*PR-matka / hotelliyö ja aamiainen saatu

Anne Melender Hotelli Torni 2
Uudistetun Hotelli Tornin huone on kaunis

Tällä viikolla on ollut paljon touhuja – nyt on käsillä kevään kiireisimmät työviikot ja alkuviikkoon mahtui vielä pitkästä pitkästä aikaa visiitti Helsinkiin. Tässä työssä tulee jatkuvasti ihania kutsuja erilaisiin PR-tilaisuuksiin, mutta Turusta käsin jaksan harvoin osallistua niihin. Olen myös huomannut, että pandemia-aika on tehnyt sosiaalisesta kanssakäymisestä itselle haasteellista. Mutta nyt sain kutsun uudistetun Hotelli Tornin Design-aamiaiselle. Samaan syssyyn yhdistettiin pieni Helsinki-pyrähdys miehen kanssa. Näin saatiin pientä taukoa arkeen ja päästiin myös hoitamaan rakentamiseen liittyviä asioita.

Anne Melender Hotelli Torni 7
Huoneessamme oli viehättävä pyöreä erkkeri.

Anne Melender Hotelli Torni

Hotelli Tornin huoneiden ja käytävätilojen sisustussuunnittelusta on vastannut Studio Joanna Laajisto.

Uusittu Hotelli Torni tarjosi meille yöpymisen, näin päästiin kokemaan ihan kunnolla hotellin uusi ilme. Huone oli todella upea, ihastelin selkeää mutta huolella mietittyä kokonaisuutta. Sävymaailma oli niin rauhoittava ja seesteinen, arvostin myös laadukkaita materiaaleja, kuten lattian aitoa parkettia ja kiintokalusteiden laadukkuutta (sisäosatkin oli maalattu samalla erikoissävyllä kuin ovet). Yksityiskohdat on kaikessa niin tärkeitä.

Anne Melender Hotelli Torni 3

Anne Melender Hotelli Torni 4
Ah, päästiin kylpyynkin illalla – se jos mikä on rentouttavaa kun kotona ei ole ammetta.

Anne Melender Hotelli Torni 5

Anne Melender Hotelli Torni 6

Oli pakko kuvata huoneen kylpyhuonetta, koska se oli niin upea. Pidän tässä erityisesti siitä, ettei look ole liian korea, vaan enemmänkin rennon ylellinen ja hienovaraisen harkittu. Joanna Laajisto kertoi PR-tilaisuudessa, että kaikki kylpyhuoneet olivat eri kokoisia ja jokaiseen piti tehdä erikseen mittasuunnitelmat koskien laatoituksia, kalusteita ja yksityiskohtia. Lattian laatoitus on varta vasten Hotelli Torniin suunniteltu, samoin tuo upea allaskaluste.

Anne Melender Hotelli Torni 8
Aulatiloissa on rohkeita kuoseja, sävyjä ja huonekaluvalintoja.

Anne Melender Hotelli Torni 9

Hotelli Tornin ravintoloiden ja yleisten tilojen sisustussuunnittelusta vastasi suunnittelutoimisto Fyra. Pidän siitä, miten rakennuksen Art Deco -henki on mukana tunnelmassa ja silti sisustus on ihan tätä päivää. Sisustuksesta löytyy vanhoja hotellissa aiemmin olleita kalusteita ja taidetta, ne on sovitettu yhteen uusien elementtien kanssa. En muuten tiedä montako erilaista design-tuolia Hotelli Tornista voi bongata, pelkässä aulassa niitä on useita.

Ai että miten paljon pieni reissu voikaan tehdä mielelle – saavuttiin Helsinkiin joskus seitsemän aikaan illalla, käytiin kirjautumassa huoneeseen ja sit mentiin ekana syömään. Siinä kun odoteltiin ruokaa saapuvaksi, mies sanoi että ”vitsit miten tuntuu että olisi ollut ihan lomalla” – sanoin että joo, ollaan nyt oltu tunti Helsingissä ja jo tuntuu siltä. Että pitäisi ehkä useammin poistua Turusta.

Anne Melender Hotelli Torni 11
Tämä tila oli aivan upea, siniset tuolit ruskeasävyisessä tilassa toistivat taivaan sinistä sävyä.

Anne Melender Hotelli Torni 11

Aamiainen yläkerroksissa

Vähän jännitti mennä pitkästä aikaa PR-tilaisuuteen, mutta oli tosi mukavaa. Meitä oli pieni joukko ja mukana oli monta tuttua ja ystäväni Pupulandian Jenni, jonka kanssa saatiin pitkästä aikaa rupatella rauhassa – oli niin ihana nähdä. Aamiaistilaisuus oli Hotelli Tornin 12. kerroksessa – ikkunoista oli huimat näköalat, etenkin kun ulkona paistoi upeasti aurinko. Tässä kerroksessa on myös se kuuluisa Tornin näköalavessa.

Anne Melender Hotelli Torni 13
Meille tarjoiltiin Hotelli Tornin vegaaninen aamiaissetti.

Anne Melender Hotelli Torni 14

Anne Melender Hotelli Torni 16

Pakko oli ikuistaa tuo näköala! Aamiaisen jälkeen kiersimme vielä huoneissa ja hotellin tiloissa. Kiitokset Marsaanalle ihanasta tilaisuudesta.  Päätin että aktivoidun ja osallistun jatkossa enemmän mieleisiin tilaisuuksiin. Teen ihan tarpeeksi itsekseni töitä, ihmisten tapaamisesta saa niin paljon iloa ja inspiraatiota.

Palaamme varmasti pian uudelleenkin Hotelli Torniin.

Ennen kotimatkaa kävimme vielä hoitamassa Villa Woodsin materiaaliasioita. Emme ole vielä lyöneet lukkoon valintoja, joten oli mukava kierrellä katselemassa laattoja.

Anne Melender Hotelli Torni 18

Anne Melender Hotelli Torni 19
Miten mielettömiä laattavaihtoehtoja nykyään on saatavilla, vain mielikuvitus on rajana kun miettii tunnelmia.

Anne Melender Hotelli Torni 20

Ensin piipahdimme keskustan Decor H -liikkeessä. Yllä olevat kuvat ovat heidän liikkeestä, eikö ole upeita esillepanoja ja vaihtoehtoja. Fiilistelimme tunnelmaa ja saimme asiantuntevaa palvelua omien laatta-ajatusten pohjalta.

Anne Melender Hotelli Torni 21

Tässä jotain vaihtoehtoja, joita hahmottelimme Villa Woodsin kodinhoitohuoneeseen. Meille tulee sinne allastasoseinälle laatoitusta kattoon saakka. Lisäksi haluamme lattiaan laatoituksen. Nyt ajatuksissa on seinälle Zellige-tyyppinen laatta, joka kyllä saisi olla mieluiten mattapintainen. Toisena vaihtoehtona on KitKat-laatta, pidämme myös sen selkeydestä. Lattia voisi olla jotain Terrazzo-tyylistä pilkutusta, mutta hillityllä tavalla.

Anne Melender Hotelli Torni 23

Keskustassa käytiin vielä pullakahveilla – miten mulla aina käy niin, että Helsingissä mieli tekee lounasaikaan enemmän pullaa kuin ruokaa. Mutta toisessa kaupungissa on aina niin kiva kahvitella ja fiilistellä.

Anne Melender Hotelli Torni 24
ABL-Laattojen hienoja esittelyseiniä on ilo tutkailla.
Anne Melender Hotelli Torni 25
Keraaminen taso ja seinänosto hyllyineen ovat upeat – ABL-Laatat.

Kotimatkalla ajettiin vielä ABL-Laatoilla palauttamassa lainassa olleet mallilaatat ja samalla katselimme vielä mahdollisia uusia vaihtoehtoja – mutta taisimme olla vähän väsyneitä lyhyestä reissusta, koska ei pystytty oikein keskittymään mihinkään. Onneksi ei tarvitse lyödä valintoja vielä lukkoon.

Olipas ihana reissu!

Comments are closed.