”Kaupallinen yhteistyö Nanso

Anne Melender Nanso Pussilakanat 18

En oikeastaan nyt kevättä odotellessa keksi mitään ihanampaa kuin herätä aamulla ikkunasta tulvivaan valoon. Erityisen ihanan aurinkoisesta viikonlopusta tekee vielä verkkainen ”viikonlopputunnelma”. Minä nautin usein ylimääräisen kahvikupposen sängyssä lukien lehteä (tai kännykkää). Makuuhuone on muutekin tärkeä paikka kotona – paitsi että siellä nukutaan, me katsellaan sarjoja sängyltä ja lisäksi se toimii tässä kodissa oleskelupaikkana olohuoneen lisäksi. Meillä makuuhuone on heti sohvan vieressä. Tästä johtuen on motivaatiota pitää se aina siistinä ja kutsuvana, koska se on melkein kuin osa olohuonetta ja koko ajan silmissä.

Anne Melender Nanso Pussilakanat 13

Nanson perkaalilakanat ovat ihanan rapsakoita ja siliäviä.

Anne Melender Nanso Pussilakanat 2

Olen pedannut sänkyyn Nanson kevätkokoelman uudet Savanna-perkaalilakanat, jotka ovat 100% luomupuuvillaa. Jotkut teistä ehkä muistaa miten viime keväänä esittelin Nanson lakanauutuuksia – silloin petauksessa oli ihastuttavat kukkakuosit ja roosaa pellavaa. Tuolloin sain monia toiveita seuraajilta, että lakanoista tulisi myös tuplapeittokokoista pussilakanaa ja nyt näistä uusista on tämä tuplakokoinen versio myös saatavana. Ihastuin tuolloin hurjan paljon Nanson lakanoiden laatuun ja olen hehkuttanut niitä jatkuvasti. Perkaalipuuvilla siliää kuin itsekskeen pesun jälkeen, kun sen malttaa oikoa pesukoneen tai kuivausrummun jälkeen muotoonsa. Pellava on myös todella pehmeää ja sekin oikenee hyvin pesun jälkeen. Olen tosi iloinen että näistä lakanoista tuli tämä tuplakoko ja vielä näin ihastuttavissa kuoseissa.

Anne Melender Nanso Pussilakanat 6

Valitsin beigesävyiset lakanat tällä kertaa, koska ne sopivat minusta ihanasti meidän kodin tunnelmaan. Yleensä käytän eniten yksivärisiä lakanoita, mutta tässä Savanna-kuosissa on minusta mukavasti potkua ja silti rauhallinen fiilis. Seuraksi petasin beiget Linnea-pellavatyynynpäälliset. Kurkkaa myös herkulliset muut värit ja kuosit. Ah, nuo perkaalipuuvillaiset lakanat ovat mielettömän tuntuiset ja voin kuvitella miten ihanan viileiltä ne tuntuvat kesän helteillä.

Anne Melender Nanso Pussilakanat 20
Sarastus-pellavapyjama on upea.

Minulla on ennestään ollut Nanson puuvillapyjama sinivalkoraidallisena ja se on ollut kovassa käytössä. Nyt valitsin itselleni Sarastus-sarjasta valkoisen pyjaman. Tähän aikaan vuodesta on ihana päivittää pyjama ja oloasutilanne kevääseen. Haaveilen jo että Villa Woods valmistuu ja pääsen hipsuttelemaan pellavapyjamassani makkarin ovesta terassille kahvikuppi kädessä. Melkein tunnen sen fiiliksen kun suljen silmät. Mutta vielä on tovi maltettava tässä kodissa, kesällä larppaan fiilistä meidän parvekkeella, sinnekin valkoinen pellavapyjama on täydellinen asuste.

Anne Melender Nanso Pussilakanat 4

Kurkkaa minun Nanso-suosikit tästä linkistä.

Anne Melender Nanso Pussilakanat 5
Olen yhdistänyt puuvillaperkaalilakanoihin pellavaiset tyynyliinat. Eri materiaaleja voi hyvin yhdistellä keskenään.

Anne Melender Nanso Pussilakanat 8

Makuuhuoneen toiminnallisuus

Minulle on muuten tosi tärkeää että kotona on mieleinen fiilis ja etenkin vuodenaikojen vaihtuminen saa aikaan tunnelmointipuuskan. Välillä vaan istuskelen kotona eri paikoissa ja haaveilen. Makkari on sellainen paikka, mitä en halua unohtaa – on kiva että siitä nauttii muulloinkin kuin nukkuessa. Nyt kun ollaan käännetty sänky ikkunaseinustalle, jää tilaa mukavasti nojatuolille ja vaatekaapin edustalla on tilaa sovitella vaatteita.

Anne Melender Nanso Oloasu
Makuuhuone on meillä luonteva olohuoneen jatke, sängyllä hengailen välillä myös töitä tehden – seurana yleensä Lätsä.

Me nautitaan usein Lätsän kanssa päiväuniakin sängyllä – tai hän nukkuu ja minä saatan näpytellä työjuttuja kännykällä. Pyjama vaihtuu minulla nykyään usein kotiasuun työpäivinäkin, kun toimisto voi tosiaan olla vaikka sängyllä. Miten ihana tuo Nanson luonnonvalkoinen college-asu onkaan. Vetelehdin koko viikonlopun siinä, ulos mennessä laitoin vaan talvikengät ja untuvatakin päälle.

Anne Melender Nanso Pussilakanat 15

Tekstiilihuollon apurit

Nansolle on muuten tullut myyntiin Stockholm Steameryn tekstiilienhuoltotuotteita. Minun on pitänyt jo kauan hankkia vaatehöyrystin ja nyt se tuli vihdoin tehtyä. Nyt kun olen testannut Stockholm Steameryn Cirrus Steamer -laitetta olen ihan myyty. Miten kätevää voida höyryttää/silittää vaatteita henkarissa tai sängyn päällä – toki myös halutessaan silityslaudalla. Tällä voi myös siistiä vaikka lakanoita kun on pedannut ne sänkyyn tai ryppyyn menneitä verhoja. Höyrystin myös huoltaa vaatteita raikastamalla niitä höyryllä, hyvin hoidettujen vaatteiden elinkaari pitenee huomattavasti. Neuleen voi helposti freesata tuulettamalla ja sen jälkeen höyrystämällä.

Vaatteen elinkaaren pidentämisellä on merkittävä ympäristövaikutus: päästöt vähenevät jopa 44 %, jos vaatetta käytetään keskimääräisen 160 kerran sijaan tuplasti pidempään. Tärkeä ympäristöteko on siis pitää vaatteet käytössä mahdollisimman pitkään.

Anne Melender Nanso Pussilakanat 23
Linnea-pellavapyyhkeissä on herkulliset värit.

Monikäyttöinen vaateharja

Sarjassa on myös mm. nypynpoistaja ja vaateharjoja. Minulla on vegaaninen karkeampi vaateharja, joka on ihan mahtava myös sisustustekstiileille. Hoksasin että sillä saa kaikken nopeiten siistittyä sängyltä ja sohvalta hiukset ja koirankarvat. Harja onkin nyt vakiovaruste makuuhuoneen tasolla – vetaisen harjalla lakanat kun petaan aamuisin sängyn. Meillä kun on kaksi pitkätukkaista ja kaksi koiraa. Tämä karkeampi vaateharja on hyvä ulkovaatteille, mutta aroille vaatteille sopii paremmin pehmeä harja.

Vaateharjalla putsaat pölyt, karvat ja kuivuneet tahrat lähes kaikista tekstiililaaduista ja vältät jossain tapauksissa kokonaan vaatteen pesun.

Anne Melender Nanso Pussilakanat 24

Nyt on juuri oikea hetki inventoida kodin tekstiileitä ja omaa vaatekaappia. Itse otin äskettäin kaikki liinavaatteet kaapista ja viikkasin ne uudelleen siisteihin pinoihin pyyhityille hyllyille. Seuraavaksi käyn vaatekaapin kimppuun.

Comments are closed.