Anne Melender Olohuone Joulu21 2Kolme päivää jouluun. Tänä vuonna ajattelin tehdä työhommat ajoissa valmiiksi ja nauttia joulusta hyvissä ajoin ilman mitään paineita ja kiireitä. Eihän se ihan niin mene, koska laitteet plimppaavat ja kaikenlaista pientä ilmenee vielä mihin pitää ottaa kantaa, mitä pitää tehdä, toimittaa tms. Siihen pelkkään joulumoodiin en ole vieläkään päässyt. Tänään päätin ottaa heti aamupalan jälkeen (ja tietokoneella kirjoitettujen meilien/viestien jälkeen) hetken kodin ikuistamiselle tänne. Kuviin päätyi keittiö ja olohuone, koska makuuhuoneen haluan siivota kunnolla juuri ennen aattoa, koska aattoon kuuluu puhtaat lakanat. Eteisen suhteen jo luovutin – rakentajilla se nyt vaan ei tule olemaan siisti ja tyhjä.

Anne Melender Olohuone Joulu21 3

Anne Melender Olohuone Joulu21 8

Olohuoneessa on imuroitu tekstiilit ja matot, lattiat pesty, pölyt pyyhitty ja sohvapöydälle kerätty joulua muistuttavia asioita. Tykkään fiilistellä joulukortteja ja joulukoteja – tämä rento asetelma saa olla tässä ennen aatoksi hankittuja joulukukkia. Suklaatakin löytyy, hauskasti maalipurkissa, kuten Teknoksen joulumuistamisessa aina. Siellä on meidän lempparisuklaata, eli Fazerin sinistä. Olemme nauttineet muutaman suklaan aina iltakahvin seurana. Minä olen välillä hakenut joulukirjasta innoitusta joulukotiin, vaikka välillä se on ollut haastavaa – en vaan saa tätä kotia mieleisekseni.

Anne Melender Olohuone Joulu21 9

Joulukuusi tuotiin jo itsenäisyyspäivänä kellarista. Viime vuonna hankimme keinokuusen ja olen päätöksestä tosi iloinen. Rakastan oikeaa kuusta, sen fiilistä ja tuoksua, mutta tässä helppous vie voiton – ainakin nyt kerrostalossa pienessä asunnossa. Katsotaan ensi vuonna miten Villa Woodsin olohuoneeseen kuusi asettuu ja minkälainen. Kieltämättä keinokuusi täyteen ahdetun kirjahyllyn vieressä ei ole silmiä hivelevä, mutta tässä tilassa kuuselle ei ole muuta sopivaa paikkaa. Kirjahyllyä en jaksanut järjestää uudelleen, odotan että se innostus tulee joulun jälkeen, kun uuden vuoden alussa haluaa selkiyttää kaiken – elämän ja esineet.

Anne Melender Olohuone Joulu21 4
Puiset tuolit luovat kodikkuutta harmaan laminaattilattian ja harmaanvalkoisten seinien kolkkoon tunnelmaan.
Anne Melender Olohuone Joulu21 5
Keittiöön vaihdettiin messinkivetimet, se vähän kevensi peruskeittiöfiilistä.

Anne Melender Olohuone Joulu21 7

Keittiössä on otettu oma ”jouluvinkki” käyttöön

Keittiössä olen jo toiminut omien ”jouluvinkkien” mukaan – työtasot on siivottu ja ylimääräiset tavarat karsittu pois. Ruokatilassa tunnelma tulee tuikuista ja kukista, siirrän pian hyasintit parvekkeelle ja ostan pöydälle ihanan amarylliskimpun. Pöydän ympärillä on kaksi uutta tuolia, sain toisen synttärilahjaksi ja toisen ostin itse. Olen ihaillut Frederician J39 -tuoleja vuosikausia ja nyt kun ne olivat hyvässä tarjouksessa Finnish Design Shopissa ajattelin ostaa jo kaksi odottamaan uutta kotia. Näitä hankitaan sitten lisää kun muutetaan. Tammiset öljytyt tuolit tuovat kovasti lämpöä tähän kotiin, mutta myös Villa Woodsiin.

Anne Melender Olohuone Joulu21 10

Anne Melender Olohuone Joulu21 11

Meidän molemmat koirat ovat olleet hitusen kipeinä viime viikkoina – molemmilla oli flunssa ja Flora oli vielä hampaiden poistossa. Nyt alkaa helpottaa ja he voivat taas paljon paremmin. Pienillä on kuitenkin vielä toipumiskausi meneillään, joten nukutaan enemmän kun ulkoillaan, sehän sopii koska ulkona on pakkanenkin kiristynyt hurjasti.

Anne Melender Olohuone Joulu21 12
Täksi jouluksi ostettiin Granitista selkeä joulukynttelikkö, se on ollut ehdottomasti kivoin joulukoriste tähän kotiin. Pupun ostin Helsingin reissulta, ilostuttamaan kotia.

Anne Melender Olohuone Joulu21 14

Täällä jouluvalmistelut jatkuvat hiljakseen, eniten odotan joulukukkia ja puhtaita uusia lakanoita sängyssä. Niin ja tietysti Villa Woodsin etenemistä, joka päivä siellä jotain tapahtuu, koska vaikka minä puuhaan kotona, miehet puuhaa rakennuksella!

Comments are closed.