Anne Melender Tigerofsweden Trenssi

Olen viettänyt tänään melko rentoa perjantaita, aamun kohokohta oli parvekkeen lattian rakentaminen – se tuli melkein valmiiksi, ennen kuin miehen piti kiiruhtaa töihin. Muuten oma päiväni on mennyt pitkälti parvekkeella nauttimisesta, koirien kanssa on ihmetelty tätä aurinkoa ja lämpöä. Söin lounaankin parvekkeella, vaikka siellä ei ole vielä edes kalusteet paikallaan. Välillä olen siirtynyt työpisteelle naputtelemaan työjuttuja, mutta kyllä siinäkin fiilis on aivan eri, kun parvekkeen ovi on auki ja sieltä kantautuu vaimea kaupungin hälinä ja aurinko tulvii melkein huoneen pimeimpään kolkkaan saakka.

Lopetettuani työt koneella, nappasin kameran käteeni, sillä ajattelin tehdä tänne blogiin hetken mielijohteesta postauksen, jossa on kaikkea pientä nättiä, mitä juuri äsken silmiini osui.

Anne Melender Tigerofsweden Trenssi 3

Olen vähän väliä lepuuttanut työpisteeltä silmiäni tuossa makuuhuonenäkymässä, missä parvekkeen kukkalaatikko somistaa huonetta. Mietin että koska tuonne ei saa ikkunalautaa vaatekaapiston takia, voisi siellä hyvin olla tuommoinen laatikko ja siinä kasveja. Tämä yksilö kyllä siirtyy takaisin parvekkeelle, sillä sinne se on kuitenkin ajateltu. Nuo hennon vaaleanpunaiset pelargonit saavat sulostuttaa meidän kesäkeidasta. Odotan innolla että pääsen valitsemaan parvekkeelle loputkin kasvit. Ajattelin hitusen perinteistä ja romanttista tunnelmaa oliivipuineen, kukkineen ja yrtteineen. Nautin nyt siitä, koska Villa Woodsin pihatunnelmaan sopii sitten ensi kesänä vähän metsäisempi tyyli.

Anne Melender Tigerofsweden Trenssi 4

Minun puolellani sänkyä ei ole nyt ollenkaan yöpöytää, koska tuo Matrin ihana Lempi-penkki on siinä niin lähellä. Asettelen aina tason päälle jotain kaunista, minusta on ihana aamulla herätä ja nähdä joku kiva sommitelma. Tuo Mia Besharin tissimaljakko on todella mieleinen. Maljakon vierellä on Arabian pieni vintage-lautanen ja uusi tuoksuni – Jimmy Boydin eau de cologne tuoksuna summer rain. Tämän ostin hiljattain Ruohonjuuresta. Kaipaan kesäaikaan todella mietoja ja hentoja tuoksumaailmoja, tämä on nostalginen tuoksultaan ja se ei häiritse liikaa.

Anne Melender Tigerofsweden Trenssi 5
Trenssi Tiger of Sweden / huivi Marimekko *saatu

Kävin koirien kanssa kävelyllä villakangastakissa ja tuli melkein kuuma! Se tarkoittaa sitä että nyt voin varovasti siirtää trenssin eteisen naulakkosyvennykseen. Otan ensimmäisenä käyttöön tämän Tiger of Swedenin trenssin. Oi miten ihanaa saada kevyt takki päälle. Trenssejä minulta löytyy kaapista kolme erilaista, tämä tuntuu niistä nyt mieleisimmältä.

Anne Melender Tigerofsweden Trenssi 6

Osaisipa laittaa huivin jotenkin kivasti päähän, ettei näyttäisi koomiselta

Voisin kokeilla kevään kunniaksi raikasta silkkihuivia asusteena. Olen äärimmäisen huono asusteiden käyttäjä, mutta voisin yrittää. Marimekon heleä silkkihuivi on ihana vaikka valkoisen t-paidan ja farkkujen seurana. Osaisipa laittaa huivin jotenkin kivasti päähän, ettei näyttäisi koomiselta – minä en ole vielä onnistunut.

Anne Melender Tigerofsweden Trenssi 7
kuvan torkkupeitosta aina kysytään, se on Vallilan vanhempaa mallistoa

Pohdin tänään myös makuuhuoneen värimaailmaan, kun julkaisin Instagramiin kuvan sieltä. Sinne on syntynyt ihan vahingossa tuollainen valkobeige kokonaisuus. Oikeasti kaipaisin ehkä jotain väriä kokonaisuuteen. Mutta sehän on helppo toteuttaa vaikka lakanoita vaihtamalla. Verhoihin minulla myös meni hermot viimeksi imuroidessa, ylipitkät helmat ovat aika epäkäytännölliset, nyt on saatava aikaiseksi verhojen lyhennys. Joku suositteli silitettävää lyhennysnauhaa – sellaiseen taidan päätyä.

Anne Melender Tigerofsweden Trenssi 8
kynsilakka Essie 345 millenium momentum

Tiedättekö – en ole vuoteen lakannut kynsiäni ennen tätä viikkoa. Nytkin kynsissä on tosi huomaamaton lakka vain siistimässä käsiä. Mutta eilen ruokakauppareissulla ostin Essien beigen kynsilakan, seuraavaksi sutaisen sillä varpaankynnet. Nythän on trendikästä olla pitkät ja näyttävät kynnet, mutta minulle tuo kuvan pituuskin on liikaa. Pakko tarttua viilaan.

Anne Melender Tigerofsweden Trenssi 9

Kekkasin yksi päivä napsaista pelargoneista pari lehteä Marimekon pikkumaljakkoon. Minusta ne ovat siinä supersöpöt – ajattelin siksi näyttää teillekin. Kätevä vinkki jos haluaa jotain vihreää sohvapöydälle, eikä ole kukkia tarjolla. Nyt tämä maljakko somistaa sohvapöydän asetelmaa.

Anne Melender Tigerofsweden Trenssi 10

Lopuksi vielä ruukkuhulluudesta. Jos voisin niin ostaisin vaan koko ajan lisää ruukkuja, tämä himo eskaloituu etenkin näin keväällä kun alkaa kasvikausi. Nyt sykähdyttää tuollaiset kulahtaneet saviruukut, niitä olen ihaillut jo muutamilla puutarhamyymäläkäynneillä. Tuon pullean ruukun ostin Hankkijalta, pitää vielä keksiä mikä kasvi siihen sopisi.

Siinäpä monta asiaa yhdessä paketissa – nyt alan liukua viikonlopputunnelmiin. Meillä on yhteinen vapaa viikonloppu. Tiedossa on ulkohommia tontilla, mikäs parempaa kun on luvattu superihanaa ilmaa.

2 Comments

  1. Kauniita kuvia ja ihanan värinen tuo kukkalaatikko. Mitä mieltä olet isosta matosta sängyn päädyssä/ alla? Minulla on nyt sellainen ja onhan se kaunis, mutta epäkäytännöllinen, mikäli haluaa viedä matot ulos siivouksen yhteydessä.

  2. Anne

    Oi kiitos 🙂 Mä tykkään kyllä isoista matoista sängyn päädyssä, olisin tähänkin laittanut suuremman, mutta ovi ei mahdu sitten aukeamaan. Se on totta, että mattoa ei siitä sit usein tule vietyä ulos – mutta itse vien ääriharvoin mattoja muutenkaan ulos. Toki makkarin matto ehkä tekisi mieli viedä joskus.