”Kaupallinen yhteistyö Teknos

Anne Melender Villawoods Talomaalaus 9

Ette usko miten innoissani olen – Villa Woodsin ulkomaalaus on aloitettu. Siitä on jo reilusti yli vuosi aikaa kun päätimme talon maalisävyn, muistatteko kun kirjoitin ulkoseinävärin valinnasta tänne blogin puolelle. Päätimme värisävyn hyvissä ajoin, sillä halusimme Villa Woodsista kauttaaltaan saman sävyisen, siis myös ikkunat ja ovet on sävytetty talon ulkosävyn mukaan. Viime kesänä pihalle nousi puuvaja ja pihavaja, jotka maalattiin tähän samaan sävyyn, niinpä se on jo käytännössä hyväksi todettu. Mutta onhan se kuitenkin iso juttu kun päärakennuksen maalaus alkaa ja talon ulkokuoren tunnelma oikeasti tulee esille.

Meidän talon maalisävy on RAL 7044

Anne Melender Villawoods Talomaalaus 8

Jos totta puhutaan, niin kuvittelimme aiemmin, että ulkomaalaus hoidettaisiin alkukesän aikana, mutta rakennusprojektissa ei kaikki mene aikataulujen mukaan, vaan tilanne elää. Moni vaihe vei odotettua enemmän aikaa ja kerran jouduttiin lattivalua jo siirtämään helteiden takia, eikä maalaustakaan voi ihan millä säällä hyvänsä suorittaa. Mutta nyt on vihdoin se hetki kun maalaushommat on alkaneet. Aloitettiin (tai minä olin katselijana ja apulaisena) ensin helpoimmasta kohtaa, itäpuolen päädystä, jonne ei paista aurinko muulloin kuin aamulla. Illan suussa oli mielekäs hetki testata maalaamista, selkeässä seinässä ei ole paljon suojattavaakaan. Talon yläosaa maalataan sitten kun kasataan teline päädyn eteen. Nyt jatkovarrella ylsi jo melko ylhäälle.

Anne Melender Villawoods Talomaalaus

Teknoksen kotimainen ja laadukas ulkomaali

Meidän maalivalinta on Teknoksen NORDICA EKO kiiltävä talomaali puupinnoille. Päädyimme tähän maaliin useammasta syystä. Halusimme peittävän ja kestävän pinnan, joka on armollinen lialle ja roskalle, etenkin koska tontillamme on useita kookkaita puita. Maalin kiiltävä pinta istuu kauniisti myös samaan sävyyn maalattuihin oviin ja ikkunoihin, koska niiden maalipinta on puolikiiltävä. Tärkeää oli myös maalin työstettävyys, NORDICA EKO peittää jo yhdellä kerroksella hyvin, sillä maalaamme toisen kerroksen vasta ensi keväänä. Meillä on myös aikomuksena maalata osittain korkeapaineruiskulla, siihen tämä maali soveltuu hyvin. Huom. kun maalaa ruiskulla, pinta viimeistellään siveltimellä. Teknoksella on oma erittäin kattava ulkomaalisävykartasto, josta mekin maalisävy valittiin. Valittiin talon sävyksi Teknoksen T7044 ja ikkunatoimituksen takia sävy muutettiin RAL-sävyksi (se on äärimmäisen lähellä Teknoksen sävyä), joka onnistuu hyvin Teknoksen maaleihin.

Valittu maali ja sävy: TEKNOS NORDICA EKO sävy RAL 7044

Anne Melender Villawoods Talomaalaus 3
NORDICA EKO on paksua ja peittävää maalia, sekoita hyvin maali ennen työn aloittamista. Tässä aloitetaan työ rajauspensselillä.
Anne Melender Villawoods Talomaalaus 4
Ikkuna ja ikkunapelti on suojattu hyvin teipillä ja muovilla.

Vinkit talonmaalaukseen

Moni miettii varmasti alkaako itse talonmaalausurakkaan, meidän mielestä kannattaa. Tässä on meidän koostama muistilista, mitä huomioida ulkomaalaustyössä.

  • maalisävyn ja maalin valinta
  • pohjatyöt, mikäli kunnostaa vanhaa maalipintaa tämä on erityisen tärkeää
  • suojaaminen, kiinnitä erityistä huomiota hyvän, UV-suojatun teipin valintaan ettet vahingoita pintoja
  • valitse ammattimaiset työvälineet, työ helpottuu merkittävästi
  • telineet ja tikkaat, muista turvallisuus
  • maalarin suojavarusteet; lakki, työkäsineet ja suojalasit
  • irroita teipit ajoissa
  • jos jatkat samoilla työvälineillä, kääri pensselit esim. kelmuun ja sulje maalipurkki huolella
  • työvälineiden ja maalipurkin oikea kierrätys

Me pääsimme helpolla suojaamisen suhteen, sillä sokkeli on käsittelemättä, piha on kesken ja ympärillä ei ole juurikaan mitään varottavaa. Tärkeintä on kuitenkin ikkunoiden ja ovien hyvä suojaaminen, siihen käytimme laadukasta teippiä ja staattista muovia. Maalarilla oli oikeaoppisesti työhanskat ja lakki päässä.

Anne Melender Villawoods Talomaalaus 5
Tällä jakkaralla ei kovin korkealle yllä, kun alaosa on maalattu, rakennetaan telineet yläosaa varten
Anne Melender Villawoods Talomaalaus 6
Hyvät työvälineet helpottavat, jatkovarsi ja kulmasivellin ovat ehdottomat

Anne Melender Villawoods Talomaalaus 10

VINKKI: Käytimme maalauksessa kevyttä ja jäykkää alumiinista jatkovartta sekä taitettavaa pehmeäharjaksista laatusivellintä. Tällä parivaljakolla etenkin pystylaudoituksen maalaus kävi uskomattoman kevyesti. Noin kolmen metrin korkuisen alueen maalaus sujui kevyesti ilman kurkottelua ja maalipurkista sai lisää tavaraa yhtä helposti. Kulmasiveltimen ideana on, että siveltimen harjakset ovat kutakuinkin kohtisuoraan maalattavaan pintaan nähden, jolloin samasta maalausasennosta voi sekä vetää että työntää sivellintä, eikä sitä tarvitse ikäänkuin raahata kyljellään vain yhteen suuntaan.

Maalaustyö sujui oikeastaan nopeammin kun ajateltiinkaan. Riittäähän tuota pinta-alaa kyllä ja hankaliakin paikkoja, mutta urakka ei tuntunut ollenkaan niin pahalta kun ajateltiin, joten tästä on hyvä jatkaa kun on seuraavaksi aikaa siihen. Ehkäpä järjestämme pienet maalaustalkoot ystävien kesken, pari ystävää on jo ilmoittautunut maalausavuksi.

—–> Muuten testattiin sokkelin sävyäkin yhtenä päivänä, Villa Woodsin Instagramissa on siitä juttua kohokohdissa. Sävy on sama kuin talossa, mutta vain pari astetta tummempana.

Anne Melender Villawoods Talomaalaus 13

Pian nähdään miltä talo näyttää uudessa sävyssään. Olemme oikein tyytyväisiä sävyvalintaan, musta katto, ovet ja muut mustat yksityiskohdat sopivat kauniisti lämpimän harmaaseen väritykseen. Yritän myös kuvitella, miltä kokonaisuus näyttää, kun pihapiiri vihertää ja istutukset on saatu valmiiksi. Mutta askel kerrallaan, ollaan päätetty nauttia näistä kaikista rakentamiseen liittyvistä vaiheista.

Anne Melender Villawoods Talonmaalaus 5

Anne Melender Villawoods Talomaalaus 14
Iltavalossa sävy on erilainen kuin päivällä auringossa.
Anne Melender Villawoods Talomaalaus 11
Tässä lähikuvaa pinnasta, kiilto on hillitty ja sopii minusta kauniisti tähän panelointiin – pinta on vielä hivenen märkä tässä kuvassa.
Anne Melender Villawoods Talomaalaus 17
Ikkuna häipyy kauniisti julkisivuun kun se on samaa sävyä verhouksen kanssa.

Viimeisessä kuvassa hahmottu hyvin se miten ikkuna pelteineen sulautuu talon ulkoverhoukseen. Tällainen minimalistinen look viehättää kovasti meitä. (Ikkunasta heijastuu meidän tienpätkän toisella puolella oleva naapuritalo.)

Me jatketaan ulkomaalausta ja esittelen teille sitten valmiin lopputuloksen. Miltä näyttää esimerkiksi isojen ikkunoiden pääty kokonaan maalattuna – jännitetään sitä!

Comments are closed.