Anne Melender Parveke 3

Ennätin juuri ja juuri ikuistaa parvekkeemme vieressä olevan suuren vaahteran keltaisessa asussaan. Perjantaina oli tarkoitus fiilistellä kuvaamisen merkeissä ja kirjoittaa blogiin viikonlopuksi syysmietteitä ja kuulumisia. Olin kuitenkin koko päivän palaverissa ja asioilla, joten kuvien nappaamiseen ei jäänyt juuri aikaa ennen hämärän laskeutumista. Meinasin jo luovuttaa, mutta lehtikato pisti vipinää kuvaamiseen – aamulla vaahterassa oli paljon lehtiä ja iltapäivästä jo iso osa oli tuulen mukana karissut maahan. Tässä nyt teille kuvitteellinen seesteinen oma hetki syksyisellä parvekkeella. Somistuksen tempaisin hetkessä – olohuoneesta lehti ja viltti, keittiön pöydältä kynttilänjalat ja pullokassista tyhjentynyt ruoanlaittoviinipullo. En siis oikeasti siemaillut perjantaina viiniä tuossa. Mutta olisin voinut.

Anne Melender Parveke 2

Anne Melender Parveke 4

Villa Woodsin puutalkoot

Viikonloppu meni todellisuudessa riuskassa työssä, kun Villa Woodsin tontille oli vuokrattu PIlkemaster-klapintekokone; sellainen suuri masiina, mihin syötetään tukki ja se katkaisee ja halkoo ne klapeiksi. Puukasamme näytti melko vaatimattomalta, niinpä se klapien (ja työn) määrä kyllä yllätti. Miehet saivat kuitenkin lauantaina suurimman osan puista käsiteltyä ja meille tuli noin 10-13 heittokuutiota puita. Loput ehjät tukit laitamme eteenpäin, sillä tuossa puumäärässä on meille enemmän kuin tarpeeksi. Hyvä että puut on saatu nyt työstettyä, ne saavat rauhassa kuivua kunnes meillä on joku missä niitä polttaa. Puuvajakin valmistui hyvää vauhtia tontille, sinne saatiin vaihturina valmiiksi kuivaa puuta. Olipas ihanan puuhakas lauantai ja sunnuntai ja tällaiselle ”epäurheilijalle” mukavaa liikuntaa. Teki hyvää.

Anne Melender Parveke 11

Mårbacka Pelargoni on ehkä maailman helpoin ja kestävin kesäkukka. Vielä syksylläkin se jaksaa kukkia ja ilostuttaa. Vaikka mielelläni vaihtaisin jo tähän kukkapöydälle syksyisemmät istutukset.

Anne Melender Parveke 6

Parveke syyskuntoon talvea varten

Meidän parvekkeelle pitäisi muuten tehdä kunnollinen syyspöllyytys. Kesäkukat ovat osin vielä voimissaan. Pienelle parvekkeelle en haluaisi kuitenkaan mitään talvehtimispaikkaa kasveille, joten täytyy katsoa mitä teen kasvien suhteen. Muuten taidan laittaa aremmat tekstiilit talviteloille ja lisätä taljoja ja lyhtyjä. Varmasti jotain talvisempaa kasviakin kyllä lisäilen ruukkuihin.

Anne Melender Parveke 10
Parvekepöydän päälle on aseteltu ABL-laatoilta ostamamme pyöreä keraaminen levy, jossa on kaunis marmorikuvio.

Anne Melender Parveke 5

Minulla on ensimmäistä kertaa käytössä lasitettu parveke, vaikkei täällä mitään lämmitystä ole, on kuitenkin paljon suojaisampaa kuin avoparvekkeella. Haaveilen, että oikeasti tulen istumaan täällä teen, kaakaon, kahvin tai vaikka viinilasillisen kera ja nauttimaan olostani. Seurana on varmasti ainakin lehtiä ja kaksi koiraa.

Anne Melender Parveke 8

Anne Melender Parveke 9

Tällä viikolla kivaa on se, että lähdemme keskiviikkona Kokkolaan pienelle syyslomalle. Se tulee oikein hyvään saumaan, kun saatiin tontin puuhommat tehtyä ja siellä on pieni tauko tärkeistä jutuista. Saadaan olla perheen parissa muutama päivä. Sitten alammekin odotella perustustöitä, se tarkoittaa että talopaketin tomitukseen on enää reilu kuukausi, tuntuu uskomattomalta.

Anne Melender Parveke

Onneksi sain tuon vaahteran vielä ikuistettua, sillä onhan se nyt aika upea keltaisessa asussaan. Mietin vaan että miksei se muuttunut oranssiksi, tai miksi tuo kaunis ruska kesti vain päiviä. Seuraavaksi sitten kuvaan parvekkeen talvikuntoon laitettuna.

2 Comments

  1. Heippa hei, aloin kysymään kun teillä on televisio makkarissa ja se näyttäisi olevan sängyn sivu seinällä. Me haluaisimme myös television sijoittaa makkariin, mutta meillä sama juttu, että pistokkeet sängyn sivu seinällä. Miten katselu onnistuu kun televisio ei ole katsottavissa kohti suoraan. Mies tätä epäilee niin ajattelin kysyä kokemuksia. Mukavaa alkanutta viikkoa ja kivaa Kokkolan reissua.

  2. Anne

    Moikka, no ei se ole ideaali siinä sivussa, mut meillä on ne suuret nojailutyynyt, niin tehdään niistä pesä ja ollaan puoliksi sivuttain sängyllä. Isot tyynyt kyllä auttaa tässä saamaan paremman asennon. Ja kiitos, ihanaa päästä taas Kokkolaan <3