”Postauksen pölynimuri on saatu PR-lainaan Samsungilta”

Anne Melender Samsung Jet75 Series 3

Halusin tulla kirjoittamaan teille kokemuksia Samsugin Jet 75 Series -varsipölynimurista, sillä sain sellaisen PR-lainaan Samsungilta . Olen ties kuinka kauan halunnut oikeasti testata tällaista ladattavaa langatonta imuria, jonka saisi kätevästi käsiinsä, sillä pienessä asunnosaa siivouskaapin uumenista ei ole kiva penkoa imuria. Liputan aina pölyjen moppaamisen puolesta ja samoin lattiaharjan käytöstä, mutta koska meillä on myös mattoja ja tekstiileitä kotona, imuri on sekin tärkeä siivousväline.

Noin yleisesti olen innokas imuroija, se on minusta oikein mukavaa puuhaa – sen takia imurointi onkin jäänyt lähinnä minun kontolleni. Tämä innokas imuroija on ollut entistäkin innokkaampi kun nyt imurin saa otettua käteen ohi kulkiessaan. Samsungin varsipölynimurin saa kiinnitettyä seinään, mutta koska tämä on meillä lainassa, emme ole porailleet sitä paikalleen, vaan se nojaa seinää vasten. Vieressä on tuollainen valkoinen laite, joka on Samsung Clean Station eli imurin pölysäiliön tyhjennyssäiliö.

Anne Melender Samsung Jet75 Series 2

Pölysäiliön helppo tyhjennys

Samsung Clean Station tyhjentää imurin säiliön automaattisesti, se tapahtuu tehokkaasti ja pölyä levittämättä. Laitteen sisällä on pölypussi, joka on helppo vaihtaa kun se täyttyy. Koen tämän apuvälineen todella käteväksi ja laite vie vähän tilaa, se on helppo sijoittaa vaikka kodinhoitohuoneen nurkkaan. Tällaisen voisi sijoittaa myös siivouskomeroon, jos sinne olis vedetty valmiiksi sähköpistoke.

Vinkki: Kun rakennat, kannattaa ennakoida siivouskomeron sisustuksessa sähkölaitteiden lataus, eli pistoke kaapin sisällä on hyvä idea.

Anne Melender Samsung Jet75 Series 4

Kuvassa Samsung Jet 75 Series -imurin mukana tulleet lisäosat. Kaksi erilaista lattiasuulaketta, rakosuulake, harjasuulake ja laturiosa, jonka saa seinään kiinni. Laturiin saa myös kiinnitettyä rakosuulakkeen ja harjasuulakkeen.

Lattiasuulakkeiden puhdistaminen on muuten helppoa, ei tarvita ruuvimeisseliä eikä työkaluja kun haluaa puhdistaa suulakkeen sisäpuolelta. Rullamainen harjasosa irtoaa vetämällä suulakkeesta ja sen saa helposti puhdistettua tarvittaessa.

Vinkki: Samsung Jet 75 Series -imuriin saa lisäosana myös kosteapyyhintään sopivan lattianpesusuulakkeen.

Anne Melender Samsung Jet75 Series 10

Imuteho ja painopiste

Voitte uskoa että tätä olohuoneen villamattoa mielellään imuroi aika usein koiraperheessä. Samsungin imuri on ollut jo pelkästään tämän maton puhdistuksessa oikein mainio. Isompi lattiasuulake on tehokas ja puhdistaa karvalankaisen villamaton tehokkaasti.

Tässä Jet 75 Series -imurissa on minusta hyvä imuteho ja yllätys – silti maltillisen hiljainen ääni. Se ei myöskään kolise laminaattilattialla samaan tapaan kuin perinteinen imuri. Alakerran naapuri saa imurirauhan, nimittäin olen ihan varma että normaalilla imurilla imuroidessani alakertaan kuuluu ääniä. Kerrostalossa toimintaäänet pitää mieluusti mahdollisimman hiljaisena.

Samsungin varsi-imurissa painopiste on ylhäällä itse moottorin kohdalla, vaikka painoa on jonkin verran, se ei tunnu imuroidessa hankalalta. Painopiste on kuitenkin mietitty hyvin, laitetta on tasapainoinen käsitellä.

Anne Melender Samsung Jet75 Series 5 Anne Melender Samsung Jet75 Series 6

Huonekalujen säännöllinen imurointi pitää tekstiileistä huolta ja pidentää niiden pesuväliä.

Anne Melender Samsung Jet75 Series 7

Anne Melender Samsung Jet75 Series 6

Tekstiilien imurointi

Meillä imuroidaan sohvat ja nojatuolit vähintäänkin viikottain. Vaikka koirilla on oma vilttinsä sohvalla, he makoilevat muuallakin. Kompaktissa asunnossa huonepölyä tulee selvästi huonekaluihin, joten mielelläni suhautan verhoilut imurilla usein. Pöly myös nuhrastuttaa huonekaluja, joten voin pidentää tekstiilien pesuväliä selvästi kun imuroin ne usein.

Näin kerrostaloasujana etenkin, johdoton imuri on kätevä jos haluaa käväistä vaikka imuroimassa auton penkkejä. Erilaisten suuttimien avulla hankalatkin kolot on helppo imuroida.

Anne Melender Samsung Jet75 Series 8 Anne Melender Samsung Jet75 Series 9

En malta olla näyttämättä teille myös miten makuuhuoneessa käytän harjasuulaketta. Meidän verhot on ylipitkät ja makaavat lattialla, imuroin mielelläni verhojen helmat välillä. Joskus harjalla vedän myös pinnoilta pölyjä, kuten valaisimista ja tasoilta. Tämän jälkeen on mukavampi vielä vetaista pinnat pölyliinalla.

Anne Melender Samsung Jet75 Series 12

Kaikenkaikkiaan voin aidosti sanoa, että olen yllättynyt miten hyvä tuo Samsung Jet 75 Series -johdoton varsi-imuri oli. Tällaisesta on ehdottomasti hyötyä innokkaalle siivoojalle. Akku kestää tarpeeksi kauan ja se on helppo ladata aina tarvittaessa. Joissakin varsi-imureissa saattaa olla kiinteä akku, mutta tässä Samsungissa on irrallinen akku, jonka voi ladata myös erikseen. Tarvittassa voisi hankkia toisen akun, jos kerralla haluaa imuroida oikein paljon – tämä on minusta tärkeä ominaisuus. Nyt imuri saa olla meillä tuossa eteisessä esillä. Uudessa talossamme sijoittaisin imurointipisteen siivouskomeroon tai vaatehuoneeseen. Samsungin varsi-imuri riittää minusta hyvin talouden ainoaksikin imuriksi, mutta erityisen hyvä se on päivittäisessä siisteyden ylläpidossa.

2 Comments

  1. Minkälainen imuteho tässä imurissa on? Haluaisin ostaa uuden imurin meille vanhan (yli15 vuotta sitten hankitun) imurin tilalle, mutta pelkään että imutehot nykyisissä imureissa on heikommat kuin vanhoissa. Ilmeisesti tämä liittyy jotenkin EU lainsäädäntöön ja energiatehokkuuteen.

  2. Anne

    En ihan osaa sanoa mitään tarkkaa tehoa, mutta tämä imuri sopii mainiosti ylläpitosiivoukseen. Meillä on lisäksi vanha perinteinen imuri ja kyllä siinä on paljon enemmän imutehoa, mutta sitä on liikaakin, ei pysty imuroida sillä isoimmalla teholla. Mielestäni Samsung toimii mainiosti ja siinä on kolme tehon säätöä.