”kaupallinen yhteistyö Teknos ja Asennemedia

Anne Melender Villa Woods Maalit 2

Niin vain talopaketin saapuminen lähestyy ja sitä myötä sisätöiden aloitus – superjännää. Vaikka siihen onkin vielä tovi, että päästään maalaamaan kattoja ja seiniä, on maalisävyjen valinta ollut meillä suunnittelupöydällä pidemmän aikaa. Näissä postauksen kuvissa näytän teille työpisteeni tässä väliaikaiskodissa, tätä en olekaan ennen kunnolla esitellyt. Työskentelen kotona ja vietän paljon aikaa tietokoneen äärellä, oli mukavaa että sille järjestyi eteisen ja keittiön välistä oivallinen oma nurkkaus. Onneksi kuitenkin uudessa kodissa työskentelyyn saan ihan kokonaisen huoneen. Siitä tulikin mieleeni, nyt tämä kokovalkoinen hämärä nurkkaus vaihtuukin tunnelmallisempaan sävymaailmaan ja optimaalisempaan säilytystilaan työpöydän osalta.

Mutta varsinainen aihe työpöydällä tällä kertaa -mitä maalisävyjä valitsemme Villa Woodsin sisätiloihin. Tässä postauksessa käyn läpi meidän yleisseinäsävyvalintaa, se vaikuttaa oleellisesti moneen yksityiskohtaan. Lisäksi pohditaan mitä muita maalisävyjä taloon voisi laittaa, sillä ainakin työhuoneeseen ja makuuhuoneeseen ajattelemme jotain muuta kuin valkoista seinäsävyä. Maaleina käytämme tietenkin Teknoksen valikoiman tuotteita.

Anne Melender Villa Woods Maalit
Tämän kodin valkoiset seinät on maalattu maalarinvalkoisella sävyllä, se näyttää makuuni liian harmahtavalta.

Valkoisen yleisseinäsävyn valinta ja siihen sopivat yksityiskohdat

Meillä on tarkoitus tehdä Villa Woodsista mahdollisimman listaton sisältä, se tarkoittaa ettei lattianrajassa, ikkunoiden ympärillä ja ovenkarmien reunoilla ole ollenkaan listoituksia. Listattomuus vaatii rakennusvaiheessa huolellisuutta ja on työläämpi toteuttaa kuin listoitettu kokonaisuus. Minusta listattomuus istuu parhaiten moderniin taloon, monesti listallinen kokonaisuus on oikein hyvä valinta. Rakennustilejä selatessa tulee usein eteen pohdintoja perinteisen tehdasvalmisteisen eli ns. listavalkoisen yhteensovittamisesta valkoiseen yleisseinäsävyyn. Listat, ikkunat ja ovet on yleensä maalattu hivenen kellertävällä valkoisen sävyllä. Mutta nykyään onneksi näihinkin on saatavilla tilauksesta muitakin vaihtoehtoja. Kannattaa vain tarttua näihin kiinteisiin sävyihin heti rakentamisen/remontoinnin alkuvaiheessa.

Meille tulee sisäpuoliset ikkunankarmit samalla valkoisella, joka valittiin myös yleisseinäsävyksi. Aiotaan tilata myös valkoiset väliovet maalattuna tuohon samaan sävyyn. Valkoisen sävyksi olemme valinneet neutraalin valkoisen NCS S 0500-N -värin, sävy on Teknoksen kartassa nimeltään WHITE NIGHTS T1744. Mikäli meille olisi tullut listoituksia, nekin olisi tilattu tuolla samalla sävyllä, tai ainakin maalattu itse ne tähän sävyyn. Joskus listat voisivat olla jotain aksenttisävyäkin, mikä istuisi kauniisti muuhun kokonaisuuteen, samoin väliovissa voisi käyttää värejä.

Anne Melender Villa Woods Maalit 3

Anne Melender Villa Woods Maalit 5

Villa Woodsin valkoinen yleissävy: TEKNOS WHITE NIGHTS T1744

Valitsemallamme valkoisella yleisseinäsävyllä WHITE NIGHTS T1744 maalataan katot koko talossa, eteisen seinät ja korkean olohuone/keittiön seinät. Eteisessä tilaan tulee materiaalivaihtelua tammikaapistoista ja hyllystöistä sekä oviaukoista ja lasiovesta. Ehjiä seinäpintoja on vähän. Pohdimme kuitenkin, että jos myöhemmin tuntuu, voidaan maalata seinät jollain vaalealla neutraalilla värillä, katsotaan kun tila on valmis. Olohuonetilassa on suuria ikkunoita ja värilliset keittiökaapistot saarekkeineen, joten tässä vaiheessa tila tuntuu luontevalta jättää valkoiseksi – mutta siihenkin otan option muuttaa mieltä jos siltä tuntuu. Vaikka varmasti niitä korkeita kolmiomaisia päätyseiniä ei maalattaisikaan, voi rohkeampia sävyjä kokeilla matalille sivuseinille. Yksi syy miksi pidän meidän pohjaratkaisusta, se sallii muuntelun helpolla tavalla.

Sävyjä Villa Woodsiin kuitenkin halutaan, niitä tulee kodinhoitohuoneeseen, kylpyhuoneeseen, wc-tilaan ja makuuhuoneisiin. Työhuoneeseen ja makuuhuoneeseen päätimme fiilistellä sävyjä tahoillamme. Teimme niin että emme jutelleet toiveista liikaa keskenämme, vaan sovittiin että molemmat selataan Teknoksen Colour Your Story -värikokoelmaa tahoillamme, poimimme muutaman oman sävyajatuksen ja katsotaan miten ne menevät yksiin. Oli muuten aika hauskaa!

Anne Melender Villa Woods Maalit 7
Kuvassa vasemmalla miehen valinnat ja oikealla minun valinnat.

Työhuoneen sävypohdinnat

Miehen valinta: TEKNOS CITY RABBITS T1657

Minun valinta: TEKNOS HAPPINESS T1405

Makuuhuoneen sävypohdinnat

Miehen valinta: TEKNOS LAGOM T1659

Minun valinta: TEKNOS DIMMA PÅ HAVET T1772

Kuvassa vasemmalla miehen paletin sävyt, ylempi työhuoneen CITY RABBITS T1657 ja alempi makuuhuoneen TEKNOS LAGOM T1659. Oikealla minun poiminnat, ylempi makuuhuoneen  DIMMA PÅ HAVET T1772 ja alempana työhuoneen HAPPINES T1405.

Pidän näistä kaikista neljästä sävystä, kuten joskus sanoinkin leikillisesti, voisin antaa miehelle vapaat kädet maalivalintoihin ja olisin varmasti tyytyväinen. Selkeästi molemmat halutaan neutraaleita, mutta silti sävykkäitä värejä. Työhuoneen molemmat näemme vihertävänä, makuuhuoneessa minä olen näköjään värittömämmällä linjalla – ehkä tuo kellertävä sävy olisi parempi. Onko se muuten tutun näköinen; mehän maalasimme sillä vanhan kodin keittiön seinänpätkän. Tässä jutussa näette miltä se näytti. Kokemuksen perusteella tämä olisi kyllä kiva väri makuuhuoneeseen.

Maalaamme työhuoneen ja makuuhuoneen jokaisen seinän, tällä kertaa emme toteuta tehosteseiniä. Liitän nämä meidän tekemät alustavat valinnat materiaalipankkiimme. Kokoamme välillä koko talon maeriaalipohdinnat pöydälle ja hypistelemme niitä. On myös hyvä ottaa värimalleja mukaan kun suuntaa laattakaupoille tai kiintokalustekaupoille. Kaikki talon sävyt haluamme sovittaa yhteen.

Anne Melender Villa Woods Maalit 4

Sain kivan kommentin eräältä seuraajalta kun tapasin hänet kaupassa – on kuulemma mukava kun en sisusta valkoisella enkä mustalla, vaan käytän muita sävyjä. Vaikkei meillä ole kovin värikäs koti, koen kuitenkin että se on täynnä erilaisia sävyjä jotka liukuvat kauniisti toisiinsa. Mikä ettei sinne joukkoon sopisi joku näyttävämpikin tehostesävy. Katsotaan kun päästään projektissa eteenpäin.

Comments are closed.