Anne Melender Olohuone Joulukuu

Vaikka meidän väliaikaiskodin joulutunnelma ei ole velä ihan löytynyt, tartuin nyt itsenäisyyspäivän aamuna kameraan. Syötiin pitkästä aikaa rauhallinen ja kiireetön aamiainen ihastellen kaunista valoa, joka ikkunoista tulvi. Sytyttelin kynttilät, pöyhin tyynyt ja torkkupeitot ja nappasin nämä kuvat tänne. Kyllä tässä on jo aistittavissa lempeää joulun lähestymistä. Yksi tämän kodin lempinäkymistä onkin meidän sohvaryhmä, etenkin kun sohvassa on nämä uudet pehmeän beiget päälliset, koko huoneen tunnelma muuttui pehmeämmäksi. Olen vielä lisännyt sitä muhkealla Iittalan torkkupeitolla.

Anne Melender Olohuone Joulukuu 7

Anne Melender Olohuone Joulukuu 4

Nautitaan tänään vapaapäivästä, sillä vaikka miehellä on loma, niin hän on ollut ihan joka päivä tontilla ahkerasti koko valoisan ajan. Minulla puolestaan on ollut omien töiden kanssa kiire ja monta deadlinea, joita olen hoitanut – viikonloppukin meni töitä tehdessä, joten nyt tänään pidetään ansaittu fiilistelypäivä. Syödään ensimmäinen jouluinen ateria, se on muodostunut perinteeksi että itsenäisyyspäivänä nautitaan laatikoista ja rosollista.

Anne Melender Olohuone Joulukuu 6

Pian lähdetään kuitenkin vähän ulkoilemaan, vaikka koirulaiset eivät kovin pitkiä lenkkejä näin kylmällä kestä. Huomasin eilen, että raksalla ”siellä maalla” heidän tassut jäätyivät paljon nopeammin kuin täällä keskustan kaduilla. Testasin kerran ostaa tossutkin, mutta ne eivät vaan toimineet, joten mennään sellaisella nopean tahdin ulkoilulla. Molemmat koirat ovat käyneet juuri ammattitrimmaajalla ensimmäistä kertaa ja onhan tuo lopputulos siistimpi kuin itse leikkaamani. Niin söpöläisiä ovat.

Anne Melender Olohuone Joulukuu 9
Malian piparkakun tuoksuinen kynttilä jo itsessään levittää joulutunnelmaa huoneeseen.

Sohvapöydän asetelmassa on nyt tuo lempparitarjotin, joka on Tonnfiskin – sain sen Finnish Design Shopin lahjakassissa kun osallistuin avajaisjuhlaan. Tarjottimelle on niin näppärä koota erilaisia esineitä, nyt siinä on kynttilöitä. Tumma pähkinäpuu luo myös vähän syvyyttä valkoiseen sohvapöytään, yksi syy miksi valkoinen pöytä on kiva, sitä voi maustaa erilaisilla elementeillä.

Anne Melender Olohuone Joulukuu 5

Neutraaliin olohuoneen sävymaailmaan tuli lämpöä torkkupeitolla, tyynyillä ja pähkinäpuisella tarjottimella.

Anne Melender Olohuone Joulukuu 3

Tänään mennään kellariin ja haetaan joulukuusi ja tarkistetaan ollaanko pakattu joulukoristeet tänne vai välivarastoon. Jos ne ovat välivarastossa, niin saavat odotellakin siellä ensi vuoteen. Meidän kuusessa on onneksi valmiina kiinteät kynttilät, niin se toimii ilman koristeitakin. Olen sen ennenkin täällä todennut, että heti joulun jälkeen muuttokuormaa pakatessa, ei todellakaan osaa ottaa huomioon tätä tunnetta, mikä joulun aikaan tulee – kaipaan omia joulukoristeita.

Anne Melender Olohuone Joulukuu 10
Lätsän lempipaikka sohvalla ja erityisen mieleinen silloin kun siinä on torkkupeitto mihin käpertyä.

Anne Melender Olohuone Joulukuu 8

Me toivotellaan kaikille aivan ihanaa ja rauhallista itsenäisyyspäivää. Nautitaan aurinkoisesta pakkassäästä. Huomenna taas jatkuu raksahommat ja muut työt. Niin, loppuviikosta olisi vielä kivaa tiedossa; ollaan varattu Suvin kanssa hotelliyö Helsingistä ja mennään ihan kahdestaan nauttimaan joulutunnelmista sinne.

Comments are closed.