”Kaupallinen yhteistyö Kannustalo

Fregatti Kaupunki
Kuvassa Kannustalon Fregatti 96  -malli, josta me muokkaamme Villa Woodsin

Olen monta kertaa aiemminkin avannut meidän rakennusprojektin alkua, mutta teen sen vielä kerran, nimittäin nyt tuntuu että raksamatka alkaa kunnolla yhdessä Kannustalon kanssa. Meidän talo on juuri nyt siirtynyt Kannustalon linjastolle rakentumaan ja muutaman viikon päästä se nousee perustusten päälle. Villa Woods realisoituu sitten oikein kunnolla; kasvaa unelmista todeksi.

Meidän haaveenamme oli rakentaa luonnoläheinen, ajaton ja toimiva koti. Talomallia ei tarvinnut kauaa miettiä, sillä oma siskoni Suvi oli sellaisen jo luonut Kannustaloille. Fregatti-talomallisto on saanut nimensä meidän lapsuudenkodin kotikadun mukaan ja se kuvastaakin minusta hyvin talon tunnelmaa.

Talomallin muokkaaminen meille sopivaksi onnistui Kannustalon kanssa jouhevasti. Minä tartuin toiveidemme perusteella kynään ja paperiin – aloin luonnostella pohjaratkaisua sopivaksi – itse asiassa vähän jo ennen oikean tontin löytymistäkin. Ilmansuunnat ratkaisivat tässä pohjassa paljon ja sen mukaan oli sitten helppoa myös lähteä valikoimaan sopivaa tonttia, se rajasi pois useita vaihtoehtoja. Onneksi löysimme mieleisen tontin, johon tämä luomani pohjaratkaisu istuu aivan täydellisesti.

Ajattelin ensin, etten julkaise itse suunnittelemaani pohjaa – mutta miksei, on ihana avata ajatukset sen takana.

Jouduin pyörittelemään jonkin aikaa huonetiloja toivelistamme puitteissa, kunnes keksin ”blokki”-ajattelun. Oivalsin että tilat joissa ei tarvita valoa, voivat sijoittua jakamaan niitä tiloja jotka halutaan sijoittaa talon ulkoseinille. Tilan keskelle muodostui kuutiomainen kokonaisuus ja se jäsentää kaiken mielestäni loistavalla tavalla. Samalla sain luotua pitkiä näkymiä, jotka olivat meidän toiveissa. Vain makuuhuone sijoittuu omaan rauhaansa, mikä on minusta hyvä asia. Tässä pohjassa on luontevasti ns. yleinen tila ja oma rauhallinen yksityinen soppi.

 

Pohjamerkit
Villa Woodsissa on 118,5 asuinneliötä

 

Villa Woodsin pohjaratkaisu

Nyt taloon astuttaessa avautuu näkymä läpi talon takapihan puolelle. Eteisessä vastassa on kodinhoitohuoneen lasiovi, jota vastapäätä on ikkuna ja ovi terassille. Kun kääntää eteisessä katseen kohti olohuonetta, näkee talon suurimman ikkunan, joka nousee melkein harjaan saakka. Olohuoneesta taas näkyy eteisen läpi työhuoneeseen, jossa oviaukkoa vastapäätä on ikkuna. Pitkät näkymät tekevät tiloista mielenkiintoisia.

Tilat sijoitettiin ilmansuuntien mukaan mahdollisimman kiitollisesti – olohuoneen suuri päätyikkuna osoittaa länteen ja ruokatilan kohdalla on etelän suuntaan suuri ikkuna ja lasiovi terassille. Keittiön ovesta pääsee talon eteläterassille, jonka kulmaan sijoittuu ulkoruokaryhmä, kätevästi umpinaisen seinän kohdalle, etteivät terassikalusteet näy sisätiloihin, mutta ovat kuitenkin heti keittiön läheisyydessä.

Pitkälle eteläterassille, jonka edustalla varsinainen puutarha sijaitsee, avautuvat ovet myös kodinhoitohuoneesta ja makuuhuoneesta. Makuuhuoneeseen paistaa aamuaurinko, siitä pidämme. Makuuhuoneen kohdalta terassilta alkaa myös terassipolku tulevalle ulkosaunalle. Saunarakennus tehdään myöhemmin, mutta se on suunniteltu sijoitettavaksi tontin eteläkulmaan rajaamaan piha-aluetta suojaisaksi.

Huomasitte varmasti ettei taloon tule sisälle ollenkaan saunaa. Meille tilava kylpyhuone ammeineen sopii paremmin, halutessamme saunomme sitten pihasaunassa (kunhan se joskus valmistuu). Wc-istuinten määrää pohdittiin – lopulta päätimme jättää varsinaisesta kylpyhuoneesta wc-istuimen pois, koska meille yksi vessa on riittänyt oikein hyvin ja se sijaitsee ihan kylpyhuonetilan vieressä.

Kodinhoitohuoneesta toivoimme valoisaa ja raikasta tilaa. Vaikka sinne on eteisestä lasiovi, kaapistot sijoittuvat kivasti nurkan taakse, eivätkä mahdolliset pyykkikasat tason päällä näy sieltä häiritsevästi. Sain myös piirrettyä kodinhoitohuoneen ja makuuhuoneen viereen pienen vaatehuoneen, se on tervetullut lisä.

Muutama toivejuttukin mahtui oivallisesti tähän pohjaratkaisuun, eteiseen tulee haaveilemani kiinteä hyllystö, keittiön yhteyteen sain ujutettua pienen ”skafferin” eli ruokakomeron, keittiön työtilan sain mahtumaan matalan katto-osuuden alle hivenen piiloon ja takalle löytyi ihana paikka keskeltä olohuoneen suurta ikkunaseinää.

Villa Woods Julkisivut
Villa Woodsin julkisivu on rimalomalaudoitusta, joka luo taloon kolmiulotteisen pinnan.

Talon kanssa samaan aikaan pihalle valmistuu lämmin kahden auton talli varastoineen. Sain juuri kuvia Kannustalon tehtaalta, siellä talomme on työn alla linjastolla. Miten jännittävää! Kirjoitan tänne blogiin säännölliset kuulumiset projektin etenemisestä, näin pääsette hyvin seuraamaan koko projektia vaihe vaiheelta ja kuulette ajatuksia siitä mitä matkan varrella tulee mieleen.

Jossain vaiheessa voidaan pitää Instagramissa vaikka ”raksalive”.

Villa Woodsin rakentamista voi seurata myös Instagramissa

Instagram: @talovillawoods -tiliä päivittää mies, minä puolestani jaan omalla @anne.melender -tililläni Villa Woodsin kuulumisia. Näin pääsette projektiin meidän molempien näkökulmista.

Myös Kannustalo jakaa meidän kuulumisia omissa kanavissaan!

Seuraavaksi on vuorossa talopaketin saapuminen tontille ja ensimmäiset kuvat fyysisestä talosta. Sitä ennen tulee vielä maaliasiaa – kerron mitä maalisävyjä olemme talon sisäpuolelle valinneet ja miettineet.

2 Comments

  1. Aivan täydellisen nerokas pohja! Ihania nuo pitkät näkymät ja upeasti ajateltuja yksityiskohtia. Neliömäärä just passeli ja ihana kun olette suunnitelleet itsellenne, minäkin valkkaisin ammeen saunan tilalle. Ja tuo ehjä saareke on niin fiksu, se on jäänyt sinulta oppina mieleen vuosien varrella. Mahtavaa seurata teidän projektia, ei malttas odottaa lopputulosta! Ihanaa syksyä teille.

    • Voi kiitos, onpa kiva kuulla 🙂 Uskon että tämä toimii meillä just eikä melkein, olen yrittänyt ottaa huomioon kaikki mitä ikinä mieleen on tullut. Vähän neliöitä voisi olla enemmän jossain kohti, mutta kahdelle on turhaa kasvattaa liian isoksi taloa. Ihana kun seurailet <3

Reply To Eevastiina Cancel Reply