”kaupallinen yhteistyö Annala”    *sohvan verhoilu ja tyynyt saatu

Anne Melender Annala Villakangas 5

Pääsen nyt esittelemään teille meidän sohvan uudet verhoilut,  jotka toteutettiin yhteistyössä kotimaisen kangastalo Annalan kanssa. Kirjoitin aiemmin sohvan verhoilukangaspohdinnoista tässä postauksessa. Nyt päälliset ovat saapuneet ja ne ovat minusta täydelliset.

Kuten näette näissä kuvissa, olohuoneen tunnelma muuttui paljon kutsuvammaksi ja lämpimämmäksi. Tässä on nyt hyvä pohja luoda erilaisia ilmeitä olohuoneeseen, pidän siitä että isot asiat ovat neutraaleita ja voin tuoda erilaisin yksityiskohdin värejä ja somistuksia kokonaisuuteen. Ajattelin ihan ensimmäiseksi miettiä jonkun oikein näyttävän koristetyynyn noiden upeiden neutraalien Annalan tyynyjen seuraksi.

Anne Melender Annala Villakangas 2

Villakangas sohvassa

Valitsimme sohvaan Annalan klassisen Anja-villakankaan, se on suunniteltu jo vuonna 1949 ja on Suomen Käsityön Ystävät x Annala -kokoelmasta. Kankaan valitsin pienen mallitilkun perusteella ja jännitin miltä sävy isona pintana näyttää. Kuten aina, sävy on vaaleampi valmiissa huonekalussa, paitsi tietysti se elää valon mukaan ja on illan hämärässä täyteläisempi sävyltään. Minä olen todella tyytyväinen tähän beigen sävyyn, se on lämmin, muttei liian keltainen.

Villakangas on pinnaltaan hitusen karkea, etenkin kun on tottunut lakanamaiseen silkoiseen puuvillaan. Mutta sohva tuntuu paljon ”arvokkaammalta” tällaisella kankaalla. Villa on myös kiitollinen likaa hylkivän rasvaisuutensa ansiosta, joten innolla odotan miten meidän perheen elämässä se pysyy pidempään puhtaana. Toki käytän koirilla aina suojana torkkupeittoa, he kun makoilevat paljon sohvalla.

Anne Melender Annala Villakangas 7

Verhoilukankankaat sohvassa ja tyynyissä liukuvat mukavasti yhteen sävymaailman ja struktuurien myötä.

 

Anne Melender Annala Villakangas 8

Anne Melender Annala Villakangas 18

Teetetyt koristetyynyt

Pidän suunnitelluista verhoilukangaskokonaisuuksista, sen vuoksi valitsin Annalan valikoimista kahta eri verhoilukangasta koristetyynyihin, jotka tehtiin suunnitelmieni mukaan. Eläväpintaisesta Linnevi-kankaasta tehtiin 50×50 -kokoinen tyyny ja ajattomasta Klassik-villakankaasta tehtiin 40×60 -kokoinen tyyny pienillä liepeillä. Pidän siitä että sohvalla on eri kokoisia tyynyjä, se luo elävyyttä. Näiden joukkoon on kiva asetella lisäksi yksi vähän värikkäämpi/kuosillisempi tyyny. Laadukkaista verhoilukankaista ommellut tyynyt myös tuovat kokonaisuuteen ripauksen hienostuneisuutta.

Anne Melender Annala Villakangas 16
Saisiko jo mennä sohvalle….

Anne Melender Annala Villakangas 9

Tällä kertaa olohuoneen ilme on tällainen hivenen pehmeä vaniljainen. Sohvapöydällä on syksyisiä krysanteemeja tuomassa väriä, sohvalle lisäsin kotimaisen Bondenin villatyynyn ja torkkupeiton. Ripaus keltaista sopii beigen ja luonnonvalkoisen kanssa kivasti yhteen. Sohvapöydän asetelmaa ja koristetyynyä muuttamalla teen taas kätevästi ilmeeseen freesausta.

Sohvan verhoiluttamisen hinta-arvio:

Minulta kysytään aina mitä maksaa uudet päälliset sohvaan. Jos uudet päälliset tilaa suoraan sohvan valmistajalta, niiden hinta on karkeasti noin puolet uuden sohvan hinnasta. Jos teetät päälliset niin nyrkkisääntönä hintaan vaikuttaa eniten kankaan hinta. Kolmen istuttavaan sohvaan menee kangasta n. 10 metriä ja työn osuus vaihtelee, mutta aika usein se on noin 500-1000 euroa, riippuen sohvan mallista.

Vinkki: Kotimaisen Annalan kankaita saa tilattua heidän verkkokaupan lisäksi useimmilta verhoilijoilta ja sisustusliikkeistä. Myös joidenkin kotimaisten huonekaluvalmistajien mallistoissa löytyy Annalan kangasvaihtoehtoja. Esimerkiksi monien kotimaisten valmistajien verhoiltuihin kalusteisiin voi itse valita kankaan vaikkapa juuri Annalan mallistosta.

Anne Melender Annala Villakangas 11

Olohuone toisesta suunnasta; Made by Choicen tamminen Kolho-tuoli näyttää kivalta beigen sohvan seurassa. Huoneen seinät ovat maalarinvalkoiset ja en yhtään tykkää tuosta nuhruisesta valkoisen sävystä. Mutta kun sohvan kangas muuttui sävykkäämmäksi, seinien kolkko valkoinen ei ole enää ihan niin paha. Valkoisen sohvan parina värillinen seinä on aina kaunein, joten tähän valkoseinäiseen huoneeseen tummempi sohvakangas on paljon parempi valinta.

Anne Melender Annala Villakangas 17

Nyt on jo suojaviltti paikallaan ja koirat ovat päässeet nauttimaan sohvalöhöilystä. Olen tosi tosi tyytyväinen sohvan uuteen ilmeeseen. Nyt innostaa kuvata olohuonettakin enemmän. Sohvamme on jo 11-vuotta vanha ja uusien verhoilujen ansiosta se on taas kuin uusi.

Comments are closed.