Naantali Asuntomessut 2022 15

Vuoden 2022 asuntomessut Naantalissa ovat auenneet. Me piipahdimme pressipäivänä kurkistamassa kohteisiin ja tässä postauksessa miehen kameraan tallentuneet kuvat. Virkistävää kaikkien kännykkäkuvien joukossa katsella tällaisia pehmeämpiäkin kuvia, Instagramiin laitan myös kännykkäkuvia, mutta ajattelin nyt täällä blogin puolella mennä näillä otoksilla, sen takia tästä puuttuu tarkemmat yleiskuvaesittelyt. Moni on esitellyt kohteet tarkemmin ja monipuolisemmin, joten minä keskityn tässä näihin kuviin liittyviin huomioihin.

Kuvia on paljon, joten rentoudu ja ota aikaa tämän lukemiseen.

Naantali Asuntomessut 2022 8

Kannustalo Auma

Kannustalon Auma on tullut täällä blogin puolella teille jo tutuksi, kirjoitin talosta jutun, jota käytiin kuvaamassa samana päivänä kun paikalla oli myös Asun-lehden kuvaukset. Talon sisustuksen on suunnitellut niin taitava Helena Karihtala omalla pettämättömällä silmällä ja sommittelutaidolla. Skandinaavisen rauhallinen sisustus erottui messuilla edukseen erityisesti laadun, materiaalien ja sommittelun osalta.

Naantali Asuntomessut 2022 13
Kuka ei haluaisi tällaista ruokakomeroa, huomaa myös miten kauniisti Helena on sommitellut tavarat paikoilleen

Naantali Asuntomessut 2022 14

Auman skafferi – pantry – ruokakomero – mikä nimitys vaan sopiikin tuolle mahtavalle keittiön lisätilalle. Näitä jaksan ihastella, etenkin kun ne on käytännöllisesti rakennettu ja kauniisti somistettu. Tässä tunnelmaa luo syvän vihreä seinäsävy.

Naantali Asuntomessut 2022 16
Kodinhoitohuoneessa pyykkikori voi olla erillinen, tällöin säilyy kaappitilaa muuhun

Auman selkeä kodinhoitohuone on kaunis. Korkeat kaapit tuovat paljon säilytystilaa ja teräksinen pöytätaso on käytännöllinen. Huomaa Vipp-merkkinen pyykkikori, kun pyykit sijoittaa kauniiseen pyykkikoriin säästyy kaappitila jollekin muulle. Plussaa myös valoisuudesta, tässä kodinhoitohuoneessa sitä riitti.

Naantali Asuntomessut 2022 23

Betoniviidakko

Aivan upea ja uniikki Betoniviidakko oli ehdottomasti messujen helmiä. Minimalistinen kokonaisuus onnistui olemaan samalla erittäin kutsuva ja lämmin. Näissä kuvissa huokuu se tunnelma, joka syntyy harmonisesta kokonaisuudesta. Ihastelin täällä betonilattiaa, huonekorkeutta, sävymaailmaa, taiten valittuja verhoja, kiintokalusteita ja pesutilaratkaisuja. No kaikkea. Rakastin makuuhuonetta ja erityisesti sängyn taustana olevaa kivitasoa – miten älyttömän upea ratkaisu.

Naantali Asuntomessut 2022 21
Betoniviidakon lastenhuoneessa on ihana tunnelma
Naantali Asuntomessut 2022 22
Huikea keraaminen keittiö ja suuri kivinen pöytä muodostavat ylellisen kokonaisuuden, puiset tuolit lämmittävät tilan

Kivipinnat ja betoni ovat upeita yhdessä ja taidokkaalla sisustuksella kolkkous on kaukana tunnelmasta, enemmänkin tunne oli kutsuva. Puiset huonekalut sopivat täydellisesti talon kovien pintojen kaveriksi. Myös olohuoneen verhoratkaisu oli onnistunut, tekstiileillä saa tiloihin hurjasti monimuotoisuutta ja kutsuvuutta. Pidin myös tämän kodin taide- ja kasvivalinnoista. Pesutilojen minimalistisuus oli ylellistä.

Naantali Asuntomessut 2022 29

Villa Aalto

Paikallisen K-Raudan oma messutalo Villa Aalto oli kodikas ja lämmin. Kohteen oli sisustanut Anna Biström yhdessä K-Raudan Sari Pirttijärven kanssa. Tässä oli hyvä osoitus siitä, miten kekseliäillä ratkaisuilla saa tuotua ns. perustaloon persoonallisuutta ja ilmeikkyyttä. Olohuoneen kiinteä hyllysysteemi liukuvalla rimaseinäkkeellä oli ihana. Rimoituksen takana on televisio kätevästi piilossa.

Naantali Asuntomessut 2022 33
Punainen valaisin on tehokas yksityiskohta

Naantali Asuntomessut 2022 30

Villa Aallon makuuhuoneen siniharmaa seinäsävy on hurjan kaunis, samoin ovelasti toteutettu rimoitus. Huomaa miten kivasti punainen valaisin sopii piristämään tätä sävymaailmaa. Tässä kohteessa oli myös tosi kiva keittiö.

Naantali Asuntomessut 2022 34
Miten mieletön idea tuo verkkoportaikko, samoin kipsilaastilla toteutetut seinät ja katto

Villa Pinta

Messujen ehdottomasti hulppeimpia kohteita on Kati Jensenin toteuttama Villa Pinta. Täällä huokaili ihastuksesta minne vain katseen käänsikin. Kati on käyttänyt älyttömästi vaivaa pientenkin yksityiskohtien loihtimiseen – esimerkiksi kylpärissä ja saunassa hän on reunustanut valokatkaisijoita myöten yksityiskohtia kullanhohtoisella maalilla. Kohteen kalustuksessa suunnitteluapuna on ollut Bo LKV/Anu Tuomikoski, pidin paljon kohteeseen valituista kalusteista. Etenkin Tebian Designin tammikalusteet olivat ihania.

Naantali Asuntomessut 2022 36
Interfacen nahkainen nojatuoli sopii kauniisti seinien sävymaailmaan
Naantali Asuntomessut 2022 38
Rosoinen takka on mielenkiintoinen, tämä taisi olla Tiilerin

Naantali Asuntomessut 2022 46

Interfacen Toast-sohva ja Laura Seppäsen Interfacelle suunnittelemat kuutiomaiset tammipöydät ovat tänne täydelliset, pidän myös messinkisestä jalkavalaisimesta – kaunis kokonaisuus

Naantali Asuntomessut 2022 47

Tebianin tamminen ruokapöytä on superkaunis – voisin ostaa itsellenikin! Pidin myös siitä, miten ruokailutila oli omassa nurkkauksessaan erillisenä muusta oleskelutilasta

Naantali Asuntomessut 2022 48
Tämä Tebianin tarjoiluvaunun haluaisin itselleni, onhan se huikea

Naantali Asuntomessut 2022 51

Naantali Asuntomessut 2022 53

Villa Pinta oli niin kiva, että sieltä oli tarttunut kameraan monta kuvaa. Makuuhuoneessa ihastelin ikkunan luomaa sängynpäätyä sekä tammisia huonekaluja. Ruokatilan vieressä oli syvennös, joka sopi täydellisesti vihernurkkaukseksi – tälläiset ylimääräiset neliöt ovat harvinaisia tänä päivänä.

Naantali Asuntomessut 2022 62
Kohde Palokärki oli yksi meidän suosikkitaloista kokonaisuutena, harmi etten löytänyt kamerasta yhtään sisäkuvaa. Kokonaisuus oli viehättävän maltillinen ja lähestyttävä ja aito.

Naantali Asuntomessut 2022 63

Joissain taloissa oli aivan upea arkkitehtuuri ja julkisivu pihoineen. Ehkä pientä miinusta siitä, ettei tyyli jatkunut sisätiloissa. Talo Corten oli tosi hieno ja pidimme myös pihasuunnittelusta tässä.

Naantali Asuntomessut 2022 77
Naantalin Aurinkolinnan sisustuksen yksityiskohtia
Naantali Asuntomessut 2022 75
Naantalin Aurinkolinnan keittiössä säväytti katon rajan ikkuna – katto näytti leijuvan siitä kohdasta, sekä upeat upotetut hyllyt välitilassa
Naantali Asuntomessut 2022 72
Kohteen vihersisustuksesta vastasi taitava Anniina Jaala

Naantali Asuntomessut 2022 74 Naantali Asuntomessut 2022 73

Naantalin Aurinkolinna

Messujen taidokkain kokonaisuus oli Naantalin Aurinkolinna, jonka sisustuksesta vastasivat Jutta Karihtala ja Aleksi Rusi. Tämä kohde säväytti ihan kaikessa jo heti sisää astuttaessa. Tilojen jäsentely ja yksityiskohtien viimeistely pienintä yksityiskohtaa myöten oli tarkkaan harkittu ja työn jälki talossa oli myös vertaansa vailla.

Naantali Asuntomessut 2022 80
Kylpyhuoneen kalustekokonaisuus on upea, miksei enemmän näe tällaisia räätälöityjä toteutuksia

Naantali Asuntomessut 2022 79

Jutta Karihtala oli suunnitellut jopa tekstiileitä varta vasten tähän taloon, upeat kankaat toteutti kotimainen Annala. Plus miten upea kylpyhuonekokonaisuus, keskellä daybed koska miksei. Ihailin myös allaskalusteen monimuotoista toteutusta ja suihkunurkkauksen kattoon saakka vietyä laatoitusta. No, yksityiskohdat on nähtävä paikan päälllä!

Naantali Asuntomessut 2022 81
Naantalin Aurinkolinnan makuuhuone oli messujen kaunein, jokainen yksityiskohta oli täydellisesti harkittu – pitkien verhojen sävy oli lähes täydellisesti sama kuin seinäsävy.

Naantali Asuntomessut 2022 82

Naantali Asuntomessut 2022 83

Naantali Asuntomessut 2022 84
Alppiruusun oksia maljakossa – ah miten ihanat

Siinä vielä Naantalin Aurinkolinnan terassin fiilistä, miten upeaa kaikki ihan noita kasvivalintoja myöten. Harvoin olen nähnyt asuntomessuilla mitään tällaista, toivottavasti kohde toimisi innoittajana ja esimerkkinä.

Kaikenkaikkiaan kivat messut, muutama kohde erottui edukseen, mutta suurin osa oli ehkä aika samasta muotista – mutta toisaalta sellainen varmasti vetoaa isoon osaan kävijöistä, koska tutun ja turvallisen näköinen ihastuttaa. Tässä postauksessa ei esimerkiksi ollut nyt kuvia Maru Hautalan suunnittelemasta Honka Haiku -talosta, joka oli todella kaunis kokonaisuus. (Bannerikuva on Haikun kylpytilasta) Sieltä nostaisin esille kylpytilat ja keittiön, ne olivat kerrassaan upeat. Huomautuksena vielä, että emme ennättäneet käydä ihan kaikissa kohteissa, joten huomioista puuttuu varmasti monta ihanaa kohdetta.

Listaan vielä loppuun omat suosikit, jotka minusta ainakin kannattaa huolella katsastaa:

 • Naantalin Aurinkolinna
 • Betoniviidakko
 • Kannustalo Auma
 • Honka Haiku
 • Villa Pinta

8 Comments

 1. Kivoja ja ei niin nähtyjä kuvia! Onko tosiaan niin, että Auman skafferi on noin pieni kuin kuvissa näyttää? Täytyy toki mennä paikan päälle katsastamaan 🙂

 2. Anne

  Oi onpa kiva kuulla että pidit kuvista 🙂 Auman skafferi oli minusta jopa melko suuri. Kannattaa kyllä mennä paikan päälle, hurjasti kivaa katseltavaa.

 3. Kuva portaista on sijoittunut Villa Aalton jutun perään vaikka kuuluisi olla Villa Pintan jutussa. Pieni asia ehkä mutta ajattelin kuitenkin mainita 😉

 4. Anne

  Hei kiitos huomiosta! Mulla on tapana aina laittaa kuva ensin ja siihen liittyvä teksti sen alle, jotenkin musta helpompaa että ensin näkee kuvan mistä aletaan puhua 🙂 Mut ymmärrän et sen voi ajatella toisellakin tapaa.

 5. Olipa virkistävää lukea pitkästä aikaa blogipostaus erityisesti kun oli kyse tämän kesän asuntomessuista. Olisi ollut ihanaa käydä tänä vuonna messuilla mutta pienen vauvan kanssa ei ehkä paras reissukohde 🙂
  Kiitos siis kun jaoit omia havaintojasi ja otoksia mielenkiintoisista kohteista. Täällä on istuttu nyt iltateen kanssa ja luettu rauhassa postaus alusta loppuun. 🙂 Tebian Designin tarjoiluvaunu, Naantalin Aurinkolinnan kylpyhuoneen daybedin kangas (aivan ihana!) ja saman kohteen terassi jäivät päällimmäisinä mieleen.

 6. Anne

  Hei ja kiitos kivasta kommentista <3 Ihana kuulla ja minäkin ihailen tosi paljon Tebianin tarjoiluvaunua ja olen kyllä myös niin ihastunut Jutan Annalalle suunnittelemiin kankaisiin. Samat ihastukset siis meillä.

 7. Ihania, ihania kuvia ja kiinnostavia nostoja messuilta <3