Anne Melender Perunatonnikalasalaatti

Tänä kesänä olen ollut laiskin kesäkokki vuosiin. No, ehkä keskustan kaikki lähellä olevat ruokahoukutukset ovat vaikuttaneet asiaan. On myös ihana tukea ravintoloita ostamalla valmista ruokaa. Mutta ihan joka päivä sentään ei valmiista ateriasta nautita, niinpä kesäkokkailulle on välillä annettava aikaa, ehkä hetki ja joskus enemmänkin.

Meidän suosikkeja on nopeat ja selkeät ruoat. Tekaisin yhtenä päivänä pitkästä aikaa perunatonnikalasalaattia ja siitä tuli oikein hyvää. Nappasin puhelimella kuvat, niin sain talletettua tämän vinkiksi tännekin. Pidän kaikenlaisista perunasalaateista, sekä öljypohjaisista kuten tämä, että majoneesiversioistakin. Tärkeintä tässä salaatissa on perunoiden keittäminen, miten se onkin oikeasti aika vaikeaa. Nämä menivät hitusen yli, mutta onneksi vain hitusen.

Uusien perunoiden peseminen on raivostuttavaa puuhaa (minun mielestäni). Onneksi mies vinkkasi kätevästä pesutavasta; osta uusi wc-harja, katkaise se ja laita akkuporaan, perunat ämpäriin, vettä ja sitten vain surautellaan poraharjalla perunat puhtaiksi. Maailman kätevintä ja nopeinta.

Anne Melender Perunatonnikalasalaatti 2

Perunatonnikalasalaatti

-keitettyjä uusia perunoita, mahdollisimman pieniä

-makeaa sipulia tai purjosipulia

-herneitä

-tilliä tai muuta yrttiä

-tonnikalaa (tähän käy myös vaikka savulohikin)

-kapriksia (paistoin ne pannulla rapeiksi)

-kastike: runsaasti oliiviöljyä, korkillinen viinietikkaa, suolaa, pippuria

 

Kapristen paistaminen rapeiksi: valuta ja kuivaa kaprikset, paista kohtalaisen kuumalla pannulla öljyssä rapeiksi, kuivata talouspaperin päällä. Kaprikset präiskivät paistettaessa runsaasti, jos sinulla on roiskesuoja kannattaa käyttää sitä.

Anne Melender Perunatonnikalasalaatti 3

Tällainen öljypohjainen salaatti sopii ulkona syömiseen hyvin, se kestää paremmin lämpöä kuin majoneesipohjainen. Salaatti olisi ihana piknikeväs ja mitä mainioin kaikenlaiseen ”al fresco” syömiseen.

Comments are closed.