Anne Melender Ruokatuolit Carlhansenandson 3

Ja niin se syksyn sisustuskärpänen puraisi. Olin jo odottanut sitä hetkeä, kun kesän kotihuolettomuus vaihtuu säntillisyyteen siisteyden suhteen ja somistusjutut alkavat kiinnostaa. Kaikkihan alkoi vaatimattomasti muutaman kaapin järkkäilyllä, jatkui eteisen kaapiston muutokseen (tästä varmasti lisää myöhemmin vielä) ja eskaloitui yhteen Tori-löytöön.

Meillä on tapana molemmilla selata Toria, minulla huvikseni sisustusjuttuja bongaillen ja päivitellen, miten kaikkea kivaa löytää helposti second handina, vaikkei meille oikein mitään tarvitakkaan. Oi että miten monesti olen haaveillut mökistä tai muusta minkä saisin sisustaa vaan käytetyillä jutuilla. Joskus sitten kohdalle kuitenkin osuu sellainen löytö, jolle on paikka meidän kotona – jollaista olen mielessä jo aiemmin kaavaillut. Nyt se oli makuuhuoneen tuoli.

Anne Melender Ruokatuolit Carlhansenandson 4

Makuuhuoneen tuolista se lähti…

Koska makuuhuoneeseen löytyi sinne mittasuhteiltaan parempi vaihtoehto, päätin testata meidän ruokailutilaa sillä makuuhuoneen TON-tuolilla ja muilla puisilla kotoa jo löytyvillä tuoleilla. Hitsinpitsi miten koko tila tuli enemmän meidän näköiseksi. Olen alusta saakka vähän vierastanut meidän &Traditionin mustia Pavilion-tuoleja tässä kodissa; minusta ne ovat tänne vaan yksinkertaisesti liian kovat näiden ympäröivien materiaalien seuraan. Vanhassa kodissa ne olivat juuri se toivottu skarppi yksityiskohta, joka loi raamia vaalealle luonnonläheiselle sisustukselle. Täällä koin ne aivan liian graafisina meidän tyyliä ajatellen.

Anne Melender Ruokatuolit Carlhansenandson 7

Heti illalla kun esittelin näitä tuoleja ruokatilaan, huikkasi mies sohvalta katsellessaan – laita ne mustat myyntiin. No toden totta, kyllä nämä puiset tuolit vaan ovat enemmän meidän juttu. Joten laitan mustat tuolit myyntiin. Ihana että joku saa niistä aivan upeat tuolit itselleen uusia edullisemmin, vaikka ovat ihan uuden veroiset. Jossain toisessa kodissa ja yhdistelmässä ne ovat mitä kivoimmat.

Anne Melender Ruokatuolit Carlhansenandson 11

Anne Melender Ruokatuolit Carlhansenandson 13
Muuton maljakossa on ihan ruokakaupasta löytynyt edullinen kimppu, minusta harvinaisen kiva.
Anne Melender Ruokatuolit Carlhansenandson 14
Arabian vanha kynttilänjalka odottelee syksyn kynttiläkautta, nyt se on vain koristeena vielä.

Olen kyllä tehnyt viimeaikoina tosi hyviä second hand -löytöjä. Pöydällä on esimerkiksi tuo tummanvihreä Muuton maljakko, sen ostin SPR:n Kontista. Ruskean vanhan Arabian kynttilänjalan löysin taas Hangon kesäreissulta Kotilaituri-kaupasta. Siinä on jotain erityisen jännittävää kun löytää käytettynä asioita, voisin koukuttua hommaan, mutta yritän kuitenkin pitää tavaramäärän maltillisena. No okei, ehkä astioiden ja esineiden suhteen se on itselleni haasteellisinta. Mutta kaikenkaikkiaan pyrin myös ahkerasti itse luopumaan tavarasta.

Anne Melender Ruokatuolit Carlhansenandson 10
Carl Hansen & Son CH33 T -tuolissa on pähkinää ja tammea

Nyt ruokapöydän ympärillä on neljä eriparista tuolia. Kuvan Carl Hansen & Son -tuolin ostin ystävältämme, se onkin siksi erityisen mieleinen. Sen seurana ”minun tuolinani” on vaalea käsinojallinen TON-tuoli. Lisäksi laitoin meidän Artekin jakkarat lisäistuimiksi. Nyt tässä kodissa ruokapöytä menee tässä kokoonpanossa mainiosti, ellei eteen satu tulemaan huikeita tuolilöytöjä. Uuteen kotiin Villa Woodsiin sitten katsotaan mitä tuoleja pitkän tammipöydän ympärille kootaan. Ehkä neljä samanlaista pöydän keskelle ja eripariset pöydän päihin. Tammisia tuoleja olen ajatellut, koska lattia on betonia ja keittiöstäkin tulee harmaa – pidän lämpimästä puusta sisustuksessa, joten tuon sitä kalusteilla kokonaisuuteen.

Anne Melender Ruokatuolit Carlhansenandson 5

Mitä mieltä olette meidän uudesta ruokatilan ilmeestä? Onko graafinen ja skarppi mustien tuolien ryhmä enemmän mieleesi, vai tämä puisten eriparisten tuolien kombinaatio? Huomattiin muuten myös, että tuo Woud-pöydän tumman beige sävy korostuu näiden tuolien kanssa paremmin, jes senkin puolesta.

2 Comments

  1. Ihana kokonaisuus! ♥️ Kiinnostaisi tietää minkä kokoinen teidän ruokapyötä on halkaisijaltaan ja onko valaisin piempi vai isompi Poulsen? Mallailen mielessäni kumpi olisi sopivampi koko meidän pyöreän ruokapöydän yläpuolelle 😊 kiitos jo etukäteen!

  2. Anne

    Oi kiitos 🙂 Meidän pöytä on 120 cm halkaisijaltaan ja tuo Poulsenin valaisin on se 25 cm kokoinen. Mielestäni olisi sopinut suurempikin valaisin, mutta koska tää on väliaikainen kombo niin otin tämän pienemmän ja edullisemman. Kun on pienehkö valaisin, se kannattaa laittaa vähän alemmas, niin toimii silti aivan hyvin. <3