”kaupallinen yhteistyö Saksan Viinitiedotus

Anne Melender Turun Ravintolat 7

Kevään kunniaksi Saksan Viinitiedotus järjestää yhdessä suomalaisten ravintoloiden kanssa toukokuussa 2022 Saksan Riesling & Co -Viikot. Kampanjaan osallistuu noin 70 suomalaista huippuravintolaa ja viinibaaria 20 paikkakunnalta.
Ajankohta 9.5. – 22.5.2022.

Meillä oli ihana ja kiireinen ilta, kun kävimme pyörähtämässä viidessä turkulaisessa ravintolassa, jotka osallistuvat tänä keväänä Saksan Viinitiedotuksen järjestämille Riesling & Co -viikoille. Nyt on mitä ihanin aika piipahtaa rentoutumassa ravintolaherkkujen parissa ja samalla kuulla lisää saksalaisista viineistä. Mukana olevissa ravintoloissa on rakennettu menuja valittuihin viineihin sopiviksi ja lisäksi järjestetään erilaisia viinitastingeja.

Saksalaiset rypäleet ovat tunnettuja raikkaudestaan ja hapokkuudestaan ja sopivat loistavasti skandinaavisen keittiön ja eri aterioiden, kuten esimerkiksi kasvis- ja kala-aterioitten tai aasialaisten ruokien, seuraksi.

Ohessa runsas kuvakattaus selostuksineen

Anne Melender Turun Ravintolat 5
Markus Molitor Haus Klosterberg Cuvée Brut -kuohuviini
Anne Melender Turun Ravintolat 8
Ravintola Mami – hiillostettua kampasimpukkaa
Anne Melender Turun Ravintolat 10
Ravintola Mami – härkäcarpacchio

Ravintola Mami

Ravintola Mami on jo melkein yksi klassikkoravintola Turun jokirannassa. Selkeä sisustus ja valkoiset pöytäliinat tekevät tunnelmasta raikkaan. Maistoimme Mamissa kaksi alkupalaa ja kaksi jälkiruokaa. Ensimmäisenä pöytään kannettiin kampasimpukka-annos, jossa oli hiillostettua kampasimpukkaa, parsaa, aurinkokuivattua tomaattia, tryffelimajoneesia ja retiisiä.

Raikkaaseen annokseen sopi mainiosti Markus Molitor Haus Klosterberg Cuvée Brut -kuohuviini,  joka on Riesling-rypäleisiin tehty. Viini on kuiva mineraalinen – tuoksussa petrooli, maussa viheromenaisuutta ja päärynää. Kuohuviini on tehty pullokäymisellä.

Toisena alkuruoka-annoksena meille tarjoiltiin häränlihacarpaccio ja seuraksi lasiin Haymann Löwenstein Schieferterassen -Riesling – täyteläinen ja siinä on runsas suutuntuma. Värikin on syvän vaalea.

Anne Melender Turun Ravintolat 14
Ravintola Mami – Creme Brulé
Anne Melender Turun Ravintolat 13
Ravintola Mami – suklaakakku

Jälkiruokana maistelimme talon suklaakakkua Cornet & co Baunyuls Rimage -punaisen jälkiruokaviinin kanssa ja creme brulé:n Schmitges Treppchen Riesling Auslesen kera. Nämä molemmat jälkiruokaviinit olivat aivan ihania.

Anne Melender Turun Ravintolat 15
Ravintola Karun tunnelma on mutkaton
Anne Melender Turun Ravintolat 16
Ravintola Karu – sashimi-annos

Anne Melender Turun Ravintolat 17

Ravintola Karu

Ravintola Karu on mielettömiin japanilaisiin ja muihinkin aasialaisiin makuihin erikoistunut mutkaton paikka. Upeat annokset ovat täynnä tarkkaan harkittuja visuaalisia ja maullisia nyansseja. Meille maistatettiin Karussa sashimia ja sushia – molemmat aivan loistavia. Viiniksi oli valittu Von Winning WIN WIN Riesling – monikerroksinen, suolainen mutta raikas ja hedelmäinen.

Anne Melender Turun Ravintolat 19
Ravintola Siro – baaritiskillä on kansainvälinen tunnelma ja ystävällinen palvelu
Anne Melender Turun Ravintolat 22
Sirossa lasiin kaadettiin Raumland-kuohuviiniä
Anne Melender Turun Ravintolat 21
Ravintola Siro – tunnelma on selkeä ja kevyt, se näkyy niin sisustuksessa kuin ruoassakin
Anne Melender Turun Ravintolat 25
Ravintola Siro – Chawan Mushi – voimeritryffelikastike, shizoöljy, soijamarinoitu kirjolohenmäti, kyssäkaali

Ravintola Siro

Karusta jatkoimme matkaa samaan ravintolaperheeseen kuuluvaan ihan uuteen Ravintola Siroon – joka on innoittunut erityisesti merenelävistä ja haluaa tarjota uusia ruokakokemuksia aasialaisessa hengessä. Meillä oli mahat jo täynnä kahdesta edellisestä ravintolapiipahduksesta, joten nautimme rennosti Siron baaritiskillä alkukeitot Chawan Mushi – joka on oikeastaan kananmunavanukas. Todella kaunis ja mielenkiintoinen annos, maultaan pehmeä ja sopivan suolainen. Sen seuraksi maisteltiin ylellistä Raumland-kuohuviiniä vuodelta 2013. Viini on Riesling ja valmistettu mahdollisimman pitkälti samppanja-menetelmällä.

Sirossa voi piipahtaa vaikka vain yksillä baaritiskin äärellä, tai sitten innostua raikkaista ja innovatiivistista ruoista, yhtä kaikki tervetullut erilainen lisä Turun ravintolatarjontaan.

Anne Melender Turun Ravintolat 26
Nobi on vanhassa nosturissa Aurajoen rannassa

Anne Melender Turun Ravintolat 27

Anne Melender Turun Ravintolat 31
Ravintola Nobi – marinoitua tomaattia ja kookosgazpachoa
Anne Melender Turun Ravintolat 32
Ravintola Nobi – tartar kotimaisesta naudasta ja togarashimajoneesia

Anne Melender Turun Ravintolat 33

Anne Melender Turun Ravintolat 34

Anne Melender Turun Ravintolat 35

Ravintola Nobi

Ravintola Nobista ei voi ensimmäisenä olla mainitsematta sen sijaintia – vanhassa nosturissa ihan Aurajoessa kiinni oleva rakennus on huikea ja kansainvälisen tuntuinen. Sisälle astutaan portaita pitkin ja ravintolan tunnelma hurmaa heti ensinäkemältä, tuntuu kun olisi matkustanut jonnekin. Me istuimme terassin puolelle, näkymä oli ihastuttava eteen aukeavalla jokimaisemalla.

Nobissa meille maistatettiin kaksi alkuruokaa ja jälkiruoka. Marinoitua tomaattia ja kookosgazpachoa -annoksen kanssa lasissa Himmer Pink Riesling puolikuiva, hapokas, persikkainen, sitruksinen, vadelmainen, kevyen mineraalinen – rypäleinä Riesling ja Pinot Noir – miellyttävä viini ja erityismaininta myös kauniista väristä. Toisena annoksena maisteltiin tartar kotimaisesta naudasta ja togarashimajoneesia, sen parina BattenfeldSpanier Spätburgunder keskitäyteläinen, tumman kirsikkainen ja tamminen.

Jälkiruokana oli valkosuklaamoussea ja raparperi-korianterinsiemenjäätelöä – miten ihana annos. Viiniksi tarjoiltiin Loewen Ritsch Riesling Auslesemakea, hapokas, aprikoosinen, hunajainen, trooppisen hedelmäinen.

Anne Melender Thetastingroom
The Tasting Room on omistautunut kokonaisvaltaisille makunautinnoille
Anne Melender Turun Ravintolat 36
The Tasting Roomin tunnelmaa
Anne Melender Turun Ravintolat 39
The Tasting Room – maistelulautanen kootaan aina valitun juoman mukaan, jotta kokemus on kokonaisvaltainen
Anne Melender Turun Ravintolat 40
Mathern Niederhäuser Hermannshöhle Riesling 2019

The Tasting Room

Lopuksi The Tasting Room oli täydellinen päätös päivän ihanalle makumatkalle. The Tasting Room on erikoistunut tarjoilemaan juomille sopivia maistelulautasia. Täällä halutaan etsiä täydellisiä makupareja ja tarjoilla rentoa tunnelmaa hyvän juoman ja naposteltavien parissa. Meille kannettiin pöytään juustolautanen, missä oli lisäksi muutamaa erilaista lihaa ja talon omaa hilloa. Lasiin kaadettiin kahta viiniä – Mathern Niederhäuser Hermannshöhle Riesling 2019 kuiva, hapokas, viheromenainen, aprikoosinen, mausteinen  ja Mohr Assmanshäuser Höllenberg Trockenkypsää kirsikkaa, vadelmaa ja makeiden mausteiden hentoa aromikkuutta.

The Tasting Room on ihana paikka vaikka porukalla iltaa istuttaessa, heillä järjetetään myös ryhmille viinitastingeja. Palvelu on mielettömän lämmintä ja tunnelma mutkaton.

——-

Kiitos Saksan Viinit ja kaikki meidät vastaanottaneet ravintolat – oli mukava piipahtaa ihan jokaisessa näistä paikoista. Kaikissa oli erittäin asiantunteva ja lämmin vastaanotto.

Haluan vielä mainita, että tänäkin vuonna Saksan Viinien somessa on kuvakilpailu, johon voi osallistua tägäämällä omia kuvia aihetunnisteella #rsviikot2022 -Instagramissa tarkemmat tiedot löytää @saksanviinit -tililtä.

 

Comments are closed.