni, joista monen kanssa minulla alkaa olla aika tuttavalliset välitkin jo. Kerroin että tekisi mieli kattaa pöytä kauniiksi ja syödä yhdessä ystävien kanssa. Siitä sainkin idean, että katan kuitenkin kauniisti ja fiilistelen uuden kodin uutta pöytää ja tunnelmaa. Kun juttelin kattamisesta seuraajien kanssa ja nappailin kuvia tänne – tuntui kun melkein olisin ystävien kanssa.

Anne Melender Woud Tree 4

Anne Melender Woud Tree

Kun juttelin kattamisesta Instagramissa seuraajien kanssa ja nappailin kuvia tänne – tuntui kun melkein olisin ystävien kanssa.

Anne Melender Woud Tree 5

Kun kevätaurinko paistaa ja kaikki heleytyy, tekee mieli kattaukseenkin koota pastellisen raikasta tunnelmaa. Kukkakaupasta satunnaisina oksina poimittu kimppi ihastutti minua keveydellään – siirrän tuosta myöhemmin oksia useampaan pikkumaljakkoon.

Lempiastiastoni on ehdottomasti Iittalan Raami-sarja. Paitsi että pidän sen selkeydestä, niin myös muodot ovat mieleisiä käytössä. Meillä on tehokäytössä valkoinen Teema-sarja ja pidetään tätä Raamia hitusen spesiaalimmassa käytössä. Vaikka toisaalta, astiat on minusta tehty käytettäväksi, etten mitenkään erityisesti mitään säästele. Ehkä se käyttöaste on siitäkin kiinni miten helposti ne on saatavilla.

Anne Melender Woud Tree 8

Pastellisävyjä toin kukkien lisäksi vaaleanpunaisilla juomalaseilla ja uusiolasin sävyisellä tuikulla. Erilaiset värit on vielä kivempia jos niitä vähän yhdistelee. Loin siis ensimmäistä kertaa tällaisen ajatellumman kattauksen tälle uudelle ruokapöydälle. Pöytä on Woudin Tree ja sen mudan beige sävy on mielestäni tosi kaunis pohja astioille; melkein kun pöydällä olisi pöytäliina. Kansi on laminaattia, joten sitä on huoleton käyttää, vaikka myönnän että tuossa sävyssä näkyy ihan jokainen läntti, että pöytää saa pyyhkiä paljon enemmän kun meidän tammipöytää, missä ei näkynyt mikään.

Anne Melender Woud Tree 6
saan usein idean kattaukseen ensin valitsemistani kukista, niiden sävyt tai fiilis inspiroivat

Anne Melender Woud Tree 7

Luovuin muutossa isosta osasta servettejä, niin kankaisia kuin paperisiakin – annoin ne eteenpäin. Koska emme arjessa servettejä käytä ja nyt näinä aikoina ruokavieraita käy ääriharvoin, koin järkevämmäksi karsia kaikkea turhaa kaapista. Unohdin että välillä on kiva ottaa kattauskuvia somekanaviin, joten onneksi säästin kuitenkin muutamia servettejä. Tässä on IKEA:n valkoiset paperiservetit, sellaista hitusen paksumpaa materiaalia, joka on minusta kiva ylellisempiinkin kattauksiin.

Anne Melender Woud Tree 11

Anne Melender Woud Tree 12
koskakohan taas saa suunnitella illallistarjoiluja

Anne Melender Woud Tree 9

Miten ihana on kun taas pääsee jossain vaiheessa miettimään illalliselle ruokia ja kattamaan ihan oikeasti läheisille pöytää. Tiedän monen näkevän edelleen ystäviä ja se on minusta ihan jokaisen oma päätös. Tällä alueella on nyt niin vakava tilanne, että ainakin jonkin aikaa haluan olla huolellinen. Enempää paasaamatta, niin kun näkee vaikka vain muutamaa ystävää, jokainen heistä tapaa muitakin ihmisiä jne. niin äkkiä niitä lonkeroita syntyy. Nyt haluan toimia omalta osaltani mahdollisimman hyvin. Niinpä odotan kärsivällisesti seuruettä pöydän äärelle ja esittelen tällaisen kuvitellun kattauksen teille.

Tsemppiä kaikille tähän tilanteeseen, nautitaan niistä asioista mitä meillä on!

6 Comments

 1. Miten kattauksen ja kukkien herkät värit ja materiaalit korostuvatkaan kauniisti tuon pöydän kanssa.
  Minulle tuli mieleen kirjoituksestasi kuitenkin tilanteen positiivinen kääntöpuoli. Nyt kun aika on tällainen kuin on, rajoituksia on hyvä noudattaa ja pitää fyysistä etäisyyttä, niin mikä onni että juuri nyt satutte asumaan pienemmässä asunnossa, johon ei mahtuisikaan suurta joukkoa ystäviä. Sitten kun tilanne toivottavasti muuttuu ja kokoontuminen nauttimaan esim hyvästä illallisesta on taas sallittua ja juhlien järjestäminen jopa ”toivottua” jos tautitilanne saadaan hallintaan, teillä on iso oma tila, jossa voitte vapaammin nauttia ystävien seurasta ja oleilusta.

 2. Anne

  Voi miten kauniisti ajateltu; näinhän se on. Yksi syy lisää odottaa uuden kodin valmistumista <3 Kiitos ihanasta ja lämmittävästä kommentistasi.

 3. Voi, miten kaunis kattaus ja aivan ihana tuo ruokapöytä! Sinä Anne vaikutat niin ihanalta ihmiseltä ja yhdessä Suvin kanssa olette niin mahtavia koti-live lähetyksissä. Odotan livejä aina innolla ja tunti menee mukavasti teidän juttuja kuunnellessa. Kiitos vielä, kun aiemmin neuvoit sisustusasioissa!

 4. Anne

  Oi että miten ihana kommentti, lämmin kiitos sinulle, olen ihan otettu sanoistasi. Koti-Livejä on niin ihana tehdä! <3

 5. Ihania kuvia! Mitkä nuo tuolit ovat? Ollaan pitkään etsitty tähän kyseiseen pöytään sopivia tuoleja ja nämä näyttävät istuvan erittäin hyvin! 🙂

 6. Anne

  Oi kiitos 🙂 Tuolit ovat &Traditionin Pavilion-tuolit. Ne sopii todella kivasti tähän pöytään. Tosin me ollaan ne jo myyty ja vaihdettu puisiin, ei pöydän takia, vaan meidän muun sisustuksen takia. Mutta suositus Pavilion-tuoleille.