”kaupallinen yhteistyö IKEA Suomi ja Asennemedia

Anne Melender Parveke Ikea 2

Yksi asia mitä keväässä olen ehkä eniten odottanut – parveke-elämä! Meidän kompakti kaupunkiasunto saa yhden lisähuoneen heti auringon lämmittäessä tarpeeksi. Parvekkeemme on varsin tavallinen kerrostaloasunnon lasitettu parveke. Halusin muokata siitä kutsuvan ja viehättävän kesäkeitaan meille. Tiedän että täällä tullaan viettämään paljon aikaa ja sen takia tunnelma on tärkeä. Paitsi että parvekkeelle valitsee oikean kokoiset kalusteet ja rakentaa puulattian, tunnelmaan tarvitaan muutakin.

Se on se maaginen somistaminen, joka viimeistelee parvekkeen fiiliksen ja luo lisää viihtyvyyttä. Itse kun teen kotona töitä, parvekkeesta tulee myös tärkeä pakopaikka tietokoneen ääreltä. Olen jo nyt viettänyt parvekkeella monta ihanaa lounashetkeä. Kurkataanpa miten täydensin parvekkeen ilmettä somistuksen avulla. IKEA on lempipaikkani etsiä kasveja, ruukkuja, valaistusta ja tekstiileitä parveketta täydentämään. Bonuksena vielä mukaan napatut lounasherkut.

Anne Melender Parveke Ikea 3

Vinkki: Myös kasveja voi nyt tilata IKEA-tavaratalon Click & Collect -palvelun kautta kätevästi.

Anne Melender Parveke Ikea 4

Kasvit ja ruukut IKEA:sta

Tänä keväänä olen jotenkin erityisen hurmaantunut saviruukuista. Selailin IKEA-verkkokauppaa ja fiilistelin ruukkuvaihtoehtoja, sillä mielelläni aloitan parvekkeen somistamisen kasveilla ja ruukuilla. Kun ympärillä on vihreää ja kukkia, alkaa heti kotoisuus ottaa vallan betonisella parvekkeellakin.

Valitsin INGEFÄRÄ-saviruukun yrteille ja CURRYBLAD-ruukun tähkälaventelille. Laventeli on myös IKEA-tavaratalon valikoimasta ja sieltä ostin myös ihanan tuoksupelargonin parvekkeelle.

Anne Melender Parveke Ikea 13
saviruukut ovat minusta ihania, ne tuovat kivasti sävyjä vihersisustamiseen
Anne Melender Parveke Ikea 14
VÅRFINT-tarjotin, SÄLLSKAPLIG-karahvi, IKEA 365+ -lasi
Anne Melender Parveke Ikea 5
tyynyt luovat ulkotiloihinkin tunnelmaa ja kotoisuutta

Anne Melender Parveke Ikea 10

Tekstiilit ulkotiloihin

Kasvien lisäksi mielestäni ulkotilojen oleellinen pehmentäjä (kirjaimellisesti) on tekstiilit. Ei ole ihan sama mitä tekstiilejä ulkotiloihin valitaan – niiden tulee kestää ulkona kosteutta ja aurinkoa. IKEA-verkkokaupasta tutkailin erilaisia tyynyvaihtohtoja ja bongasin monta kivaa ulkotiloihin sopivaa vaihtoehtoa. Halusin sekoitella erilaisia kuoseja ja struktuureita, mielestäni silloin tekstiilikokonaisuudesta tulee mielenkiintoinen ja rento.

Valitsin sävymaailmaksi pehmeää vihreää ja pellavanbeigeä. Virkattu SÖTHOLMEN-tyyny tuo kivaa rosoisuutta tekstuurillaan, tyynyssä on vettä hylkivä vuori; tykkään todella paljon tuosta tyynystä. Halusin sekoittaa kokonaisuuteen tasaraitaa (se on nyt erityisen trendikäs kuosi), HILDAMARIA-tyyny on puuvillaa, se sopii mainiosti lasitetulle parvekkeelle. Lisäsin kokonaisuuteen vielä kaksi rauhallista FESTHOLMEN-tyynyä, joiden pellavainen sävy ihastutti. Tyynyjen materiaali on polyesteriä, josta 90% kierrätettyä. Kankaan pinta on vettä hylkivää, joten niistä on helppo ravistaa vesi pois, nämä soveltuvat myös avoterassille pehmentämään kalustekokonaisuutta.

Anne Melender Parveke Ikea 6
erilaisilla ulkolyhdyillä taiotaan iltahämärään tunnelmaa
Anne Melender Parveke Ikea 7
tarjotin ja korkillinen karahvi ovat ulkoilmaelämään mainioita tuotteita

Ulkoilmaelämä on varmasti kaikille yksi vuoden kohokohtia, siksi on ihana panostaa ulkona viihtymiseen. Minulle on tosi tärkeää voida rentoutua kasvien keskellä, oli se sitten hetki lukemista tai syöminen ”al fresco”. Koska kyllä vaan ruoka maistuu ihan piirun verran paremmalle ulkona. Meidän parvekkeella on pieni pöytä, johon saa juuri katettua kahdelle – tai sitten syön siinä mieluusti silloin kun olen yksin lounastamassa.

Anne Melender Parveke Ikea 18
yksinkertainen kylmäsavulohisalaatti on lempparilounaitani

Anne Melender Parveke Ikea 16

Lounashetki parvekkeella

Minulla on sellainen tapa, että melkein aina kun piipahdan IKEA-tavaratalossa ostan mukaan jotakin syötävää. Nappasin viimeksi mukaani pakasteesta SJÖRAPPORT-kylmäsavulohta, josta tein lempparisalaatin lounaaksi. Siihen tulee vihanneksia, kylmäsavulohta ja uppomuna. Simppeliä ja hyvää, mutta erityisen hyväksi salaatin teki se, että nautin sen viihtyisällä parvekkeella.

Samalla ostoskoriin päätyi myös MUNSBIT-kaurasmoothie ja MUNSBIT-paahdetut cashewpähkinät.

Anne Melender Parveke Ikea Ulkotekstiilit 3

Anne Melender Parveke Ikea 21

No en ihan yksin lounastakaan nauttinut, mukana oli kaksi kaverusta, joista toinen viihtyy erityisen hyvin varjossa penkin alla. Muuten yksi parveke/terassielämän oleellinen juttu itselle on myös tarjotin, kuvissa näkyy VÅRFINT-bambutarjotin ja vettä tarjoilin itselleni Hanna-Kaarina Heikkilän suunnittelemasta SÄLLSKAPLIG-karahvista. Minusta ulkotiloissa korkillinen karahvi on hyvä valinta.

Anne Melender Parveke Ikea 9

SOLVINDEN-Led-lyhty kerää päivän aikana auringosta energiaa ja loistaa sitten hämärässä antaen tunnelmallista valoa

Anne Melender Parveke Ikea 9

Anne Melender Parveke Ikea

Tunnelmavalaistus

Kaikkien edellä mainittujen somistusten lisäksi ei sovi unohtaa ulkotilojen tunnelmavalaistusta. Kerrostalon parvekkeella ei ole valmiina muuta kuin sähköpistoke. Sitä hyödynsin valitsemalla meille klassisen UTSUND-Led-valosarjan, jonka ripustin rennosti yhteen parvekkeen nurkkaan. Voi miten mielettömän tunnelman se antaakaan illan hämärässä – kun ekaa kertaa laitettiin se päälle valmiiksi somistetulla parvekkeella huokaistiin molemmat ihastuksesta, näytti melkein satumaiselta koko tunnelma.

Pidän paljon myös siirrettävistä aurinkoenergialla toimivista Led-valaisimista. SOLVINDEN-Led-lyhty on moderni ja tyylikäs ulkonäöltään ja se antaa todella kauniin valon illalla. Tämä lyhty on mainio monessa paikassa, miten kätevä ottaa mukaan vaikka laiturille tai rannalle.

Anne Melender Parveke Ikea 15

Olen todella tyytyväinen siihen tunnelmaan, jonka sain luotua meidän parvekkeelle. Asiointi IKEA-tavaratalossa on todella helppoa, muistutan myös heidän kätevästä Click & Collect -palvelusta. Voit tilata kotona haluamasi tuotteet ja noutaa ne valitsemastasi noutopisteestä. Ja jos sinulla ei ole IKEA-tavarataloa lähellä, voit aina asioida verkkokaupassa. Itsekin katson aina tuotteita verkkokaupan puolelta valmiiksi ostoslistaa varten.

Voisin todeta että kyllä elämänlaatu parani asteen verran tällä viihtyisällä lisähuoneella. Välillä käyn vaan kurkkimassa ovelta ja ihastelemassa tunnelmaa. Kyllä oma kesäkeidas on ihana!

 

2 Comments

 1. Todella viihtyisäksi olet sisustanut parvekkeenne. Ihana on! Omaan pihaan tottuneelle se on varmasti pieni lohtu ja kesäinen keidas kauniine sisustuksineen ja somistuksineen. Onko teillä lasituksessa verhoja? Parveke voi tulla todella helteiseksi lämpötilojen noustessa ja tietenkin ilmansuunnasta riippuen. Meidän etelään antavalla lasitetulla terassilla ei mikään kasvi viihdy kuumuuden vuoksi, ja verhot on pidettävä helteellä edessä, ettei asunnonkin lämpötila nouse sietämättömäksi.
  Terassillamme on ruokapöytä, siirrymme ’ulos’ syömään jo varhain keväällä. Nyt olen laittamassa sinne olemassa olevien pöytä- ym. valaisimien lisäksi kattovalaisinta tuomaan lisää kodikkuutta. Mitä pidät ideasta?

  IKEAssa on ihan kiva haahuilla, mutta silloin kun on kiire (ja ’korona’) ollaan käytetty Click & Collect -palvelua: autolla lokerikkojen eteen ja tavarat muutamassa minuutissa takakonttiin. Vantaan IKEAssa noudot tapahtuu Espoosta poiketen sisäparkkihallissa, joten asioiminen on miellyttävää huonossakin säässä.

  Toivottavasti kesästä tulee lämmin ja kaunis ja voimme kaikki nauttia siitä tavallamme!

 2. Anne

  Voi ihana kuulla, kiitos 🙂 Minulle oli tärkeää luoda parvekkeelle kutsuva tunnelma, sillä toivon että siellä tulee vietettyä paljon aikaa ja se toimii lisätilana kompaktissa asunnossamme. Itsekin mietin kuinka kuumaksi tila mahtaa tulla, varmasti laseja täytyy pitää välillä auki, että ilma pääsee kulkemaan. Meillä on myös päivänvarjo apuna, niin saadaan istuinryhmä varjoon. Mietitään myös verhoja tarvittaessa, hyvä vinkki. Onneksi tuossa on puu joka hitusen varjostanee, parveke on etelä/länsi -suuntainen.

  Minusta kattovalaisin ulkotilassa kuulostaa aivan ihanalta idealta! Ja ulkona syöminen on aina ihan erityistä, sitä pitää harrastaa mahdollisimman paljon kun siihen on mahdollisuus.

  Onpa kiva kuulla että olet kokenut tuon IKEA-palvelun käteväksi! Ja tosiaan toivotaan lämmintä ja ihanaa kesää! <3