*kuvien mekko on saatu Televisio Lifestyle Store

Anne Melender Televisio Kukkamekko 3

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä on mainio kerrata kesäkuulumisia ja fiilistellä tulevia suunnitelmia. Juuri tänä aamuna juttelin miehen kanssa kesästä – miten minusta kesä on mennyt nopeasti ja hänestä kesä on vasta alussa näin heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Muistutti minua että kesää on vielä kaksi kuukautta jäljellä. Hätäisenä ihmisenä helposti unohtaa pysähtyä visioissa hetkeen, vaan on jo askeleen edellä eli loppukesässä, vaikka nyt se kesä oikeastaan kunnolla alkaa.

Mutta mitenpä on alkukesä mennyt; no ihanasti sillä meillä on ollut paljon ohjelmaa. Hitaan kevään jälkeen kaikki huolettomaan kesään liittyvät asiat ovat olleet erityisen ihania ja niitä ollaan tosiaan fiilistelty, vaikka ohella on ollut paljon raksahommaa. Ollaan kuitenkin saatu nauttia perheen vierailusta Turussa, ihanista suvun kesähäistä ja puutarhaelämästä. Ollaanpa myös käyty joitakin kertoja illalla kaupunkikävelyillä, sehän on meidän keskusta-asumisen paras juttu.

Anne Melender Televisio Kukkamekko 5
Television Fiilismekko Juhannuskukkia-kuosissa on aivan hurmaava ja värikäs.
Anne Melender Televisio Kukkamekko 7
Mekko on suunniteltu ja ommeltu Turussa, kuosin on suunnitellut Televisiolle Varpu Kronholm.

Kesän viehko kukkamekko lähituotantoa!

Myös kuvien kaltaiset myöhäiset iltahengailut ulkona ovat parhautta, etenkin tällaisena superhellekautena. Minulla on kuvissa ihana Televisio Lifestyle Storesta kesälahjaksi saatu Fiilismekko kuosissa Juhannuskukkia. Sain viime kesänä myös kesäisen mekkolahjan Televisiosta, heidän omasta mekkomallistosta, joka on valmistettu tässä lähituotantona, sieltä löytyy muuten näitä mekkoja myös lyhyempihelmaisessa mallissa ja kaftaanina. Rakastan juuri tällaisia kevyitä ilmavia vaatteita, jotka taipuvat kaikenlaiseen kesäelämään – rennosta eleganttiin. Mekko oli ihan täydellinen Ruissalon retkellä, alle bikinit ja jalkaan varvastossut, käteen vielä rantakassi. Mutta voisin yhtä hyvin laittaa mekon juhlavien kenkien ja laukun kanssa kesän puutarhajuhliin.

Anne Melender Televisio Kukkamekko 15
Rento mekko toimisi myös ilman vyötä kaftaanin tapaan. Vyön avulla mekon mallia saa muokattua omalle kropalle sopivaksi.

Anne Melender Televisio Kukkamekko 16

Kesäsuunnitelmia

Kesän aikana emme ole lähdössä tällä(kään) kertaa ulkomaille. Miehellä on vielä kaksi viikkoa lomaa elokuun alussa, silloin tiedossa olisi yksi mökkivierailu, Kokkolan piipahdus, Fiskarsin reissu ja raksahommaa. Sitä ennen nautitaan heinäkuusta miten hänen töiden puitteissa ennätetään, nyt esimerkiksi ollaan lähdössä viikonlopuksi Kemiöön yhdessä Maijan sekä meidän kaikkien koirien kera. Ihanaa ja täydellistä, juuri pieniä retkiä kaipaankin kesään normaalin arjen lisäksi.

Villa Woodsissa raksahommat edistyvät hitaasti mutta varmasti. Meillä piti olla nyt helleviikolla lattianvalu, mutta siirrettiin sitä parilla viikolla, koska vaarana olisi ollut halkeamat ja meillähän jää betonilattia esille. Joten pian jännätään sitä lattiavalua, lisäksi aloitellaan ulkomaalausta ja suunnitellaan valettuja ulkorappusia sekä terassien perustuksia. Minä olen lähinnä tehnyt puutarhahommia, sillä luonnontilaista osaa puutarhasta on myös mukava siistiä. Olen myös ihastellut pihalla olevia hyötykasveja, muutamat retiisit on jo saatu poimia suuhun. Tomaatit ja yrtit kasvavat hurjaa vauhtia.

Meidän talon päädyssä on nautittu myös täysin siemauksin terassielämästä, siinä tulevan terassin paikalla. Me ollaan rakennettu kunnon ulkokeittiö tiskauspaikkoineen (jee meille tulee jo vesi tontille). Siellä vietettiin juhannustakin läheisten ja ystävien kesken ja kahdestaan. Mieleenpainuvinta oli mansikkakakkuhetki miehen vanhempien kanssa ja grilli-illallinen Maijan kanssa. No toki myös se juhannusaaton iltahetki kahdestaan, kun laitettiin finnfoamin pala sorapatjalle ja makoiltiin siinä koirat kainalossa katsellen puiden huminaa ja haaveillen <3

Anne Melender Televisio Kukkamekko

Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa – tämä on todettava ihan joka kesä. Nautitaan lämmöstä ja rentoudesta, tankataan tätä varastoon, että jaksetaan taas pitkä pimeä talviaika. Yritän myös muistaa että kesällä saa olla hitusen huoleton, miten se onkin vaikeaa tällaiselle ”tarkkikselle”.

Comments are closed.