Anne Melender Orsetto Kangas 2

Tämä postaus on omistettu lempinojatuolilleni Adean Bonnet Club -tuolille ja sen verhoilukankaalle, joka on nyt kovin suosittu Orsetto-kangas. Saan usein kysymyksiä tuolista ja tuosta kaunista kankaasta, kun se vilahtelee Instagramin puolella. Niinpä ajattelin vähän avata tuolin ja kankaan ominaisuuksia, jos joku siellä pähkäilee nojatuolin tai kankaan valintaa.

Anne Melender Orsetto Kangas 4

Bonnet Club -nojatuoli oli meillä jo edellisessä kodissa, silloin siinä oli marjapuuron sävyinen roosa villakangasverhoilu Annalan kankaalla. Pidin siitäkin sävystä ja kankaasta hurjan paljon, mutta tämän kodin sävymaailmaan (etenkin lattiaan) se roosa ei istunut. Onneksi tässä nojatuolissa on irroitettava verhoilu, joten saatoin tilata nojatuoliin pelkät uudet päälliset. Ne roosat on toki edelleen tallella ja odotan että pääsen testaamaan niitä seuraavassa kodissa taas tuolin päälle.

Päällisten irroitettavuus on meillä ainakin aina tärkeä ominaisuus verhoilluissa huonekaluissa. Nautimme kodista rennosti, joten on huojentavaa, että päällisiä voi huoltaa ja vaihtaa. Bonnet-tuolin verhoilun irroittaminen ei ole vaikeaa. Istuinosa ruuvataan irti ja kaikki päälliset on tarralla kiinni rungossa.

Kurkkaa tästä miltä roosa Bonnet Club -tuoli näytti edellisessä kodissamme.

Anne Melender Orsetto Kangas 3
Nojatuolissa on irroitettava verhoilu.

Orsetto-kangas

Tämän kodin sävymaailmasta rakentui kovin beige/luonnonvalkoinen. Pidän rauhallisesta ilmeestä, vaikka nyt on ehkä sellainen olo, että ripaukset väriä voisivat virkistää. Mutta nojatuoliin halusin kuitenkin neutraalin ja vaalean päällisen, kuitenkin sellaisen, joka ei heti nuhraannu ja kestää hyvin kovaa kulutusta.

Nyt on kovin trendikästä kaikki pörröiset ja eläväiset pinnat huonekalujen verhoiluissa. Pörrökankaissa on erilaisia materiaaleja ja halusin ehdottomasti sellaisen, joka ei kulahda ja nyppyynny hetkessä. Orsetto-kangas on sekoitetta, jossa on viskoosia, villaa, pellavaa, puuvillaa ja keinokuituakin. Laadukas kangas on tosi tärkeä osa huonekalua.

Orsetto-kankaan materiaali: 34% VI, 33% PC, 17% WO, 8% PES, 4% LI, 4% CO

Anne Melender Orsetto Kangas 8
Erittäin hyvä unipaikka, olen itsekin monesti testannut.
Anne Melender Orsetto Kangas 15
Kangas on kestänyt todella hyvin kovaa kulutusta nojatuolin istuinosassa, se ei ole yhtään nuhrustunut tai nyppyyntynyt.

Meillä on nyt ollut tämä verhoilu noin vuoden verran käytössä. Tässä nojatuolissa istuvat (tai makoilevat) kaikki. Käperryn useimmin olohuoneessa Bonnet Club -tuolin uumeniin, nukun siinä monesti päiväuniakin jalat sykkyrällä. Koiratkin tykkäävät paljon tuolin pesämäisestä muodosta. En ole vielä kertaakaan tehnyt muuta huoltoa tuolille kuin imurointi tai harjaus. Vaikka sävy on kovin vaalea, niin se ei näytä tippaakaan nuhruiselta. Kangas ei ole yhtään myöskään nyppyyntynyt. Mikäli ajan kanssa verhoilu likaantuu/nuhrustuu, voi tämän tuolin päälliset viedä pesulaan kuivapesuun, koska ne ovat irroitettavat. Suosittelen viemään kuivapesua vaativan kankaan aina ajoissa pesuun, koska kuivapesussa erittäin likaista kangasta ei saa millään täysin puhtaaksi.

Anne Melender Orsetto Kangas 14
Orsetto sävy 012

Meillä on Orsetto sävyssä 012 eli hyvin vaalea beige. Se näyttää mallipalassa aavistuksen tummemmalta ja lämpimämmältä mitä luonnossa. Yleensäkin verhoilukankaat ovat isona pintana vaaleampia kuin pienissä mallipaloissa. Näissä kuvissa sävy on hitusen kylmempi mitä luonnossa. Ikkunoista tuleva valon sävy myös toki muuttaa kankaidenkin sävyä – talvella ilme on paljon heleämpi ja kesäaikaan lämpimämpi.

Orsetto-kangas on saatavissa Lauritzonin maahantuomana myös monilta verhoilijoilta ja huonekaluvalmistajilta.

Anne Melender Orsetto Kangas 6

Kuten huomaatte olen todella tyytyväinen Adean Bonnet Club -nojatuoliin ja Orsetto-kankaaseen siinä. Tämä nojatuoli on kohtuuhintainen ja käytännöllinen. Halusin vinkata tästä tuolista, koska nyt on hurjasti markkinoilla todella monia tuhansia euroja maksavia pörröpintaisia tuoleja, jotka ovat aivan upeita. Tässä kohtuullinen vaihtoehto jos ei halua sijoittaa useita tuhansia euroja tuoliin, mutta haluaa sen kestävän käytössä pitkään. Markkinoilla on myös paljon edullisia trendikkäitä pörröpintaisia tuoleja – oma mielipide niistä ei kovin positiivinen. Tuntuu että ne ovat sellaisia trendihuonekaluja, jotka eivät kestä pitkää käyttöä tai aikaa ja jonkun ajan kuluttua ”kukaan ei halua niitä”.

Ystäväni muuten verhoilutti ihanat vanhat perintönojatuolit Orsetto-kankaalla ja niistä tuli huikean upeat.

Anne Melender Orsetto Kangas 13
Bondenin villahuivi on värjätty kasviväreillä.

Toin nyt olohuoneeseen keväisiä pastellisävyjä pienillä yksityiskohdilla. Usein piristän kotia värikkäällä kukkakimpulla, mutta tällä kertaa olohuone sai pastellisävyjä Bondenin pastellinsävyisellä kaulahuivilla, jonka sain ystävänpäivälahjaksi merkiltä. Huivi pääsee ehdottomasti huivikäyttöön, mutta nautin sen sävymaailmasta myös olohuoneen puolella.

Anne Melender Orsetto Kangas 11

Samoja pastellisävyjä löysin kirjahyllyllä majailevasta kuppelovarastostani  ja somistin sohvapöydälle pienen asetelman. Toimii kun ei ollut kukkakimppuakaan tällä kertaa. Kirjapinoon ja muutamaan eri kokoiseen esineeseen voi aina luottaa asetalman luomisessa.

Anne Melender Orsetto Kangas 19

Seuraavaksi odottellaan olohuoneeseen uutta sohvapöytää. Sen myötä ajattelin luoda tilaan vähän sävykkäämpää ja keväisempää tunnelmaa. Täytyy mennä penkomaan omia tekstiilivarastoja, mitä tyyny- ja mattoideoita löydän omista kaapeista.

Comments are closed.