Anne Melender Marimekko Villakangastakki 2

Tämän viikon kivoin hetki oli kun nähtiin nopsaan ystävän kanssa ja käytiin napsimassa asukuvia. Heitin pikaisesti villakangastakin lämmikkeeksi, kun ulkona tuntui olevan tosi viileä, ensin olin ajatellut pärjätä pelkällä neuleella – mutta kyllä se syksyn viileys vaan painaa jo.

Onpas edellisestä asukuvapostauksesta vierähtänyt aikaa – mietin oikein että mitä tähän pitäisi kirjoittaa. Muistelin vähän blogin alkuaikoja; silloin asut oli se pääasia, kuvien seuraksi kirjoitetiin muutama lyhyt lause ja se oli siinä. Silloin ei ollut Instagramia – tavallaan blogi oli sitä mitä Instagram nyt. Hektisen Instagramin vastapainoksi blogipostauksista alkoi jossain vaiheessa tulla pidempiä, niin tekstin, kuvien kuin ajatustenkin suhteen. Se on ehkä syy miksi blogi on minusta edelleen kiva kanava, on mukava lukea enemmän tekstiä ja katsoa kuvia, jotka eivät hetkessä katoa uusien tieltä. Tämä siis sen lisäksi, että miten blogeissa se tieto säilyy – on ihana pystyä googlaamaan asioita ja löytämään kokemuksia ja kuvia eri aiheista.

Anne Melender Marimekko Villakangastakki 3

Niin oikeastaan piti sanomani että noita muistellessani, tuli mieleen vanha Pariisin muotiviikkojen aikainen postaukseni; taisi olla otsikolla ”muistiinpanoja muodista”. Se sopi mielestäni hyvin näihin syksyn vaateinnostuksiin ja kierrätän teemaa tähän postaukseen. Olen tainnut ostaa vähän liikaa vaatteita tälle syksylle, mutta olen myös laittanut kiertoon vaatteita, joita ei ole syystä tai toisesta tullut käytettyä tarpeeksi. Tämä sesonki vuodesta on se, jolloin eniten innostun pukeutumisjutuista ja sen vuoksi niitä vaateihastuksia tulee paljon. Voisin listata näihin muotimuistiinpanoihin asioita, joista itse innostun tänä syksynä.

Anne Melender Marimekko Villakangastakki 4

Syksyllä innostun eniten pukeutumisesta – villapaidat ovat vastustamattomia, pitkät takit hurmaavat ja ihastelen skarppeja nahkalaukkuja kesän korikassikauden jälkeen.

Anne Melender Marimekko Villakangastakki 5

Tänä syksynä innostun näistä:

-perusneuleet, pooloneuleet ja simppelit villatakit

-suorat housut

-farkut joissa on suorat tai leveät lahkeet ja hiukan liian pitkä lahje

-suoralinjaiset väljät bleserit

-niukat poolot ja topit

-valkoinen väljä paitapusero

-liivit

-vetoketjukauluksellinen neule

-pitkä väljä villakangastakki tai lyhyt toppatakki

-skarpit nahkalaukkumallit, tote on taas kiinnostava

-loaferit ja lenkkarit

-suoravartiset matalat saappaat

-kölhöt sormukset jotka pujotetaan etusormeen

-harmaa joka näyttää beigen kauden jälkeen raikkaalta

-klassinen tyyli rennolla otteella

 

Anne Melender Marimekko Villakangastakki 6

takki ja laukku Marimekko *laukku saatu / harmaa alpakkaneule Hugo Boss / suorat housut Filippa K / lenkkarit New Balance / etusormissa sormukset HM

Anne Melender Marimekko Villakangastakki 9

Neuleista..

Neuleissa huomaan ihastuneeni nyt erityisesti perusmalleihin, en voinut vastustaa kuvien harmaata alpakkaneuletta. Minulla oli ennen aina vino pino harmaita neulepaitoja, mutta jossain vaiheessa muut sävyt valtasivat kaappia ja huomasin etten omistanut enää ainoatakaan harmaata neuletta. Nyt asia on korjattu. Vaikka kuinka beige ja maanläheiset värit ovat edelleen mieleeni, tämä harmaa tuntuu niin raikkaalta tauon jälkeen. Neuleissa myös maltillinen väljyys ja lyhyempi helma ovat kivoja. Housuissa on aika korkea vyötärö (vaikka kuulemma esim. farkuissa on tulossa jo matalaa vyötäröä). Sellaisten kanssa lyhyemmät neuleet ja villatakit on kivoja. Villatakeissa ehdottomasti innostun nyt lyhyistä malleista, kaapissa on yksi pidempi neuletakki, mutta sitä ei juuri tule pidettyä.

Anne Melender Marimekko Villakangastakki 13

Kengistä…

Syyskenkien suhteen menen peruslinjalla, kuvissa on täksi syksyksi hankitut uudet raikkaat lenkkarit, edelliset ovat jo vähän kärsineet kovasta käytöstä ja tontilla ahertamisesta. Ne kyllä raikastuivat pesukoneessa, mutta kaupunkikäyttöön hankin silti uudet. Aion käyttää näitä myös hameiden ja mekkojen kanssa, rentouttamassa kokonaisuutta. Möin myös Martensin nauhakenkäni, en vaan osannut lopulta käyttää niitä ja ostin tilalle loaferit. Loafereita olen aina rakastanut ja koen ne erittäin omaan tyyliin sopiviksi.  Anne Melender Marimekko Villakangastakki 15

Takeista..

Tämä kuvien upea villakangastakki on viime talven alelöytö, jota en meinannut raaskia ostaa, mutta onneksi ostin. Nyt se on valmiina käyttöön ja sain sen hyvään hintaan, takkiasiat on tälle talvelle siis kunnossa. Trenssiäkin pitää muistaa käyttää niin kauan kun sellaisessa vielä tarkenee. Mun yksi lempiyhdistelmä on överipaksu neulepaita ja trenssi.

Anne Melender Marimekko Villakangastakki 18

Taidan olla aika intuitiivinen pukeutuja. Mietin kivoja yhdistelmiä ja juttuja etukäteen. Aina kun ostan uuden vaatteen, pohdin minkälaisiin kokonaisuuksiin sen yhdistän. Mutta sitten kun lähdetään johonkin, vaikka nyt nappaamaan näitä asukuvia, vetaisen päälle nopeasti jotain ja oon että kappas, tämmöinen look tuli. Asukuvainspiraatiota tulossa lisääkin, sillä vaatekaapissa on kaikkea kivaa mitä haluan esitellä teille tarkemmin!

8 Comments

 1. Hei !
  Ihan hullua lukea kun aamulla ajattelin sinun muotiviikon postauksia Pariisista, pidin niistä kovasti. Pariisissa tyttäreni oli aikoinaan vaihdossa ja itse kävin siellä juoksemassa maratonin, kaupunki on tuttu. Kaikki sinun kuvat ovat omaan makuuni ja puute on itsellä myös harmaasta uudesta neuleesta.

 2. Anne

  Heippa! Eikä miten hassu yhteensattuma 🙂 Pariisi on niin ihana ja minulla on välillä hurja ikävä sinne. Mukava että pidät kuvistani ja harmaa neule on tosiaan mainio klassikko.

 3. Mielenkiintoista lukea, syksyyn pukeutumisessa on kyllä jotain kivaa. Erityisesti harmaat neuleet, nahkalaukut ja yleisesti tämä ”klassinen tyyli rennolla otteella” iskee minuun. Ihan mahtavat kuvat muuten tässä! Seuraavia asupostauksiasi odotellen 🙂

 4. Kiva postaus ja ihana talotausta :)! En ihan nyt keksi mistä..

 5. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Mäkin tykkään paljon juuri syksyn pukeutumisesta. Ja sama, oon aina rakastanut klassista tyyliä, joka kuitenkin hioutuu aina kulloiseenkin aikaan jollain tavalla. Täytyy pian laittaa lisää asupostauksia! Kiitos kaverille näistä kuvista, tuli niin kivat.

 6. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Tuo talo on Turun Käsityöläismuseon sisäänkäyntiä vastapäätä siinä Vartiovuoren puiston laidalla. Ihana talo!

 7. Hei, ei liity tähän mitenkään, mutta mitä tykkäsit Ikean lakanoista? Olen harkinnut niiden ostamista ja olisi kiva kuulla käyttökokemusta.

 8. Anne

  Hei, minusta niissä on ihan hyvä hinta-laatusuhde. Oon ihan tykännyt, niistä, mutta eivät toki ole paksuimpia tai ylellisimpiä, mutta hintakaan ei ole huima. Tykkään silittää ne, se tekee niistä ihanat 🙂