Anne Melender Jogurttijuustokakku 3
Jogurttijuustokakku omenahillolla

Minulla oli pakkasessa aivan ihanaa anopin tekemää omenahilloa, josta suunnittelin tekeväni jotain herkullista vapuksi. Sain idean juustokakusta yhdistettynä omenahilloon. Käytin kakun pohjana yksinkertaista jogurttijuustokakkuohjetta, joka on hivenen kevyempi verrattuna perinteiseen juustokakkuun ja johon on helppo tuoda maku millä tahansa elementillä. Omenahillo sopi täydellisesti tähän, mutta yhtä hyvin makua voisi tuoda marjat tai valkosuklaa – mikä vaan leipojaa ihastuttaa.

Anne Melender Jogurttijuustokakku 2

Jogurttijuustokakku

Pohja:

175 g kaurakeksejä, käytin Digestivejä
50 g sulatettua voita

Täyte:

200 g tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia
1,5 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
4 rkl vettä tai sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
mausteeksi omenahilloa tai valinnan mukaan esim. marjoja

-hienonna keksit ja kaada sulatettu voi joukkoon, painele seos paperoidun irtovuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin kunnes teet täytteen
-laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään
-notkista tuorejuusto ja lisää jogurtti, sokerit ja mausteet massaan  (minulla omenahillo n. 1,5 dl)
-purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan veteen tai sitruunamehuun, jäähdytä hetki
-kaada liivateseos massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
-vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se täytteen joukkoon
-kaada valmis seos keksipohjan päälle, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään (vähintään 3-4 tuntia) parasta kakku on seuraavana päivänä

Koristelin itse kakun pensasmustikoilla, keksimuruilla ja suklaalla.

Anne Melender Jogurttijuustokakku 5
Kristallilasit on vanhempieni matkatuliainen Puolasta vuosien takaa

Meidän vapun kahvipöytäkattaus oli hyvin simppeli, kakun seurana nautimme kahvia ja simaa. Juustokakku on mukava pakata vaikka viemisiksi tai kesäiselle piknikille ulos. Voisin kuvitella miten nätti kakusta tulisi, jos sen koristelisi marjoin ja syötävin kukin. Tässä on vain mielikuvitus rajana.

Anne Melender Jogurttijuustokakku

Olen aina ollut melko huono kakkujen koristelija, mutta nyt opin paljon lisää tästä koristelusta. Selkeä muoto ja huolimattomasti asetellut rykelmät koristeita olivat avainsana. Tällä metodilla aioin koristella tulevan kesän perinnekakun, eli manskikkakermakakunkin. Siihen voisin mansikoiden lisäksi laittaa jotain vihreää ja jotain vaaleanpunaista.

Herkullisia kakkuhetkiä toivottelen!

Comments are closed.