”Kaupallinen yhteistyö Familon

Anne Melender Familon 21

Meidän makuuhuone on kokenut pienen muutoksen, joka lähti ajatuksesta tuoda hotelli kotiin kun raksa-aikana ei ole mahdollisuutta nauttia hotellista. Olen sitä mieltä, että etenkin silloin kun on kiirettä ja puuhaa, kotona pitää pystyä rentoutumaan mahdollisimman hyvin. Halusin luoda meille rentouttavan keitaan, jotta raksaväsymystä voi lepuuttaa silloin kun sen aika on.

Loin hotellimaisen keitaan meidän makuuhuoneeseen yhdessä Familonin kanssa. Valitsin meidän sänkyyn verhoillun päädyn, vanhan liian suuren päiväpeiton tilalle muhkean toppapeiton ja kruunasin kaiken muhkeilla tyynyillä, peitolla ja valkoisilla perkaalilakanoilla.

Anne Melender Familon
Familonin Original-sarjan vuodetekstiilit on pakattu ekologisiin pakkauksiin.
Anne Melender Familon 3
Original Extra High -tyyny on ihanan muhkea

Tyynyt ja peiton valitsin Familonin Original-sarjasta. Me pidämme korkeista ja muhkeista tyynyistä, niinpä Familon Original Extra High -tyyny oli meidän valinta. Tyyny sopii erittäin hyvin kylkinukkujalle, jota molemmat olemme. Päälliskangas on luomupuuvillaa ja sisus kierrätyspolyesteriä.

Olemme tottuneet tuplaleveään peitteeseen, joten valitsimme peitteeksi Familon Original Double -peitteen. Tässä on samat materiaalit kuin tyynyssäkin, päällinen luomupuuvillaa ja sisus kuohkeaa kierrätyspolyesteriä. Minulle on tärkeää, että peiton päälliskangas on puuvillaa, ettei se ole sähköinen ja kerää itseensä pölyä.

Ajattelen että peitot ja tyynyt on sängyssä ne joiden uumenissa lepäämme, niinpä haluan pitää niistä hyvää huolta. Pesen tyynyt muutaman kerran vuodessa ja peiton vähintään kerran vuodessa. Näissä Original-sarjan peitoissa ja tyynyissä on hyvää myös pölyämättömyys, sillä allergian takia yritän kiinnittää erityistä huomiota vuodevaatteiden pölyämättömyyteen.

VINKKI: Familonin sivuilta löytyy vuodevaatteiden hoito-ohjeita.

Anne Melender Familon 5

Paras aluslakana

Olen monta kertaa törmännyt somekeskusteluissa hyvän aluslakanan etsintään, aina olen suositellut Familonin aluslakanaa. Minulla on ollut jo vuosia käytössä Familonin muotolakana, joka on puuvillaperkaalia – ihanaa, nyt niitä on meillä kaksi kappaletta. Lakana on pysynyt kovassa käytössä todella hyvänä. Tässä muotoon ommellussa lakanassa ei ole kuminauhoja kulmissa, joten pidän myös siitä että lakana on helppo viikata siististi kaappiin.

Anne Melender Familon 8
Ihanan nukkumakeitaan rakentamiseen tarvitaan muhkeat vuodevaatteet ja silkoiset lakanat. Kesää viestii luonnonkukkakimppu ja olkihattu.

Anne Melender Familon 7

Silkoiset percale-lakanat

Familonin Percale-lakanat ovat unelmaisen silkoiset ja pehmeät ”hotellilakanat”. Valkoisissa lakanoissa on minusta aina ihan erityisen luksusfiilis, vaikka joskus petaisin sänkyyn jotain muuta, ovat valkoiset lakanat meidän makuuhuoneen perusjuttu ja useimmin sellaiset sängystä löytyvät. Ihana että näitä perkaalilakanoita löytyy myös tuplapeittoon sopivina. Kauniit lakanat eivät välttämättä edes tarvitse päiväpeittoa, olinkin kauan ilman varsinaista päiväpeittoa, satunnaisesti vaan taittelin jalkopäätyyn torkkupeiton. Nyt kuitenkin kaipasin hivenen hienostuneempaa tunnelmaa, plus mukavaa lekottelupaikkaa vaikka telkkarin katseluhetkeen, joten päätin siirtyä taas käyttämään kunnollista päiväpeittoa.

Anne Melender Familon 10
Päiväpeiton valkoinen puoli sulautuu valkoisiin lakanoihin ja sängyn ilme on rauhallisen kutsuva.

Anne Melender Familon 12

Käännettävä päiväpeitto

Familonin topattu Ultra-päiväpeitto on ihanan muhkea, mutta silti kevyt käsitellä. Peiton toinen puoli on puhtaan valkoinen ja toinen vaalean harmaa – samalla peitolla saa kätevästi kaksi erilaista ilmettä makuuhuoneeseen. Tykkään itse pedata päiväpeiton niin että nukkumatyynyt näkyvät ja peitto ulottuu vain tyynyihin saakka. Tämä on samalla sitä hotellimaista tyyliä, mitä tässä tavottelin. Valkoinen peitto on tosi kesäinen ja raikas.

Anne Melender Familon 13
Päiväpeiton harmaa puoli sopii hyvin sängyn päädyn hiekan sävyyn.

Tässä näkyy Ultra-päiväpeiton harmaa puoli käytössä. Pidän molemmista lookeista, ehkä nyt tuo harmaa viehättää vielä enemmän, kun huoneen sävymaailmasta tuli pehmeä hiekan/harmaan sävyjä toistava. Rakastan sitä miten kevyt tuo muhkea peitto on käsitellä, viikkaan sen aina yöksi tuolille ja se on vaivaton heittää aamulla sängylle petauksen yhteydessä. Koirat rakastavat loikoilla pehmoisella peitolla, samalla se suojaa lakanoita heiltä. Plussaa peitteen sileästä pinnasta, siihen ei tartu koirien karvat ollenkaan kiinni.

Anne Melender Familon 16

Sängynpääty tuo huoneeseen ylellistä tunnelmaa ja viimeistelee sängyn hotellimaisen tunnelman.

Anne Melender Familon 17

Kevyt sängynpääty

Sananen sängynpäädystä; Familonin sängynpääty on sisältä kevyttä kuitulevyä, joten sitä on todella helppo liikutella esimerkiksi siivouksen yhteydessä. Pääty lepää vapaasti lattialla sängyn ja seinän välissä. Verhoilukangas on samaa mitä Familonin runkopatjoissa käytetään, se hylkii likaa ja pölyä. Päätyä saa monen kokoisina, ihan loistava myös esimerkiksi lasten huoneiden runkopatjoihin. Meillä pääty näyttää korkealta, kun sänkymme on tavallista matalampi, mutta korkeus tuo myös hieman ylellisyyttä sänkyyn.

Sängynpäädyn puhtaanapito on helppoa, imuroin tai harjaan päädyn säännöllisesti, päädyn kangasta voi tarvittaessa pyyhkiä kostealla. Tarkemman siivouksen yhteydessä pääty on kevyt nostaa paikoiltaan ja imuroida molemmin puolin.

Anne Melender Familon 19

Anne Melender Familon 20

Olen ihan supertyytyväinen meidän makuuhuoneen uuteen tunnelmaan ja ennen kaikkea siihen miten ihana tuonne sänkyyn on pötkähtää. Tein tämän muutoksen miehen ollessa töissä ja hän yllättyi tosi paljon kun tuli kotiin, oli oikein tyytyväinen tähän kokonaisuuteen. Ollaan nukuttu oikein ekstrahyvin, olemme molemmat onneksi hyviä nukkujia, mutta kieltämättä laadukkaat sänkytekstiilit nostavat unikokemuksen vielä paremmaksi!

Comments are closed.