”kaupallinen yhteistyö Popå ja Made by Choice – tuolista saatu alennusta”

Anne Melender Madebychoice Kolho 3

Pitkästä aikaa hitusen olohuonekuvia – innostuin kysymään Instagramissa postailisinko nyt makuuhuoneesta vai olohuoneen upeasta Kolho-tuolista. Äänestys meni kutakuinkin tasan, eikä sillä väliä, varmasti molemmista tulee tänne juttua. Intuitiolla päätin kuvata ensin olohuneen puolella, joten nyt esittelen meidän tuoli-ihastuksen eli Made by Choicen Kolho-tuolin.

Tällä tuolilla on meille tunnearvoa, sillä päätettiin viime syksynä hankkia yhteiseksi vuosipäiväksi jotain isompaa ja pysyvämpää. Mietittiin tuolia, joka sopisi ihanasti meidän Villa Woodsiin. Muutamia vaihtoehtoja pyöriteltiin ja päädyttiin (oikeastaan valinta oli helppo) tammiseen Kolho-tuoliin.

Anne Melender Madebychoice Kolho 2

Minusta olohuoneessa saa olla jotakin pysäyttävää ja kiinnostavaa, oli se sitten huonekalun, taiteen tai sommitelman muodossa.

Anne Melender Madebychoice Kolho 4

Kaikenkaikkiaan meitä kiinnosti tammi materiaalina, koska se on molempien lempipuulaji. Kaivattiin meidän vaaleaan sisustukseen lämpöä ja tiedettiin toiveemme tulevan talon suhteen – materiaaleissa tammi tulee näkymään niin kiintokalusteissa kuin huonekaluissakin.

Meidän Kolho-tuoli hankittiin tietysti paikallisesta myymälästä eli Popå:sta. Tuolin olemus on kieltämättä aika erikoinen. Meitä kiehtoi puun muotoilu ja tuolin tietty hauskuus, joka säväyttää sisustuksessa; tätä huonekalua ei voi olla huomaamatta. Joka päivä katse osuu siihen ja ihastelen tätä valintaa. Minusta olohuoneessa saa olla jotakin pysäyttävää ja kiinnostavaa, oli se sitten huonekalun, taiteen tai sommitelman muodossa.

Anne Melender Madebychoice Kolho 9

Kompaktista olohuoneesta

Tämä olohune on muotoutunut lopulta aika viihtyisäksi. Pidän siitä että kompaktissa tilassa on ilmavuutta, tähän kotiin lukuisat taulut, esineet ja huonekalut luovat vähän boheemin tunnelman. Keskustan kerrostalossa se on minusta oikein mainio tyyli. Ehkä seuraavaan kotiin havittelen astetta selkeämpää ilmettä, sehän syntyy jo pelkästään suuremman tilankin avulla. Kolho löytää uudesta kodista taatusti arvoisensa paikan. Tuolin olemus sopii varmasti betonilattialle täydellisesti. Minusta myös isän taideteokset sopivat tämän tuolin tyyliin kivasti.

Muuten olen oivaltanut pienen kodin tunnelmasta, että ryhmittely ja ilmavuus on tärkeitä asioita. Etenkin se mitä lattialla on, kannattaa pitää minimissä. Tännekin on kertynyt välillä ”kasoja” koska selkeästi meillä on liikaa tavaraa näihin neliöihin. Jos asuisimme pysyvästi tässä kodissa, varmasti karsisin vielä tästäkin määrästä elementtejä. Mutta se auttaa, että katseella on tilaa osua johonkin avaraan kohtaan.

Anne Melender Madebychoice Kolho 10

Made by Choice – Kolho-kokoelman on suunnitellut Matthew Day Jackson. Tuolin nimi kuvastaa hyvin sen ulkonäköä, mutta oikeasti nimi tulee Kolho-nimisestä kylästä, jossa Matthew:n yhteistyö Made by Choicen kanssa sai alkunsa. Arvostan muuten myös sitä, että tuoli on valmistettu täällä kotimaassa Made by Choicen omassa tehtaassa Halikossa.

Anne Melender Madebychoice Kolho 7

Huomaan muuten tässä kodissa sävymaailman olevan pohjimmiltaan aika ”harmaan”. Se syntyy kylmän sävyisestä lattiasta ja laajoista valkoisisista pinnoista. Jos olohuoneesta poistaisi tuon tammisen Kolho-tuolin, tunnelma muuttuisi tyystin. Pienillä väripisteillä olen saanut vähän eloa aikaiseksi, taide ja tyynyt auttavat piristämään harmauden tunnetta. Mutta sama efekti on myös tällaisella näyttävämmällä huonekalulla. Selkeään pohjaan on helppo tuoda mausteita. Kuvat nappasin ihan täysin somistamatta, sohvalla on koirien suojaviltti ja sohvapöydällä parvekkeen pelargonista napsaistu oksa – koska en kuitenkaan koko ajan osta kukkia.

Comments are closed.