Anne Melender Magniberg Lakanat 13

Olen nyt erityisen inspiroitunut vaaleansinisestä väristä. Pidän siitä melkein kaikessa – kukissa, vaatteissa, lakanoissa, astioissa jne. Innostuin tilaamaan meidän makuuhuoneeseen uudet tyynynpäälliset Magnibergiltä, vaaleansininen klassinen raitakangas tuokin todella kesäisen raikkaan fiiliksen makuuhuoneeseen. Perjantain kunniaksi siivosin makuuhuoneen perusteellisesti ja oli kiva pedata sänkyyn rapsakat valkoiset pellavat ja nojailutyynyihin uudet pehmoiset tyynyliinat.

Anne Melender Magniberg Lakanat 12

Tyynyvinkki joka tekee hetkessä petauksesta näyttävän

VINKKI: Meillä on sängyn päädyn virkaa toimittamassa suuret 60×80-kokoiset tyynyt. Ne ovat aivan ihanat myös nojaillessa ja ne peittävät kivasti nukkumatyynyt, jotka meillä on Tempurilta. Muototyynyt eivät ole niin kauniit petauksissa, mutta ihan loistavat nukkumisessa. Tällaiset suuret tyynyt on niin hyvä keino tuoda petauksiin muhkeutta. Valitsin tyynyliinoihin 60×70-koon joten tyyny näyttää entistäkin muhkeammalta.

Anne Melender Magniberg Lakanat 4

Magniberg on Kvadratin merkki, muistanette minun rakkauteni tanskalaisiin Kvadratin kankaisiin. Ihailen miten koko lakanakonsepti on toteutettu, ihan noita vastustamattomia pahvilaatikoita myöten, joihin tyynyliinat oli pakattu. Pitää keksiä mitä kivaa niissä säilyttää, sillä en todellakaan raaski laittaa pois kauniita rasioita. Minulla on tapana kerätä makuuhuoneen Lempi-tasolle jotain kaunista, kokoelma vaihtuu usein mielialojen mukaan. Tällä hetkellä tuo Matrin penkki toimittaa myös yöpöydän virkaa, vaikka välillä nostan minun puolelleni sänkyä myös Artekin jakkaran.

Anne Melender Magniberg Lakanat 3

Ajattelen että makuuhuoneessa on oltava jotain kaunista somistetta, mihin katse osuu kun makoilee sängyllä. Vaihtelen tasolle lehtipinoja ja esineitä fiiliksen mukaan.

Anne Melender Magniberg Lakanat 8

Jokin aika sitten sain inspiksen koota seinässä olevan telkkarin ympärille taulukollaasin, kun isän ihanat taulut olivat meillä lattialla seinään nojailemassa. Pidän summamutikassa syntyneistä asetelmista ja yksin kotona ollessani nakuttelin tauluja telkkarin ympärille. Minusta tästä tuli kiva ja selkeään makuuhuoneeseen tuli vähän väriä ja boheemia tunnelmaa.

Meillä telkkari on osoittautunut parhaaksi makuuhuoneessa. Katsotaan aina nukkumaan mennessä suoratoistopalveluita, minä nukahdan yleensä kesken kaiken ja sen takia on ihana että saa vaan laittaa silmät kiinni kun nukuttaa – toinen sitten hoitaa telkkarin kiinni ja muut tarvittavat iltajutut. En keksi itselleni parempaa nukahtamislääkettä kuin telkkari.

Anne Melender Magniberg Lakanat 9

Makuuhuoneessa on myös uusi matto. Muistatteko miten tuskailin huoneen välioven kanssa, kun matto ei mahdu sen alle. Ostin sitten nopeasti tarpeeksi pienen maton makkariin, mutta kun tämä ihana villa/sisal-matto tuli vastaan Mattoliike Seprissä, vaihdettiin pienempi matto tähän ja mikä parasta, tämä mahtuu myös välioven alle. Tämä on mattorullasta leikattu ylijäämäpala, joita Seprissä on myynnissä. Mattoon saisi halutessaan kanttauksenkin, mutta minä pidän siitä ihan näin ja kanttaus olisi maksanut enemmän kuin tämä mattopala.

Anne Melender Magniberg Lakanat 2

Olen ihastunut väljiin valkoisiin t-paitoihin ja löysin äskettäin kuvan hauskan Gannin t-paidan Elementistä. Tuo perhosipiirros on t-paidan selkäpuolella. Ajattelin yhdistää tähän väljään teeppariin leveälahkeiset farkut ja sandaalit. Nyt on vaan ollut niin ihanan lämpimiä päiviä, että ei ole juuri farkkuja tullut pidettyä.

Ja katsokaa miten ihana tuo uusi The New Era Magazinen kansi on, vaaleansininen on niin suloinen sävy ja lehti toimii ihan sisustuselementtinä. Odotin pitkään koska tämä toinen numero ilmestyy ja tilasin Lehtipisteen sivuilta siitä ilmoituksen ja kävin heti ostamassa sen kun sain meiliin ilmoituksen että lehti on kaupoissa. Vinkki teille, jotka ostatte irtonumeroita ja haluatte tietää koska lempilehti on saatavilla.

Anne Melender Magniberg Lakanat 6    Anne Melender Magniberg Lakanat 11

Siniset yksityiskohdat piristävät kokovalkoista pellavapetausta. Vaaleansininen raidallinen aamutakki on Nanson.

Anne Melender Magniberg Lakanat 14

Petasin vaihteeksi aluslakanan myös koko patjan yli rennosti. Yleensä käytän petauspatjassa kuminauhallisia aluslakanoita, mutta minulla on tähän Finlaysonin pellavasettiin suuri pellavainen aluslakana ja se yltää hyvin koko patjan ympärille. Tykkään tällaisesta huolettomasta lookista. Olen myös vaihtanut peittoon kesätäkin, se on IKEA:n kevyt untuvapeitto. Rakastan lakanoita, minulla on suuria vaikeuksia pitää lakanakaapissa maltillinen määrä vaihtoehtoja. Vaikka luovuin tänne muuttaessa monista lakanoista, on tilanne taas se, että lakanakaapissa alkaa olla ahdasta. Mutta silti mietin, että haluaisin vielä toiset ihan valkoiset lakanat näiden pellavaisten lisäksi, kenties perkaalia tai sitten ihan trikoota.

Anne Melender Magniberg Lakanat

Nyt valmistaudun viikonlopun viettoon, tänään mennään tapaamaan ystäviä Naantaliin. Miten ihanaa että vihdoin voi nauttia sosiaalisemmasta elämästä! Mutta onpa sitten ihana tulla illalla kotiin ja pujahtaa tuonne puhtaiden rapsakoiden lakanoiden väliin. Tällainen on meidän kesämakkari, verhot on muuten kiinni koko ajan, mutta minusta se on tunnelmallista, ylipitkät IKEA:n puuvillaverhot ovat ihanat.

2 Comments

  1. Olipas paljon sellaista, mitä myös minä fanitan!
    Juuri postauksessani tunnustin myös, että vaaleansininen on ikirakkauteni – varsinkin keväisin ja kesäisin. Meillä myös kahdet tyynyt sängyssä: tempurit ja tavalliset. Meillä myös pääsi yksi appiukon maalaamista, lattialla nojailluista tauluista seinälle tv:n yläpuolelle ns. vaihtoehtoiseksi katsottavaksi. Sängynpeittona olen käyttänyt jo vuosia Finlaysonin pellava-aluslakanaa juurikin sen rennon lookin takia, muuten suosin lakanoissa ehdottomasti perkalepuuvillaa – mahdollisimman isolla thread countilla. Eli vahva suositus 🙂
    Voi, miten kesä maistuu hyvältä!

  2. Anne

    Eikä, ihana kuulla että noin samoja juttuja siellä! Mä tykkään sekä pellavista että perkaaleista, vaikka tuntuma on eri. Etenkin kesällä pellava tuntuu musta kivan rouhealta, toki perkaali taas tuntuu niin kivan viileältä. Äh, molempi parempi 🙂 Kesä on ihmisen parasta aikaa!