Anne Melender Sauli Joulutahti 6

En ole yleensä koonnut blogiin kummempia muisteloita uuden vuoden alussa, sillä itselleni on mielekästä aina suunnata katse eteenpäin, vaikka kuinka ihania muistoja takana päin olisikin. Olen kuitenkin pyöritellyt mielessäni postausta vuoden parhaista löydöistä – Suvi teki myös vastaavan postauksen blogiinsa ja se oli minusta tosi kiva. Itse aloitin jo postauksen miettimisen tuossa loman aikana, oli jopa vaikeaa valita kategorioita ja niiden parhaita, mutta tässä valitsemani kooste lemppareistani.

Anne Melender Parveke Amppeli Maahumala 10

Kotijuttu

Haluan ehdottomasti nostaa tähän meidän parvekkeen ja tämän kodin sijainnin. Nyt talvella parveketta ei tule käytettyä, mutta kesäaikaan se oli todella viehättävä oleskelutila ja kesäkeidas. Mielestäni onnistuttiin luomaan kivitalon tunnelmaa pehmentävä kokonaisuus aika näppärästi. Laudoitettu lattia oli suosikkini, sillä se oli mitä mukavin jalalle ja samalla teki parvekkeen fiiliksestä terassimaisen.

Parvekkeelle hankittiin uutena Hayn Palissade-sarjan penkki ja tuoli. Ostin myös Ferm Livingin kukkapöydän, sillä kaiteeseen oli hankala kiinnittää laatikkoa lasitusten takia. Nämä kalustehankinnat tehtiin myös Villa Woodsin pihaa ajatellen, pääsevät siellä myös käyttöön. Vanha parvekepöytä tuunattiin maalaamalla kukkapöytään sopivaksi, minusta muutos oli onnistunut.

Anne Melender Annala Villakangas 10

Sisustushankinta

Muutimme tähän kotiin tammikuun lopulla, eli tarkalleen noin vuosi sitten. Muutossa karsittiin monia kalusteita ja sisustusjuttuja. Kun totuteltiin elämää tässä kodissa, tehtiin joitakin hankintoja, mitkä loivat juuri tänne sopivaa tunnelmaa. Isommat ostokset toki päätettiin sen mukaan miten ne sopivat tulevan kodin sisustukseen.

Nostan tähän kaksi mieleisintä sisustushankintaa; sohvan uuden verhoilun ja ruokapöydän uudet tuolit. Meidän sohvan valkoinen puuvillapäällinen oli reilussa kymmenessä vuodessa jo hitusen kulahtanut, joten sohvaan valittiin uusi verhoilukangas kotimaisen Annalan mallistosta. Villakangas on ollut todella kiitollinen arjessa, vaikka suojaankin sitä vielä välillä viltein (ei kyllä tarvitsisi). Kerran jo ollaan yksi istuintyynypussi pestykin (villapesuaineella ja villaohjelmalla koneessa), eikä sille käynyt kuinkaan. Sohva on nyt helppohoitoisempi ja kivemman sävyinen valkoista seinää vasten.

Anne Melender Olohuone Joulu21 2
Puiset tuolit pehmentävät ruokailuryhmän tunnelmaa.

Loppuvuodesta hankin kaksi unelmatuoliani ruokapöydän ympärille. Finnish Design Shopissa oli hyvä tarjous Frederician J39 Mogensen -tuoleista ja sain näin alkuun tuolien keräämisen. Näissä tuoleissa on aivan ihana istua, kun paperinaru on pehmoista ja lämmintä pepun alla.

Anne Melender Saksan Viiniviikot 7

Ruoka

Pakko nostaa tähän harvinaista herkkua, eli ravintolaillallisesta nautiskelua. Pääsimme testaamaan Ludun maistelumenuta Saksan viiniviikkojen tiimoilta ja se oli niin herkullinen ja virkistävä kokemus, että jäi kyllä mieleen vuoden parhaana ruokamuistona. Omista kokkailuista ilahduin erityisesti erilaisista piirakoista, joita Instagram-feedistäni voitte bongailla. Etenkin syksyllä piirakat on niin best. Ja ai niin, me innostuttiin myös sienestämään ja marjastamaan omalla tontilla ja lähimetsässä. Sanotaanko että tuli kipinä ja sitä lähdetään opettelemaan lisää kunhan talo on valmis ja moisille harrastuksille on aikaa.

Anne Melender Almada Neule 4

Vaatteet

Monia ihania vaatteita tuli taas pyöriteltyä vuoden aikana, toki se on osa tätä työtäkin. Piti oikein miettiä mikä nousi lemppariksi. Päädyn kuitenkin nostamaan vuoden mieleisemmäksi ostokseksi Almada Labelin Oversized Turtleneck Sweater (greige) -neuleen. Ihailen merkin perustajia Alexaa ja Lindaa ja toivon heille menestystä kovasti. Väljä neulepoolo on mitä mukavin vaate, johon on kirjaimellisesti ihana sukeltaa aina kun ei keksi mitä pukee päälle, mutta haluaa olla tyylikäs.

Nostan toisen loistavan vaatehankinnan, joka on pelastanut talveni. Intersportista ostamani Sail Ski -toppahousut. Käytän niitä melkein päivittäin kotoa poistuessani. Toppikset ovat unelmaisen kevyet ja ne on ilo vetää jalkaan koirien kanssa ulkoiluun tai vaikka kaupunkimenoihin, uppoavat hyvin pitkän villakangastakin kanssa sellaiseenkin tilanteeseen. Näistä housuista tuli Instagramissani oikein käsite – sain satoja viestejä niihin liityen ja housujen linkkiä on kauttani klikattu arviolta parisen tuhatta kertaa.

Anne Melender Muuttosiivous 5
Vuoden kivoin siivousurakka oli vuokrakodin aloitussiivous, siitä tekin tykkäsitte ainakin Instgrams Stoorien tilastojen perusteella.

Siivousvälinelempparit

Minun kanavissani ei voi sivuuttaa siivousjuttuja, nämä innostavat ja yhdistävät, sen olen huomannut. Mistään jakamastani sisällöstä ei innostuta yhtä paljon juttelemaan ja kyselemään. Ihan parasta, koska arjen velvollisuudet voi helposti kääntää myös iloksi ja inspiraatioksi. Sinin kanssa jatkan edelleen yhteisiä siivousjuttuja, mistä olen erittäin iloinen. Mutta ne lempparisiivousvälineet ovat pitkän harkinnan jälkeen: pölymiekka ja kylppäriliina.

Haluan vähän perustella näitä valintoja. Pölymiekka on loistava innovaatio, millä muulla saat kätevästi pölyt vaikka pesukoneen tai jääkaapin alta, silloin kun koneita ei siirretä. Tai katonrajasta ovien ja ikkunalistojen päältä. Pölymiekalla puhdistat nopeasti myös patterin takaa, lattialistojen päältä, kirjahyllystä ja tauluista pölyt. Imuroitava ja pestävä mikrokuitupäällinen on nopea huoltaa siistiksi.

Kylppäriliina on saanut Instagramissa paljon huomiota. Sinin kylppäriliina on pehmoinen ja kuohkea, siihen on ilo tarttua suihkuhetken jälkeen ja pyyhkäistä seinät ja hana kuiviksi – näin kylpyhuone pysyy aina siistin näköisenä ja pinnoille ei kerry kalkkia ja likaa. Siivous helpottuu.

Anne Melender Sauli Joulutahti 13
Tykätään katsella telkkaria sängystä, meille sopii makkarissa oleva televisio.

Sarjat/elokuvat

Me katsellaan enemmän sarjoja kuin elokuvia. Paras sarja tuntuu olevan yleensä se mihin kulloinkin ollaan jääty koukkuun. Nyt se on Black List, jota alettiin katsella loppusyksystä. Vuoden aikana tuli katseltua monta sarjaa, eniten pidetään tuollaisista jännittävistä rikossarjoista, joissa jokainen jakso on vähän kuin oma tarinansa (ai miksi, jos satun nukahtaa kesken jakson, pääsen aina kärryille siitä mistä jatketaan).

Nostan tässä esille myös kotimaisen Selviytyjät-kauden, se oli meistä jännittävä ja koukuttava. Visuaalista inspiraatiota sain HBO:n Stylish with Jenna Lyons -sarjasta. Vaikka se olikin hitusen käsikirjoitettua tyypillistä ”jenkkihuttua”, niin Jennan tyyli on kyllä inspiroiva. Jotkut ehkä muistavat miten olen blogin alkuajoista saakka kertonut ihailevani häntä tyylillisesti.

IMG 0696

Työjutut

Haluan ehdottomasti nostaa tähän minun ja Suvin Koti-Liven. Viime vuonna ei ennätetty niin montaa kertaa tehdä yhteisiä Koti-Live lähetyksiä mitä olisimme halunneet, mutta toivottavasti tänä vuonna saamme jaksoja enemmän. On ihan parasta jutella teidän kanssa livessä reaaliajassa ja samalla tietysti viettää tovi myös rakkaan siskon kanssa. Kiitollisia ollaan myös siitä että ollaan saatu tehdä Koti-Live -lähetyksiä myös yhteistyökumppanien kanssa, esimerkiksi Marimekon kanssa tehty lähetys oli superkiva.

Anne Melender Villawoods Ulkoverhous 7

Asia

Viimeiseksi on pakko vielä mainita vuoden tärkein ja kivoin asia – nimittäin se on tietysti Villa Woods. Taloprojekti käynnistyi kunnolla marraskuun alussa Kannustalon Fregatti-talopaketin saapuessa tontille. Tällä hetkellä viimeistellään vielä Kannustalon toimesta rakennusten ulkokuorta ja me itse olemme sisätilojen kimpussa. Juuri tälläkin hetkellä kun tätä kirjoitan, mies ja hänen isänsä ovat siellä rakentamassa sisäkaton rakenteita kuntoon. Tänä vuonna talon pitäisi valmistua, toivoisimme muuttoa tuossa alkusyksystä – mutta mitään tarkkaa aikataulua ei olla mietitty, koska sisätyöt toteutetaan omin voimin. Mutta täällä kanavissa tulee näkymään paljon sisustusjuttuja, kunhan saadaan lattiavalut kuntoon ja päästään rakentamaan väliseiniä, sen jälkeen tapahtuu niitä visuaalisia muutoksia. Ja tietysti keväällä aloitellaan myös piha-asioiden hahmottamista; terassilaudat on jo ostettuna ja pihasuunnitelma karkeasti mietittynä. Seuraattehan mukana!

Tähän loppuun voisin kysyä sinulta, mikä on sinusta ollut parasta viime vuonna kanavissani?

10 Comments

 1. Sun somessa parasta on ihan kaikki! Nimenomaan sen monipuolisuus, ihana aitous joka on pysynyt vuosien saatossa. Siivousvinkit on ihan pro juttuja joista on saanut paljon. Oot kyllä yksi parhaista ellet paras 😊

 2. Olen poiminut blogistasi monia hyviä etenkin muotiin, kosmetiikkaan ja siivoukseen liittyviä tuotevinkkejä,
  jotka ovat tulleet minulle tarpeeseen ja olleet käytössäni erinomaisia, kiitos!

 3. Minun mielestä monipuolisuus on sinun blogissa se ykkösjuttu. Osaat inspiroida monella osa-alueella ( jopa siivouksessa! ). Kauniit kuvat ja sujuva teksti tekee blogisi lukemisen aina yhtä mieluisaksi, kiitos siitä !

 4. Anne

  Tämä oli tosi mukava kuulla, mä saan siitä hurjasti iloa että voin jakaa vinkkejä ja osaamistani seurajille <3 Kiitos ihanasta palautteestasi.

 5. Anne

  Tällainen palaute innostaa tosi paljon, kiitos siis sinulle <3 Tykkään itse juuri monipuolisuudesta, silloin tekeminen pysyy kiinnostavampana.

 6. Itse taisin löytää blogiisi kunnolla vasta viime vuonna. Mieleeni on ehkä eniten jäänyt siivousjutut, kun olen todennut tässä itsenikin olevan ”siivoushullu” 🙂. Siivousjutut ekologiselta kannalta kiinnostaa kans, esim. ruokasoodan käyttö puhdistuksessa yms. Jos siihen on jotain vinkkejä, mielelläni lukisin :).

 7. Tämä oli niin kiva lähestymistapa viime vuoteen, että päätin tehdä itsekin vaihteeksi samalta pohjalta jutun. Kiitos siis inspiraatiosta ja olen myös linkannut blogisi juttuun 🙂
  Pidän blogissasi siitä, että käsittelet laajasti eri aihealueita. Niitä on kiinnostava lukea ja uskon että on myös helpompi tarttua aiheisiin, kun on laajasti kategorioita. Siivousasiat on myös hyvä idea!

 8. Anne

  Voi ihana Maarit <3 Sinun kirjoitus oli myös tosi kiva, tykkään myös lukea tällasia. Kiitos hurjan paljon linkityksestä!

 9. Anne

  Voi miten kiva että olet löytänyt tänne blogiin, tuntuu että nykyään Insta on niin suuressa suosiossa. Siivousjutut on sellaisia että kolahtavat moneen, koska kaikkien vissiin on ainakin vähän siivottava, siksi on kiva inspata siihen. Pesuaineista on tulossa paljon juttua ja ekologisuus on itselle niissä myös kiinnostavaa. Ruokasooda on hyvä, mutta itselle se ei korvaa kokonaan oikeita pesuaineita. Ruokasoodan teho perustuu monessa itse sekoitetussa siihen mekaaniseen puhdistavuuteen, eli koska se on vähän karheaa.