Anne Melender Syyskattaus 2

Kävin poimimassa Turun kaupungin kaupunkilaisten iloksi kylvämältä kukkaniityltä syksyisen kimpun, vielä kukkaniityllä oli poimittavaa. Innostuin värikkäästä kimpusta kovasti ja halusin ikuistaa sen kuviin, päätinpä samalla kattaa pöydän kauniisti pitkästä aikaa – tarkoitan ihan pöytäliinan, servettien ja kynttilöiden kera.

Nykyään blogiin ei juuri tule päiviteltyä tällaisia satunnaisia asioita, pitää muka olla jotain isompaa sanottavaa/kerrottavaa. Ennen Instagram-aikaa tänne postailtiin melkein päivittäin. Mutta tässäpä nyt nämä ihastuttavan kimpun kuvat monena kuvana.

Anne Melender Syyskattaus 3
kimpun sävyt mukailevat täydellisesti isän taideteoksen sävyjä

Mielestäni tämän itse poimitun rehevän kimpun tyyli on aivan omanlaisensa, siksi nautin tästä hetkestä kun voi poimia luonnosta kukkia ja oksia. Talven aikana tulee ostettua kukat kukkakaupasta, ihania nekin, mutta näissä luonnollisissa kimpuissa on aina ihan oma viehätyksensä. Tässäkin on kaikenlaisia värejä sekaisin, enkä oikeasti edes pidä kovin paljon keltaisista kukista tai oransseista, mutta voi miten herkut ne on juuri tällaisessa kukkakimpussa.

Anne Melender Syyskattaus 5

Ihania pellavaliinoja kirppikseltä

Löysin tuon kauniin pellavapöytäliinan SPR-kontista, suosittelen etsimään kirppiskierroksella kauniita vanhoja tekstiileitä. Tämä liina oli aivan kuin käyttämätön, todella laadukasta pellavakangasta ja siihen on kudottu todella upea kuosi. Käytän harvoin pöytäliinaa, mutta kun sellaisen pöydälle levittää, tulee tunnelmasta heti astetta juhlavampi.

Anne Melender Syyskattaus 8

Minkä kokoinen pöytäliina pyöreälle pöydälle?

Pyöreälle pöydälle sopii yleensä hyvin kankaan leveyden mukainen pöytäliina neliön mallisena. Kankaiden perusleveys on yleensä noin 140 cm, joten jos ostaa vaikka pöytäliinakangasta, sitä ostetaan leveyden verran (plus ompeluvara). Tämä liina on 140×140 cm ja pöydän halkaisija on 120 cm. Joskus olen laittanut tähän pöydälle myös pitkän suorakaiteen pöytäliinan kaksinkerroin taiteltuna, koska meidän varsinainen ruokapöytä on 220 cm pitkä tammipöytä ja minulla löytyy kaapissa siihen pitkiä liinoja. Pitkälle pöydälle liinan pituus usein lasketaan pöydän pituus + 60 cm, eli pöytäliina saa roikkua päistä n, 30 cm. Monet pitkät pöytäliinat ovat vakiokooltaan 240 cm pitkiä, koska useimmat kuuden hengen ruokapöydät ovat 180 cm pitkiä. Ruokapöydän pituudessa istujalle lasketaan standardin mukaan 60 cm tilaa.

Anne Melender Syyskattaus 10 Anne Melender Syyskattaus 11

Koska meillä on rakasahommia kaikkina vapaapäivinä, ei ole aikaa nautiskella pitkän kaavan mukaan aterioista, niinpä tämä kattaus ei koskaan päässyt käyttöön, vaan pakkasin kaiken takaisin kaappiin ja illalla raksapäivän jälkeen syötiin Woltista tilattua pitsaa – hyvää oli vaikka kattaus oli karu. Mutta suosittelen joskus nostamaan vaikka arkisen ruoan erityiseksi kattamalla kauniisti, se luo hyvää mieltä visuaalisessa mielessä.

Anne Melender Syyskattaus 12
servetit katan harvoin, koska ne tuntuvat tuhlaukselta, mutta kyllähän kattaus on silloin ylellisempi

Onko kattaus puoli ruokaa? Minusta kyllä on, olen myös ihaillut kaunista rehevää kukkakimppua todella paljon, se virkistää mieltä kun voi lepuuttaa silmiä jossain kauniissa.

Anne Melender Syyskattaus 13

Nautitaan pimenevistä illoista ja panostetaan rauhaan, yhdessäoloon, kattaukseen ja hyvään ruokaan. Olen sitä mieltä että keho elää luonnostaan vuodenaikojen mukaan ja nyt se kaipaa juuri tuollaista rauhoittumista ja hemmottelua.

4 Comments

  1. Onpa kivaa, että kirjoittelet tälläisiä postauksia. Itsellä blogeja alusta asti seuranneena on ihan ikävä sitä aikaa, kun suosikkiblogit päivittyivät useasti ja aina oli päivittäisiin rentoiluhetkiin mukavaa luettavaa ja kauniita kuvia katsottavaksi. Se oli jotenkin rauhoittavampaa kuin tuo instan selaaminen, jossa saattaa vain pyyhkäistä stooreja hätäisesti ohi. Toivottavasti blogit tulisikin taas enemmän pinnalle. Kiitos, kun sinä päivität tätäkin kanavaa. Oikein ihanaa syksyä ja jaksamista rakennusurakkaan! Sitä on ollut tosi mahtavaa päästä seuraamaan ja oon tosi iloinen teidän puolesta unelmanne toteutumisesta!

  2. Anne

    Lämmin kiitos aivan ihanasta kommentista 🤎 Tämä piristi alkanutta työviikkoa kovasti. Miten kiva myös että seuraat Villa Woodsia!

  3. Voi miten kaunis pari, luonnonkukat ja isäsi taideteos. Minä olen myös innostunut väreistä, ennen kaikki oli valkoista seiniä myöten mutta nyt seinät ovat saaneet väriä. Kyllä väreillä saa kodikkuutta aikaan, ihanaa.

  4. Anne

    Eikö ole ihan täydellinen kombo tuon taulun kanssa 👍🏻 Minä pidän myös siitä että tuodaan pieninä yksityiskohtina sävyjä, sitten niitä on myös helppo vaihdella. Ja voi miten suuri vaikutus onkaan seinäväreillä!