Anne Melender Meheva Raparperipiirakka

Innostuin taas kokeilemaan raparperipiirakkaa hitusen eri tavalla. Ensinnäkin leivoin piirakan irtopohjavuokaan, joka on vähän pienempi halkaisijaltaan kuin perinteinen piirakkavuoka, näin sain lopputuloksesta paksumman. Minusta on myös kiva nostaa piirakka tarjolle ilman vuokaa, joten senkin puolesta irtopohjavuoka on hyvä. Kunhan muistaa antaa piirakan jäähtyä kunnolla ennen irroittamista.

Ohjeen perustana on ihan perinteinen murupiirakka, mutta muuntelin sitä sen mukaan mitä tuotteita kaapista tällä kertaa löytyi. Pohjaan tulee normaalisti kermaviili, mutta koska sen sijaan jääkaapista löytyi purkki creme fraichea, korvasin sen sillä. Raparperien päälle ei välttämättä tarvita kuin muruseos, mutta halusin lisätä myöskin jääkaapista löytyneen puolikkaan mascarpone-juuston piirakkaan, niinpä tein siitä sörsselin raparperien pinnalle muruseoksen alle. Tähän sopisi myös hyvin vaikkapa vaniljakreemi tai mikä tahansa ihana mehevyyttä lisäävä seos.

Anne Melender Meheva Raparperipiirakka 6

Tämä piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä kun koostumus on mehevöitynyt.

Mehevä raparperipiirakka

Muruseos ja pohjataikina

4 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

125 g voita

Pohjaan lisäksi:

1 muna

1 purkki creme fraichea (tai jotain vastaavaa)

Pinnalle:

raparperia, mascarponekastike ja loput muruseoksesta

Mascarponekastike: noin puolikas purkki mascarponea, loraus kermaa notkistamaan, 1 muna, sokeria, vaniljasokeria. Tähän voisi soveltaa mitä tahansa samantapaista kastiketta; kermaviiliä, rahkaa tai vaniljakreemiä tms.

Anne Melender Meheva Raparperipiirakka 4

Tee näin:

-sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niiden joukkoon sulatettu voi

-ota muruseoksesta 1/3 sivuun päällistä varten

-lisää pohjaan muna ja creme fraiche

-taputtele pohja voidellun vuoan pohjalle ja reunoille

-lisää raparperit ja mascarponekastike, murusta pinnalle muruseos

-paista 175 asteessa noin 40 minuuttia (irtopohjavuoassa reunat ruskettuvat enemmän kuin lasivuoassa, älä ota liian ajoissa uunista, että keskiosa ei jää raa’aksi

Sattuneesta syystä kokonaisesta piirakasta ei ennättänyt kuvaa tähän postaukseen saakka. Tämä oli tosi hyvää ja mehevää.

2 Comments

  1. Todella hyvää, kiitos Anne reseptistä <3
    Käytin itse pohjaan piimää ja mascarponen tilalla turkkilaista jogurttia – niitä kun oli jo kotona. Ehdottomasti teen tällä reseptillä/tyylillä myös uudestaan! 🙂

  2. Anne

    Hei onpa ihana kuulla että tykkäsit. Mäkin pidin tän ohjeen mehevyydestä.