”kaupallinen yhteistyö Teknos ja Asennemedia

Anne Melender Teknos Talon Maalaus 5

Niin hassulta kuin se kuulostaakin, meidän pitäisi päättää Villa Woodsin ulkomaalisävy ihan pian. Ollaan projektin alusta saakka tiedetty, että talosta tulee vaaleanharmaa, mutta tarkan sävyn löytämiseen on käytetty hitusen aikaa ja vaivaa. Teknos on meidän yhteistyökumppani, maaliasiaa onkin edistetty yhdessä Teknoksen kanssa. Valitsimme heidän värikastastaan muutaman erilaisen sävyn testimaalauksia varten.

Koska tiedän siellä monen muunkin pähkäilevän talon ulkoseinien sävyvalintojen kanssa, niin kerron tässä tarkemmin miten oikea sävy on helpoin löytää.

Anne Melender Teknos Talon Maalaus 7

Ei ole ihan sama mihin testimaalaukset teet. Huonoin vaihtoehto on maalata pienet pläntit vieretysten talon seinään. Me rakennettiin tällaiset siirreltävät paneelimallit kevyiden eurolavojen päälle. Halusimme ottaa jo näissä malleissa huomioon taloon tulevan rimalomalaudoituksen, sillä se on varsin kolmiulotteinen panelointi ja tekee näin ollen varjon julkisivupinnalle. Jotta väri toistuisi mahdollisimman luonnollisena koemaalauksissa, tämä oikeanlainen panelointitapa helpotti värin hahmottamista.

Anne Melender Teknos Talon Maalaus 10

Vinkit koemaalaukseen

-maalaa koemaalaukset mielellään siirrettävälle ja riittävän suurelle pinta-alalle, vähintään n. 1 neliön ala

-maalaa vähintään kaksi kerrosta, jotta väri toistuu varmasti oikein

-tarkastele maalipintaa pystyasennossa ja eri vuorokauden aikoina

-muista katsella sävymalleja myös kauempaa

-valitse koemaalaukseen sama maali kuin taloon on tulossa, huomioi pinnan struktuuri – karhealla sahalautapinnalla väri näyttää hiukan tummemmalle kuin sileällä, höylätyllä pinnalla

Teknoksen sivuilta löytyy myös hyvät vinkit ulkovärien valintaan: Vinkkejä ulkovärin valintaan

Anne Melender Teknos Talon Maalaus
pystylaudoituksessa maalin kiilto ei näy samalla tavalla kuin vaikkapa vaakalaudoituksessa

Meidän talomaaliksi valikoitui Teknoksen kiiltävä NORDICA EKO Talomaali, miehen mielestä tämän maalin ominaisuudet ovat niin lostavat, että hän halusi ehdottomasti päätyä juuri tähän maaliin. Koemaalaukset tehtiin seuraavilla sävyillä: S 2502-Y, T7044 ja T7045.

Tässä linkki Teknoksen ulkoväripaletteihin, josta löytyy hyviä vinkkejä sävyjen yhdistelemiseen.

Anne Melender Teknos Talon Maalaus 6
tässä kaksi loppusuoralle päässyttä sävyä vasemmalla T7045 ja oikealla T7044

Näistä kolmesta ensimmäisen tarkastelukierroksen läpäisivät sävyt T7044 ja T7045. Sävyt olivat molemmat mieleisiä ja valinta oli aika kinkkinen. Raadin mielipiteet jakautuivat hitusen, pyysimme myös miehen vanhemmat arvioimaan värimalleja.

Valitsimme lopulta vaaleamman sävyn T7044

Anne Melender Teknos Talon Maalaus 8

päädyimme tilaamaan myös talon ikkunat ja terassinovet julkisivun sävyssä

Nyt vähän jännittää, sillä päädyimme tilaamaan talon ikkunat ja terassinovet tässä julkisivun sävyssä, tämä oli yksi syy miksi sävy oli päätettävä jo näin hyvissä ajoin. Ajatuksena on myös siirtää tätä lämpimän harmaata jatkumoksi sisätiloihin, esimerkiksi keittiön kaapistot voisivat kenties olla samaa tai hyvin lähelle samaa sävyä.

VWharmaa

Tässä havainnekuvaa Villa Woodsin värimaailmasta. Haluamme mahdollisimman neutraalin ja eleettömän harmaan lookin, jopa hieman monotonisen. Ikkunat ikään kuin sulautuvat taloon, kun ne ovat samaa sävyä julkisivun kanssa. Katto ja kattoturvatuotteet tulevat olemaan mustia, syöksytorvien väriä pähkäillään vielä. Ehkä otamme ne mustina, maalaamme ne sitten talon sävyyn itse, jos siltä tuntuu. Ulkovalaisimet tulevat olemaan mustia, samoin ulko-ovet. Uskon että terasseilla, kasveilla yms. ympärille tulevilla yksityiskohdilla kokonaisuuteen tulee tarpeeksi eloa.

Seuraa meidän talonrakennusprojektia Instagramissa: @talovillawoods

Anne Melender Teknos Talon Maalaus 16
metsäinen tontti luo oman tunnelmansa taloon

Anne Melender Teknos Talon Maalaus 13

Pidämme lämpimästä vaaleanharmaasta sävystä kovasti. Se elää kauniisti auringon valon mukana ja sopii ympäröivän metsän värimaailmaan. Terassit tehdään myös puusta, joka saa harmaantua. Ulkokalusteissa esimerkiksi Hayn sinkitty Palissade-sarja on tosi kaunis harmaata seinää vasten.

Anne Melender Teknos Talon Maalaus 12  Anne Melender Teknos Talon Maalaus 15

Kierrätä maalaustarvikkeita

Ajattelimme kierrättää yli jääneet testimaalit, vinkkasin Instagramissa että annamme ne eteenpäin, jos jollain on niille käyttöä. Muistathan muutenkin huolehtia maalaustarvikkeiden oikeaoppisesta kierrättämisestä. Siveltimet voi laittaa kuivuttuaan sekajätteeseen.

Anne Melender Teknos Talon Maalaus 17

Tällä hetkellä tontilla on alkavasta rakennusprojektista vinkkaamassa talon paikkoja markkeeraavat lankalinjat. Risuja on ahkerasti jo karsittu ja nyt odotellaan, koska saadaan maatöitä eteenpäin. Tuntuu jännältä, että talon ulkomaali ja sen sävy on jo valittu, vaikka itse talon maalaukseen on noin vuoden verran aikaa.

2 Comments

  1. Kaunis sävy😊 Harmaa näyttää usein luonnossa siniseltä eikä harmaalta. Tuo sävy on luonnossa kaunis harmaa. Muistan maaliasiantuntijan sanonnan harmaista sävyistä mitä rumempi harmaa sisävalaistuksessa sen kauniimpi luonnossa😊

  2. Anne

    Kiitos, nimenomaan haluttiin sellainen lämmin harmaa joka ei taita siniseen. Hyvin kiteytti tuo asiantuntija tämä harmaan sävyn ihanuuden 🙂 Kannattaa myös aina muistaa pyytää apua myyjältä maalin sävyn valinnassa, he osaavat kertoa värin analytiikkaa ja neuvoa milloin sävy on neutraali, lämmin tai sinertävä.