NewWorks

Vaikka itsellä ei työn puolesta ole juurikaan väliä viikonpäivillä, silti pidän siitä että henkisesti vietän viikonloppua. Sunnuntai on itselleni yleensä aina ollut työpäivinäkin tietynlainen kodin fiilistelypäivä. Siihen sopii ihanasti inspiroituminen niin somesta kuin sisustuslehdistäkin. Tänä sunnuntaina tarjoilen teille sisustusinspiraatiota New Works -merkin upeiden kuvien kera. Ihailen sitä miten tanskalaismerkit panostavat lifestyle-kuviin, käyttämällä huippustailisteja ja valokuvaajia.

Luin muuten juuri Lotta Agatonin haastattelua ja hän sanoi siinä osuvasti, että nyt kun koronan takia ei voi järjestää enää messuja ja muita tapahtumia uusien tuotteiden esittelyyn, hän suosittelisi huonekaluvalmistajia panostamaan nimenomaan tällaiseen laadukkaaseen kuvasisältöön ja tuoteinformaatioon. Että häntä lämmittää paljon enemmän kunnon tuoteinformaatio ja vaikka kangasnäytesamplet, kuin ovelle tuotu pr-aamiaislähetys ennen digitaalista esittelytilaisuutta.

Mä muuten samaistun tuohon tiedonjanoon tietyllä tavalla. Aikanaan kun vielä pyöritin omaa sisustusliikettä, halusin mieluiten edustajien vierailuilta tuotetietoa ja inspiraatiota, kuin vaikka hauskaa lounashetkeä. Näistä ajoista onkin paljon muisteltavaa; muuten tanskalaiset tarjosivat enemmän juuri tuota tietoa ja ruotsalaiset niitä lounaita.

Lotan haastattelu oli The New Era -lehden sivuilla, artikkelissa on myös esiteltynä Lotan kaunis koti – siinäpä lisää inspiraatiota.

New+Works Spring 2021 Florence+Coffee+and+Side+Table Gris+du+Marais 3
pikkuiset kipot ovat aina hyvä lisä asetelmissa, niitä voi ripotella satunnaisesti vaikka kirjapinon päälle – hei tää unohtui tähän, mutta näyttää täydelliseltä – tyyliin
NEW+WORKS TERRA A+Residence+for+Grounding 9
itse tehdyn oloinen keramiikka tuo skarppiin ja ylelliseenkin sisustukseen ripauksen maanläheisyyttä

Villa Woodsin sisustuspohdintoja

Olen kovasti pohtinut Villa Woodsin sisustusta, viimeksi ”tappelin” keittiön kanssa. On kyllä aivan ihana päästä luomaan mieleistä kokonaisuutta alusta alkaen. Mutta on kyllä sanottava, että silti on raamit – sekä budjetin että tilan puitteissa. Päänvaivaa tuotti eilen illalla kahvinkeitin ja leivänpaahdin, nimitäin meille ei mahdu aamiaiskaappia koska priorisoidaan skafferi (ruokakomero). Mutta vitsit miten silti kivalta keittiö tulee näyttämään, kekattiin että jätetään (ehkä) kuitenkin yläkaapit pois ja laitetaan valtava rosterinen huuva – koska miksei tekisi jotain mitä on aina halunnut. Mietityttää myös lieden koko, 60 cm olisi tilan käytöltä järkevä, mutta onhan 90 cm liesi nyt mieletön. Hassua että tämä pitäisi lyödä mielellään lukkoon jo nyt, koska lieden koko määrittää vesipisteen paikan.

NewWorks

 

NEW+WORKS TERRA A+Residence+for+Grounding 20

Värimietintöjä

Näitä kuvia kun katson, niin voi miten olisi ihana suunnitella myös vanhassa talossa oleva koti. Tykkään niin paljon tuollaisista hämyisistä ja tunnelmallisista tiloista, missä voi tuoda mennen ajan tunnelmaa tähän päivään. Ja värit; minusta vanhempiin taloihin sopii niin kauniisti murretut pehmeät värimaailmat ja näyttävä värien käyttö. Koen taas meidän tulevan modernin puutalon selkeämpänä ja raikkaampana, enkä näe siellä niin paljon esimerkiksi värillisiä seiniä. Tämän sanottuani, mietin että ehkä työhuone voisi olla hitusen tummempi kuin muu koti. Ah, miten kiva onkaan miettiä näitä ja katsoa kuinka vuoden päästä visiot oikeasti toteutuvat.

NewWorks

Ehkä ihanimpia vihreän sävyjä tuossa makuuhuoneessa, puuterisen pehmeän oliivihtavan kellertävän harmaan vihreä (oliko riittävän pitkä kuvaus). Ja tykkään kovasti tuosta New Worksin yövalaisimesta. Yövalaisimet onkin yksi makuuhuoneen tärkeimmistä pienistä detaljeista itselleni. Luen sängyssä ja katsotaan makkarissa myös telkkaria – yövalaisin saisi olla hyvin suunnattava, että se toimii sekä lukemiseen, että maltilliseen tunnelmavalaistukseen.

NewWorks

Miten sinä asettelet koristetyynyt ja sekoitteletko kokoja – pienillä yksityiskohdilla luodaan sisustukseen mielenkiintoa.

Kaunista tuo luonnonvalkoisen kerrostaminen, ehkä itse kaipaan kontrastia sisustukseen, enkä koe omakseni ihan noin monotonista kokonaisuutta; mutta onhan tuo upea. Ihana tuo pieni pörröinen tyyny. Olen muuten hurjan tyytyväinen meidän Adean Bonnet Club -nojatuoliin, johon tilasin uuden päällisen Orsetto-kankaalla. Boucle-tyyppiset kankaat ovat nyt kovasti suosittuja, mutta kyllähän tuollainen kolmiulotteisuus kankaan pinnassa tuo kivasti särmää tekstiileihin. Tekstiilit ovat muuten yksi mielenkiintoinen asia sisustuksessa. Kuvassa esimerkiksi on hyvin saman sävyisiä tekstiilivalintoja, mutta kankaiden struktuurit ja tyynyjen koot luovat kokonaisuudesta kiinnostavan. Itse tykkään nimenomaan sekoitella koristetyynyjä, eri kokoisia ja erilaisia. Ja asettelu – ei sohvannurkkaan kiinni.

Newworks 17 Showroom Low+Res

artikkelin kaikki kuvat: New Works

Olisipa minun työhuone kuvan kaltainen. Todellisuudessa työpöydällä on iso iMac-tietokone ja sen ympärillä monen monta muistilappua ja piirustusta. Välillä siivoilen muistilaput pinoon, kunnes taas saan idean ja se on kirjattava tai piirrettävä paperille.

Tästä tuli todella sekalainen sisustusajatuspostaus, kiitos kun luit!

Comments are closed.