Anne Melender Tavolo Con Ruote 2

Tulipa vähän erilaiset kuvat tässä huikeassa kevätauringossa – en malttanut odottaa kuvaamisen kanssa auringon väistymistä. Meillä on uusi sohvapöytä! Vanha valkoinen sohvapöytä oli löytö poistonurkasta ja se olikin ostettu väliaikaiseksi. Villa Woodsiin oli tarkoitus ostaa mieleinen sohvapöytä, mutta koska eteen tupsahti haavesohvapöydästä hyvä tarjous, niin ostettiin pöytä jo nyt. Finnish Design Shopin showroomissa vaihtui näyttely, saatiin ostaa tämä sohvapöytä alennuksella pois.

Anne Melender Tavolo Con Ruote 3

Fontana Arte – Tavolo con Ruote

Tämä Gae Aulentin Tavolo con Ruote – sohvapöytä on suunniteltu vuonna 1980 ja olen tätä ihaillut iäisyyden. Pöydässä kiehtoo sen yksinkertaisuus ja ovela idea. Gae Aulenti sai pöytään idean Fontana Arten tehtaalla raskaiden lasien siirtämiseen käytetyistä kärryistä. Suuret pyörät tekevät pöydästä helposti liikuteltavan, mikä onkin hyvä, koska jos vaikka kompastuu pöytään, niin se liikkuu ja on siten turvallisempi. Pöytä on verrattain matala, mikä on myös hyvä asia, koska se on oikeastaan aika massiivinen.

Olen nähnyt tätä sohvapöytää lukemattomissa sisustuskuvissa vuosien varrella. Simppeli pöytä muotoutuu monen tyyliseen sisustukseen, onpa se upea vaikka vanhassa talossa antiikkikalusteiden parina ihan samoin kun modernissa ja minimalistisessa kokonaisuudessakin.

Anne Melender Tavolo Con Ruote 4
En ole vielä testaillut erilaisia asetemia, nyt pelkkä maljakko ja lehti ovat koristaneet pöytää.
Anne Melender Tavolo Con Ruote
Simppeli lasipöytä on mainio alusta erilaisille tunnelmaa luoville asetelmille.

Monissa sisustuskuvissa pöydälle on rakennettu täyteläisiä asetelmia kahvipöytäkirjapinoineen. Itse en ole vielä ”raaskinut” täyttää pöytää runsaalla rekvisiitalla, vaan olen ihaillut sen ilmavuutta. Halusin kuitenkin asetella nyt siihen valkoisen Marimekon maljakon luomaan kevennystä ja raikastusta lasin vastapainoksi. Kimppuna on miehen Lidlistä nappaama huikea tulppaaninippu. Uusimmassa ruotsalaisessa Elle Decoration – lehdessä on mieletön värikäs kansi, joka sopii värikkäiden kukkien pariksi. Vahingossa syntynyt kombo, joka ilahduttaa.

Anne Melender Tavolo Con Ruote 6

Muuto Ply-villamatto

Samalla kun sohvapöytä vaihtui, vaihdoimme myös olohuoneen maton kevyempään. Koen että matalan lasipöydän kanssa muhkea pörröinen villamatto olisi ollut eri paria + siitä olisi irronnut matalaan lasipöytään nöyhtää. Niinpä haettiin kellarista vanha olohuoneen villamatto, joka on Muuton Ply-matto. Se on laadukasta tiiviisti kudottua villaa, joka ei pölise ja se näyttää aina siistiltä. Tää on kyllä edelleen oma suosikkimatto. Minusta koko tilan ilme modernisoitui ja raikastui myös maton ansiosta.

Anne Melender Tavolo Con Ruote 9

Nyt sisustuksessa ilahduttaa värit ja leikkisyys. Pienillä yksityiskohdilla saa niin paljon virkistystä kokonaisuuteen. Kokeile vaikka kukkia ja lehtiä – kenties tyynyä ja torkkupeittoakin.

Anne Melender Tavolo Con Ruote 11

Olen tosi tyytyväinen tähän ostokseen ja voin jo nähdä miten ihanalta pöytä näyttää Villa Woodsin olohuoneessa. Oikeastaan on tosi kiva rakentaa sisustusta uuteen kotiin pikku hiljaa. Ehkä muuton aikoihin on muutenkin tekemistä ja ajateltavaa, niin kiva että on valmiina ajateltuja asioita.

Onko tämä sohvapöytäklassikko sinulle tuttu ja mitä mieltä – tykkäätkö?

2 Comments

  1. Ei ole tuttu, olen nähnyt vain niitä itse tehtyjä versioita, joissa pyörät alla. Kaunis pöytä, mutta meillä ei toimisi.

  2. Anne

    Mäkin oon nähnyt myös itse tehtyjä versioita, nekin on kivoja, etenkin puukantiset. Se on totta että tämä ei välttämättä aina toimi, etenkin jos on pieniä lapsia 🙂