Anne Melender Parveke Amppeli Maahumala 2

Siis miten voi olla näin ihana sadepäivä! Vaikka tuijotan hulluna säätietoja ja ahdistun kesän sade-ennustuksista, niin kylläpä tällainen sadepäivä virkistää ja luo tunnelmaa. Sitä osaa nauttia sitten auringosta entistä enemän kun ilma on puhdistunut ja raikastunut.

Olen koko päivän vähän himmaillut kotona – hyvällä tuulella, sillä nyt tapahtuu kaikkea kivaa Villa Woodsin taholla. Samoin on työrintamalla jotenkin rauhallisen mukava hetki ja kaikki vaan tuntuu soljuvan just nyt. Ihaninta äsken oli sytyttää parvekkeelle kynttilä, kaataa jääteetä lasiin, ottaa nämä kuvat, kirjoittaa tämä juttu ja sitten mennä sinne oikeasti juomaan tuo jäätee ja lukea kynttilän valossa noita lehtiä.

Anne Melender Parveke Amppeli Maahumala 3 Anne Melender Parveke Amppeli Maahumala 5

Mitä kuuluu Villa Woodsille

Meidän taloprojektissa on nyt jännät paikat. Olemme tehneet viimeiset korjaukset lausuntosarjoihin ja rakennuslupakuvat valmistunevat tuota pikaa. Toivottavasti saamme luvan ihan pian eteenpäin. Tänään aamulla mentiin tontille ja tapasimme maaurakoitsijan, häneltä odottelemme tarjousta. Oli ihana kuulla ammattilaiselta mielipidettä meidän suunnitelmista pihan suhteen, kaikki tuntui olevan mahdollista mitä ollaan ajateltu. Luonnotilaista metsäpohjaa pystytään säästämään ja muutenkin kulut ja tekniikat saadaan kuten on toivottu. Tällainen aina jännittää kun itse on näitä miettinyt.

Talon pohjaan ei tehty hirveästi muutoksia, parin ikkunan kokoa muutettiin ja kasvatettiin talon pituutta 30 cm, jotta makkareihin ja kylpyhuoneeseen tuli hitusen lisää pituutta. Ehkä noita muutamaa kymmentä senttiä sitten arjessa arvostaa, kun on vähän avaruutta enemmän.

Anne Melender Parveke Amppeli Maahumala 7

Nyt kun kaikki alkaa konkretisoitua ja saadaan ensimmäisiä tarjouksia talopaketin lisäksi, niin budjettiseuranta tulee mielenkiintoiseksi. Meillä on kunnianhimoinen tavoite pitää kustannukset kohtuullisina, mutta silti tehdä mahdollisimman kivan näköistä ja mieleistä. Tämä tarkoittaa tarkkaa puntarointia monissa asioissa. Myös omaa työtä tulee paljon, joten sekin jännittää miten kaikesta selvitään. Mutta innolla odotamme että oikeasti päästään fyysisiin hommiin.

Nyt jo minulla on sellainen olo, että haluaisi viettää tontilla aikaa haahuillen ja fiilistellen. Olisi kiva saada pihapiiristä kotoisa ja inspiroiva. Jännitetään myös taipuuko meidän budjetti saunarakennukseen, vai lykätäänkö sitä myöhemmäksi. Olen miettinyt että suunnittelisin itse sellaisen pihasaunan, jossa on pieni saunakamari, mikä toimisi myös kivana kesähuoneena.

Anne Melender Parveke Amppeli Maahumala 11  Anne Melender Parveke Amppeli Maahumala 13

Meidän tontille jätetään muutamia suuria puita – niistä useimmat on isoja komeita mäntyjä. Grillipergolan viereen jäisi esimerkiksi yksi suuri mänty ja fiilistelen jo nyt miten kivalta ja tunnelmalliselta pergola tuntuu suuren puun katveessa. Toki saadaan sitten siivota neulasia, mutta on se kiva että on vanhoja puita tontilla. Mistäköhän johtuu että olen miettinyt viime aikoina enemmän pihapiiriä kuin sisätiloja, heh. Tämä kesäelämä sen tekee.

Anne Melender Parveke Amppeli Maahumala 14

Mieluusti istutan aina yhteen ruukkuun yhtä tai maksimissaan kahta lajiketta. Jotenkin runsaasti samaa kasvia näyttää aina niin ihanalta.

Kasveista puheen ollen, olen huomannut että ihastun aina samoihin kasveihin terassille tai parvekkeelle. Yleensä se on aurinkoinen paikka ja tietyt kasvit olen havainnut helpoiksi paahteeseen. Valitsin tähänkin parvekkeelle pelargonia, laventelia, oliivipuun, heinää ja yrttejä. Esimerkiksi hortensiaa en voinut miettiä, koska mielestäni se sopii paremmin varjoisaan tai puolivarjoisaan paikkaan.

Villa Woodsiin tulee metsäisen ympäristön takia hitusen eri fiilis, joten olenkin miettinyt millaisia kasveja sinne haluan. Talon pääsisäänkäynti on pohjoisen puolella ja varjossa, joten ehkäpä siihen voin valita hortensiaa. Muuten ainakin heiniä ja laventeleita haluan edelleen terasseille. Pidän enemmän sellaisesta, että yhdessä kohdassa on yhtä asiaa paljon. Mieluusti istutan aina yhteen ruukkuun yhtä tai maksimissaan kahta lajiketta. Jotenkin runsaasti samaa kasvia näyttää aina niin ihanalta.

Haaveilen Villa Woodsin pihalle myös johonkin suurta saniaisrypästä, se sopii ainakin metsäiseen tonttiin hyvin.

Anne Melender Parveke Amppeli Maahumala

Mutta nyt menen oikeasti juomaan tuon jääteen ja uppoudun vähän taas lehtien maailmaan. Ihana tunnelmoida sateessa!

Comments are closed.