”kaupallinen yhteistyö Teknos ja Asennemedia

Anne Melender Teknos T1734 25

Täällä yksi sisustusintoilija, jonka pienet päähänpistot aiheuttavat välillä miehelle ylimääräisiä askareita. Onneksi hän ei ole moksiskaan, vaan oikeastaan tykkää pikkupuuhista – ainakin nyt kun ei ole rakennusprojekti vielä uuvuttamassa. Tällä kertaa askareena oli makuuhuoneen seinissä muutama reikä, jotka piti paikata. Olin nimittäin saanut päähänpiston siirtää taulukollaasi telkkariseinälle ja lisäksi vaihtaa toimivamman lukuvalaisimen sängyn viereen.

Mehän ollaan maalattu tässä vuokra-asunnossa makuuhuoneen kaksi seinää, sillä halusimme luoda huoneeseen hitusen pehmeämmän sävyn ja tunnelman. Olen tästä kirjoittanut aikaisemmin postauksessa ”Meidän koti”. Siinä kerroin tästä Teknoksen Colour Your Story -värikokoelmasta poimitusta LÄMPIMÄMPI T1734 -värisävystä ja miksi päädyimme juuri tuohon sävyyn. Nyt kun makuuhuoneessa on jonkin aikaa asuttu, tämä sävy tuntuu edelleen mieleiseltä ja onnistuneelta valinnalta. Huone on heleä ja kaikki minun rakastamani erilaiset vuodetekstiilit pääsevät kivasti oikeuksiinsa.

Anne Melender Teknos T1734 5

Nyt kuitenkin valaisimen vaihdon ja taulujen takia täytyi ryhtyä seinänpaikkaushommiin. Tein tästä Instagramin Stooreihin videota, miten saimme paikattua reiät kätevästi, ettei niitä enää huomaa maalipinnasta. Kerron tässä postauksessa vielä tarkan ohjeistuksen mitä tehtiin ja lisäksi vinkkaan minkälaisilla nauloilla, koukuilla tai ruuveilla kannattaa mihinkin seinämateriaaliin kiinnittää asioita.

Anne Melender Teknos T1734 3
Teknoksen Colour Your Story Lookbookin sävy LÄMPIMÄMPI T1734

Paikkausohje

Kiinnitysreiän paikkaaminen maalatussa seinässä

 • Poista varovasti kiinnitysruuvi seinästä katkoteräveitsellä tai puukolla ettei pinta lohkea, kiviseinästä täytyy poistaa mahdollisen propun kanta.
 • Levitä lastalla tasoitetta reikään ja anna kuivua.
 • Hio kuivunut tasoite jotta paikkaus on seinän tasalla, siinä ei saa olla syvennöstä eikä kohoumaa.
 • Levitä tämän jälkeen ihan ohut tasoitekerros hiotun tasoitteen päälle, varoen ettei reunoille jää kohoumaa.
 • Kun tasoite on lähes kuivunut, töpöttele sitä kostealla sienellä – näin tasoitettuun kohtaan saadaan jäljiteltyä telan jättämää kuviota.
 • Anna tasoitteen kuivua kunnolla.
 • Sekoita paikkamaali hyvin ja käytä työvälineenä sivellintä.
 • Töpöittele maalia varovasti paikkauskohtaan.
 • Tee töpöttelymaalaus kahteen tai kolmeen kertaan.

Tällaisella paikkausmetodilla vältytään sileiltä paikkakohdilta, eikä seinään jää näkyviä jälkiä korjaustöistä.  Jos tasoiteaineet eivät ole tuttuja, kysy neuvoa rautakaupasta, niin saat parhaimmat ohjeet mitä ainetta käyttää. Muista myös lukea kuivumisohjeet huolella.

Me käytimme tässä Teknoksen Silora FIN -tasoitetta, joka sopii pieniin koloihin mainiosti. Myös Silora LF on oikein hyvä peruspaikkauksiin.

Anne Melender Teknos T1734 2

Mitä kiinnikkeitä käytetään

 • Kipsilevyseinään parhaat taulujenkiinnitysnaulat ovat kullanvärisiä messinkinauloja, niitä voi käyttää joko pelkästään tai kiinnikkeiden kanssa. Naulat lyödään seinään alaviistoon vasaralla ja poraamista ei tarvita.
 • Kipsilevyseinään kiinnitettävät painavammat asiat porataan ja kiinnittämiseen käytetään kipsilevyankkureita ruuveineen.
 • Kiviseinään käytetään tauluille seinään naulattavia muovisia taulukoukkuja, poraa ei tarvita.
 • Kiviseinään kiinnitettävät painavat asiat porataan ja kiinnittämiseen käytetään kiviseinäproppuja ruuveineen.

Esimerkiksi kipsilevyseinään kiinnitettävistä taulunauloista ei jää juuri mitään jälkeä, eli ei edes todennäköisesti tarvita seinä paikkausoperaatiota – reikä on niin pieni.

Anne Melender Teknos T1734 13
Seinässä ei näy enää ruuvin reikiä
Anne Melender Teknos T1734 11
Seinäsävy Teknos LÄMPIMÄMPI T1734 – sopii kauniisti myös yleisseinäsävyksi erilaisiin tiloihin.

Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, seinästä ei huomaa yhtään että siinä on ollut kaksi propun reikää ja yksi taulukoukun reikä. Tämä sängynpäätyseinä on meillä betonia, mutta sama paikkausohje toimii myös kipsilevyseinässä. Minusta on mukavaa ettei tarvitse pelätä seinään kiinnittelemistä. Välillä tulee joku virhearvio tai sitten käytännössä asioita täytyy muuttaa. Tai jos on vaikka vuokra-asunto, niin haluaa jättää sen lähtiessään siistiin kuntoon. Meillä oli tietysti vuokranantajan lupa maalata seinät ja tässä kodissa on lupa kiinnittää seiniin asioita, eikä niitä ole edes pyydetty siistimään lähtiessä. Vuokrakodeissa on aina erilaisia sääntöjä, joten ne täytyy oman kodin kohdalla tarkistaa.

Anne Melender Teknos T1734 8

Pienten reikien paikkaaminen seinistä ei ole iso homma. Meillä on kiinnitetty myös telkkari seinään, vaikutus tilan tuntuun on huomattava kun se on seinällä eikä tasolla.

 

Anne Melender Teknos T1734 9
Lätsän päiväunia ei keskeytetty näiden kuvien takia

Anne Melender Teknos T1734 12

Anne Melender Teknos T1734 7

Itselle on tosi tärkeää että sängyssä on suunnattava lukuvalo. Vaikka edellinen musta valaisin oli tosi kaunis, se ei toiminut meidän käytössä. Niinpä palasimme takaisin Tolomeo-sarjan valaisimiin, jotka löytyivät kotoa ennestään. On mahtavaa kun valon saa suunnattua luettavaan tai tarvittaessa kattoa kohti tuomaan epäsuoraa valoa kun katsoo telkkaria.

Innostuin muuten fiilistelemään seinäsävyjä, kun sain Teknokselta kansion johon on koottu Colour Your Story -värikokoelman kaikki sävyt. Näytän teille kaksi kivaa sävyä, jotka voisin kuvitella meidän makuuhuoneeseen tässä kodissa.

Anne Melender Teknos T1734 14

Anne Melender Teknos T1734 15

Teknos LEKKER T1675

Pidän tosi paljon pehmeistä terrakotan ja persikan sävyistä. Muistan kun pienenä sain päättää oman huoneeni seinäsävyn, valitsin tällaisen persikkaisen oranssin. Myös muuttaessani aikanaan ensimmäiseen omaan kotiin, maalasimme makuuhuoneeseen lähes tuon LEKKER T1675 -sävyiset seinät. Huone oli tosi ihana 50-luvun talossa. Kaikki tekstiilit olivat silloinkin valkoisia ja huoneessa oli lisäksi iso vanha antiikkilipasto tuomassa tunnelmaa. Ah ihania värimuistoja.

Anne Melender Teknos T1734 16

Anne Melender Teknos T1734 17

Teknos KOTOILU T1729

Maanläheiset lämpimät sävyt sykähdyttävät itseäni aina. Mietin että käyn välillä kamppailua itseni kanssa siitä sisustanko neutraalimmin vai värikkäämmin. Ehkä olen yrittänyt löytää jonkinlaisen keskitien – isot asiat ovat neutraaleita ja joissakin yksityiskohdissa on värejä. Teknoksen sävy KOTOILU T1729 on mielestäni täydellinen ”myyränharmaa” sävy joka luo ympärille lämpöä ja rauhallisuutta, mutta toimii tarvittaessa upeana taustana kirkkaille väripilkuille. Ah, tämä sävy on mieletön!

Anne Melender Teknos T1734 19

Nyt on seinä paikattu ja makuuhuone taas valmis tunnelmointihetkiin. Valaistusasiat on mallillaan ja tila toimii myös kynttilänvalossa. Seuraavaksi kaivan maalikartaston esille ja mietin millaiset sävyt sopisivat Villa Woodsin makuuhuoneeseen, otan toki teidät mukaan sävyvalintojen pohtimiseen.

Katso alla olevista linkeistä myös aikaisemmat postaukseni Teknoksen kanssa:

Meidän koti (vuokrakodin pienet muutokset maalaamalla)

Teknoksen uusi Lookbook (edellisen kodin keittiön seinän maalaus)

Ulkoseinävärin valinta (Talo Villa Woodsin ulkoseinien sävyvalinta)

Valkoisen seinävärin valinta (mikä valkoinen sopii listavalkoisen seuraksi)

Makuuhuone – Teknos T1728 (edellisen kodin makuuhuoneen maalaus)

2 Comments

 1. Hei Anne, löytyvätkö nuo ohuet kipsilevylle käyvät naulat ihan taulunaulan nimellä esimerkiksi rautakaupasta? Ja vielä, pystytkö antamaan arviota, minkä painoisia teoksia olet itse ripustanut niillä onnistuneesti? Tai jos pystyt kertomaan vähän suurimpien teosten kehystyksestä tai materiaalista ja koosta, se auttaisi arvioimaan, pystyisinkö itse ripustamaan nyt jemmassa olevia teoksia nauloihin kipsilevyseinään. Kiitos jo etukäteen tauluttomasta kodista m.

 2. Anne

  Noi kipsilevynaulat löytyy rautakaupasta ihan seinänaulojen hyllystä. Ainakin K-Raudassa ne on nimeltä x-koukut. Meillä on kaikki taulut ripustettu niillä. Tosin isoja lasikehyksisiä tauluja meillä ei ole, ne painavat eniten. Mutta melko paljon painoa nuo kestävät. Isoissa tauluissa meillä on se isompi koukku mihin tulee kaksi naulaa. Jos on tosi painava teos, sitten laittaisin propulla. Kannattaa myös olla huolellinen naulatessa, että naula on viistoon naulattu ja tiiviisti. Mutta toimii hyvin. Että ei muuta kuin tauluja nakuttelemaan 🙂