”Kaupallinen yhteistyö Sinituote ja Asennemedia

Anne Melender Sini Pesuaineet 12
Näkyykö että olen aika innoissani.

Jippiii huh ja hei – vihdoin voin jutella teille pesuaineista. Arvatkaa paljonko olen saanut parin viime vuoden aikana teiltä kyselyjä kodin pesuaineisiin liittyen. Olen vastaillut vinkaten minkä tyyppistä pesuainetta mihinkin kohteeseen kannattaa käyttää, mutta en ole antanut mitään täsmävinkkiä. Viime vuonna kuulin että Sinituotteelle on kehitteillä ekologinen ja uudenlainen kodin pesuainesarja ja sain olla mukana kuulemassa kehitystyöstä – malttamattomana olen odottanut tätä hetkeä kun pesuainesarja on kaupoissa saatavilla.

Pakko tähän alkuun hehkuttaa SINI:n uutta pesuainekonseptia. Sinituote on kaikessa tekemisessään erittäin ympäristöorientoitunut. Tavoitteena oli kehittää ekologinen kotimainen pesuainesarja, joka toimii arjessa tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti, sekä vielä kaiken lisäksi helpottaen pesuaineiden ostamista. Näistä kriteereistä syntyi maailman ensimmäiset Joutsenmerkityt tablettimuotoiset pesuaineet, jotka liotetaan kotona lämpimään veteen. Aloituspakkauksessa on kaunis yksinkertainen kestopullo, joka voidaan täyttää aina uudelleen tablettien avulla. Nämä pesuaineet syntyvät hiilineutraalisti Suomessa Kokemäellä aurinkovoimalla.

 -Tablettimuotoiset pesuaineet säästävät rahtikustannuksia, vieden vähän tilaa, lisäksi nämä valmistetaan kotimaassa, joten sen puolestakin rahti on ekologisempaa. Suomessa heitetään valtava määrä spray-pulloja muoviosineen pois. Spray-osat kestävät paljon enemmän suihkauksia kuin mitä niitä käytetään.

Anne Melender Sinituote Pesuaine 4

SINI pesuaineet eri tarkoituksiin

Tällä hetkellä SINI-pesuaineita on kolmeen eri tarkoitukseen – keittiön pesuaine, yleispesuaine ja kylpyhuoneen pesuaine. Näissä kaikissa pesuaineissa on eri pH-arvot, eli ne on suunniteltu tehoamaan erilaiseen likaan. Pulloissa on pienet symbolit kertomassa mitä ainetta se sisältää, lisäksi pesuaineen väri helpottaa tarttumaan oikeaan pulloon.

Pesuaineissa pH-arvoilla on tärkeä merkitys, sillä emäksinen pesuaine poistaa tehokkaasti rasvalikaa ja hapan pesuaine tehoaa esimerkiksi kalkkisaostumiin. Neutraali pesuaine toimii hyvin yleispesuaineena puhdistamaan erilaisia pintoja. Oikeanlaisessa pintojen puhdistuksessa pH-arvoilla on suuri merkitys.

Keittiösuihke pH 9 (miedosti emäksinen)

Kylpyhuoneen pesuaine pH 4 (miedosti hapan)

Yleispesuaine pH 7 (neutraali)

Anne Melender Sinituote Pesuaine 2

Näin käytät SINI-pesuaineita

Sinituotteen tablettipesuaineiden käyttö on helppoa. Täytä pullo mittarajaan saakka lämpimällä vedellä, pudota tabletti pulloon ja anna liueta noin 30 minuuttia. Sulje sen jälkeen korkki ja pesuaine on käyttövalmis. Pullon suutin on kiinni asennossa, kun käytät tuotetta pyöräytä se auki ja suihkaise ainetta. Näissä suihkepulloissa ainetta tulee  vaahtomaisella paineella, se ei leviä laajalle aerosolina eikä näin mene henkeen ikävästi. Tuoksut ovat miellyttäviä, mutta erittäin mietoja, mielestäni ei juuri edes havaittavia. Itse olen melko herkkä tuoksuille ja nämä ovat siksi mieluisia minulle.

Pesuaineiden kanssa paras työväline on puhdas mikrokuituliina. Kylpyhuoneen perustellisessa pesussa apuvälineinä tietysti SINI:n loistavat pesimet.

Anne Melender Sini Pesuaineet 9

Keittiön pesuaine

Keittiössä eniten roiskuu vettä ja rasvalikaa. Kuivaan vesiroiskeet altaan ympäriltä SINI:n keittiöliinalla (kuivalla). Ruokapöydän ja lieden rasvaiset ruokaroiskeet puhdistan SINI-keittiösuihkeella. Suihkutan hieman pesuainetta pinnalle (annan vaikuttaa tovin jos on oikein pahoja tahroja) sitten pyyhkäisen kostutetulla liinalla, tässä käytän SINI:n kuivia pikasiivousliinoja. Kaappien ovia pyyhittäessä kannattaa pesuaine suihkaista kuivaan mikroliinaan ja pyyhkiä nihkeällä, näin pinnoille ei jää pyyhintäjälkiä.

Sitruunainen pesuaine tuoksuu miedolta ja neutralisoi kivasti ruoanlaiton hajuja. Poistaa rasvaa hyvin ja puhdistaa pinnat tehokkaasti, SINI-keittiösuihketta ei tarvitse huuhdella pois.

Anne Melender Sini Pesuaineet 8
Kodin pintojen huoltaminen sujuu näillä – yleispesuaine ja mikrokuituliina kuivana.

Anne Melender Sini Pesuaineet 7

Yleissiivous kotona

Puhdistelen mielelläni pintoja ohi mennessäni, kun siltä tuntuu. Koen että kodin siivous menee melkein kuin itsestään arjen lomassa. Yleispesuainesuihke on apuna kun pyyhkii pintoja pölystä tai vaikka eteisessä kuraroiskeista. Pölyjen pyyhinnässä riittää pieni suihkaus nihkeyttämään liinan. Likaisemmissa paikoissa suihketta voi käyttää suoraan pinnalle ja pyyhkiä sen jälkeen mikrokuituliinalla, vaikeita tahroja voi hetken liottaa (poislukien arat pinnat, kuten luonnonkivi). Yleispesuaine sopii mainiosti myös lasi- ja pelipinnoille.

SINI-yleispesuaine tuoksuu vienosti greipiltä ja sitä ei tarvitse huuhdella pois pinnoilta.

Anne Melender Sini Pesuaineet 3

Kylpyhuoneen siivous

Kylpyhuoneessa on omat niksinsä miten se pysyy siistinä ja miten pintoja hoidetaan. SINI-kylphuonepesuaine on kehitetty erityisesti kylpyhuoneen pinnoille hoitamaan ja estämään kalkin pinttymistä. Hapan pesuaine auttaa taistelemaan kalkkia vastaan, jota kaikissa kosteissa tiloissa helposti kertyy. Kalkin pinttymistä voi välttää kuivaamalla pinnat, mutta myös pesuainevalinnalla ja pesutavalla voi pitää pinnoista huolta. Pahimmillaan pinttymät vahingoittavat fyysisesti rakenteita ja pintamateriaaleja, kylpyhuoneen säännöllinen ja oikea huolto ovat omalta osaltaan vaikuttamassa asunnon arvoon ja tilojen pitkäikäisyyteen.

Anne Melender Sini Pesuaineet
Kylpyhuonepesuaine on miedosti hapan, pintaa ei tarvitse neutraloida käytön jälkeen.

Perussiivouksessa SINI-kylpyhuoneen pesuainetta suihkutetaan kastelluille pinnoille tai pesimeen ja pestään mekaanista hankausta apuna käyttäen pinnat. Ylläpitosiivouksessa poistetaan lähinnä pölyjä ja sormenjälkiä esimerkiksi wc-tiloista. Silloin pesuainetta käytetään liinan kanssa, eikä tarvita erillistä huuhtelua.

Tässä haluan muistuttaa, että pitkään kertynyt lika ja kalkki vaativat aina erilaisia metodeja, eikä paksut kalkkisaostumat lähde kevyin keinoin pois. Siksi on hyvä opetella hoitamaan pintoja, ettei pääse syntymään tällaista tilannetta.

Anne Melender Sini Pesuaineet 14

Iloa siivoushetkiin!

En voi taas kerran korostaa mikä merkitys rutiineilla, oikeilla metodeilla, välineillä ja pesuaineilla on siivoushommissa. Parhaimmillaan siivous sujuu nopeasti ja tehokkaasti – lisäksi myös hyvällä mielellä. En malta odottaa teidän palautetta näistä pesuaineista, kun olette niitä testanneet.

2 Comments

  1. Vierailija S

    Moikka, vaikuttaa näppäriltä nuo tabletit, täytyy yrittää muistaa ostaa noita ku nykyiset pesuaineet loppuu. Sitä kyl mietin, et noita tabletteja varmaan voinee käyttää johonkin jo kotona olevaan spray-pulloon? Et ei välttis tarvii hommata uusia pulloja.

  2. Anne

    Nää on kyllä aivan loistokeksintö 🙂 Ilman muuta käyvät mihin tahansa pulloon, toki Sinin pullo on ideaali juuri tälle pesuaineelle, koska se spray-osa on optimoitu tähän pesuaineeseen – siitä tulee vaahtoimaisella paineella pesuainetta. Mutta varmasti voit laittaa omaan pulloon, noudata vaan sitä laimennussuhdetta mikä tablettipaketista löytyy.