Anne Melender Ranta

Minun oli pakko siirtää eilisen illan tunnelmat myös tänne blogin puolelle. Lähdimme illan suussa Ruissaloon pienelle retkelle. Pakkasimme mukaan pienen kaasugrillin, makkaraa, juomaa ja koirat. Molemmilla oli vapaapäivä keskellä viikkoa, miten sattuikin ihanasti; aurinkoinen ja lämmin ilma helli vapaapäiväläisiä ja vietimmekin koko päivän kodin ulkopuolella. Kävimme myöhäisellä lounaalla joen rannassa, ensimmäistä kertaa ravintolassa melkein vuoteen (tai ainakin puoleen vuoteen). Istuimme Rantakertun terassille nauttimaan lohipitsaa, kyllä se Wolt on ihana, mutta ei se voita ravintolassa istumista.

Myöhemmin illemmalla päätettiin jatkaa ulkona ruokailua iltapalagrillailun merkeissä, samalla poltettiin muutaman vuoden käyttämättä olleesta pikkugrillistä likaa pois. Nyt se on mukavampi pestä kotona kunnolla. Ruissalossa on kyllä valmiita grillipaikkoja, mutta meillä ei ollut puuta tai brikettejä, niinpä tämä pieni kannettava kaasugrilli oli mainio. Sille varmasti tulee käyttöä kesän aikana paljon. Onneksi ei annettu aiemmin sitä pois, kun omakotitalossa se vaikutti vähän turhalta.

Anne Melender Ranta 3Voi miten ihanaa olikaan nauttia ulkona oleilusta ja merestä! Tajusin juuri kerrostaloasumisen parhaan pointin – tulee lähdettyä kotoa erilaisiin paikkoihin. Omakotitalossa asuessa liian helposti me jämähdettiin omaan pihaan ja lähialueisiin. Nyt tuntuu että ei ole mikään homma mennä eri paikkoihin nauttimaan luonnosta ja tunnelmista. Vaikkei ole omaa kesämökkiä, niin rantaelämästä voi nauttia juurikin vaikka Ruissalon kauniissa maisemissa. Vaikka paikalla oli paljon ihmisiä, niin alue on laaja ja siellä mahtuu olemaan omassa rauhassa.

Anne Melender Ranta 2 Anne Melender Ranta 4

Nautin siitä kun näin ympärillä onnellisiä ihmisiä, jotka nauttivat kesäilmojen saapumisesta ja kauniista maisemista. Sellainen positiivinen fiilis ja energia jos mikä tarttuu kyllä helposti näistä hetkistä. Minusta on ihanaa viettää aikaa ulkona kiireettä, välillä jutellen ja välillä kummatkin omassa rauhassa oleillen.

Postailin Instagramin stooreihin meidän retkestä ja sain ihania viestejä seuraajilta. Monta kivaa paikkaa meille vielä vinkattiin – odotan innolla seuraavaa retkeä ja uutta tutkimusmatkaa. Ruissalossa pelkästään riittää monia erilaisia rantoja ja kahviloita, joita tutkia.

Anne Melender Ranta 5Pitää tehdä tästä paikallisretkeilystä säännöllinen harrastus. Saa antaa hyviä vinkkejä lähialueen ihanista paikoista missä kannattaa käydä – me tosiaan ei olla liiemmin tällaista harrastettu, niin mielellään otetaan vinkkejä vastaan. Pitää myös päivitellä omaa retkivarustusta, ehkä joku ihana eväskori voisi olla hankintalistalla, nyt pakattiin eväät muovikassiin. Vaikka eipä noilla varusteilla sinänsä ole väliä, pääasia on että liikkuu.

(Uimista suositelleille fun fact – pitää olla todella kuuma ja erittäin lämmin vesi että menen sinne vapaaehtoisesti…)

Anne Melender Ranta 7

Anne Melender Ranta 8

Grillailujen jälkeen lähdettiin kiertämään Saarronniemen toista puolta, Kolkan kärkeä kohti,  koirien kanssa. Ihasteltiin tuota viehättävää vanhaa taloa. Juuri tuollaisesta vanhasta talosta olen haaveillut pikkutytöstä saakka. Kuulin että talon omistaa nykyään Turun Kaupunki – se on ollut menossa kuulemme myyntiinkin, ehtona vaan on että siinä olisi sitten kaupunkilaisten virkistystoimintaa, koska se sijaitsee virkistysalueella.

Sain myös eräältä seuraajalta talon historiaan liittyvää tietoa:

Tunsin tän talon vanhan omistajan,  joka asui lapsuutensa tässä. Hänen ollessa muistaakseni 12-vuotias hänen äitinsä Turun tupakkatehtailijoiden sukuun kuulunut Dea von Rettig kuoli tuossa ”verannalla” tehdessään ristipistotöitä. Dea myös ilmeisesti rakennutti talon joskus 1920-luvulla.

Anne Melender Ranta 9

Yksi parhaista asioista eilisessä illassa oli sekin, että olisin hyvin tarjennut vaikka pelkässä kesämekossa. Mutta hupparikin oli ihan jees.

Anne Melender Ranta 11

Ruissalossa on mahtavaa se saaren luonnon monimuotoisuus. Luin että Ruissalo on ollut kaupunkilaisten virkistysalueena jo 1800-luvun puolivälistä saakka. Siellä on ihania pitsihuviloita, joita saarelle alettiin rakentaa tuolloin 1800-luvulla. On ihan mieletöntä kävellä saaren toisessa päässä satumetsäisessä ympäristössä, kiipeillä toisessa paikassa kallioisia rantoja ja toisaalla taas ihastella hiekkarantaa.

Anne Melender Ruissalo 6

Oli aivan ihana ilta! Juuri tällaisia hetkiä toivon kesältä – että tulisi lähdettyä omalta (ihanalta) parvekkeelta ulos tutustumaan erilaisiin paikkoihin. Myös samalla kävelemään, sillä se on ainoa liikuntamuoto jota harrastetaan, että askelia saa tulla reilusti.

Comments are closed.