”Kaupallinen yhteistyö Vogue

Anne Melender Vogue Sukkahousut 2

Yksi asia syksyssä on ihan kiva, nimittäin alkaa sukkahousukausi. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, pidän sukkahousuista pukeutumisessa monestakin syystä. Paitsi että ne lämmittävät, pidän myös sukkahousuista ja sukista asusteina.

Yhteistyössä kotimaisen Vogue-sukkabrändin kanssa annan tässä jutussa vähän vinkkejä sukkahousujen käytöstä ja yhdistelemisestä.

Anne Melender Vogue Sukkahousut
Oman vaatekaapin sukkahousutilanne kannattaa pitää hallinnassa

Sukkahousujen määrä kaapissa

Kuka meistä on omistanut tai omistaa epämääräisiä sukkahousuvyyhtejä. Tunnustan että monta vuotta minun kaapissa oli sotkuinen kasa erilaisia mustia sukkahousuja, joista aamutuimaan yritin etsiä ehjää paria päivän asuun. Sittemmin totesin, että kätevintä on pitää sukkatilanne hallinnassa ja omistaa vähemmän, harkitummin ja panostaa viikkaamiseen.

Ideaali sukkahousumäärä riippuu toki jokaisen tarpeista, mutta olen todennut että itselle riittää muutama pari mustia perussukkahousuja, parit ohuet huomaamattomat sukkahousut ja täydentäjäksi ekstrat, kuten kuviolliset ja villasekotteiset sukkikset.

Anne Melender Vogue Consciousline

Näin huolehdin sukkahousuista

Sukkahousut ovat kulutustavaraa, mutta muutamilla käytännön vinkeillä niiden käyttöikää saa pidennettyä.

 • pesen sukkahousut aina pesupussissa pesukoneessa
 • ohuimpia sukkahousuja pesen usein myös käsin
 • taittelen sukkahousut kaappiin mytyn sijaan
 • puen ohuet sukkahousut varovasti
 • villaiset/villasekoitteiset sukat ja sukkahousut pesen villapesuaineella

Sukkahousujen hoidon kulmakivi on oikeanlainen hellä pesu. Pesupussi on tärkein, ettei sukkahousuihin tartu pesussa muista vaatteista nukkaa, tai että ne eivät mene rummussa rikki. Sukkahousujen pesussa ei kannata käyttää huuhteluainetta, se veltostuttaa elastaania.

Anne Melender Vogue Sukat
Hurmaava laventelin sävyinen neulepusero Nanson KUURA

Vastuulliset sukkahousut

Voguen kokoelmissa on erityinen Conscious Line, jonka sukkahousut on valmistettu ECONYL® – langasta. ECONYL® on kierrätettyä polyamidia, joka on tehty mm. mereen hylätyistä kalaverkoista.

Kuvassa minulla on talvikauden perusasuste, eli paksut mustat sukkahousut. Itse käytän niitä lähes kaikkien asujen kanssa päivittäin. Etenkin mustat paksut sukkahousut näyttävät hyviltä kaiken kanssa. Musta sukkahousu on neutraali valinta ja toimii kaikissa tilanteissa. Pidän eniten ihan peittävistä 80 denierin sukkahousuista. Puen sukkahousut lämmikkeeksi, mutta myös mukavuudeksi.

Conscious Opaque 80 denier -sukkahousut, näitä on useissa ihanissa sävyissä.

Anne Melender Vogue Sukkahousut 4
Puuterisen mattapintaiset 15-denierin sukkahousut siloittavat ihon kauniisti

Näkymättömät sukkahousut

Omassa pukeutumisessa huomaamattomat ohuet sukkahousut ovat monellakin tavalla tärkeitä. Ne lämmittävät jo hieman viilenevässä syysilmassa, mutta sitäkin tärkeämpää on niiden sääriä silottava vaikutus. Lempiyhdistelmäni juuri nyt on lyhyempi helma (kuten tässä Nanson tumman oliivinvihreässä VILLIS-neuletunikassa) ja näkymättömät sukkahousut ja saappaat.

Kuvassa Conscious Linen puuterisen mattapintainen Conscious Sheer 15 denierin sukkahousu sävyssä natur.

Anne Melender Vogue Sukkahousut 7
Kuviosukkahousuilla saa asuun kivasti pienen jujun

Kuviosukkahousuilla leikittelyä

Sukkahousut ovat mitä mainioin asuste. Erityisen paljon tykkään kuviosukkisten jujusta housuasuissa. Tässä hieman vajaamittaisen lahkeen alta pilkistää hauskasti kuviollinen sukkahousu. Voguella on monenlaisia kuviollisia sukkahousuja, joita voi yhdistellä erilaisiin asuihin. Yksinkertainen neulemekkokin piristyy näyttävillä sukkahousuilla. Juhlaan voisi valita pikkumustan kanssa kimaltelevat lurex-sukkahousut.

Klassiset kuviosukkahousut ovat Voguen Ariel 70 -denier.

Anne Melender Vogue Sukkahousut 11

Muhkean neulemekon pariksi on kiva yhdistää loaferit ja villaiset nilkkasukat. Ihanan muhkea neulemekko on Nanson MAIJA beigenä.

Anne Melender Vogue Sukkahousut 10
Ohuet ja lämmittävät villasukat on mainio asuste vaikka työasuun

Trendikkäät nilkkasukat

Nyt innostun tosi paljon trendikkäistä nilkkasukista. Voguen villasekotteiset Terry sole Comfort merinovilla -nilkkasukat saavat jäädä rennosti makkaralle, se kuuluu tähän lookiin. Pitkähelmainen neulemekko kevenee, kun siihen yhdistää loaferit ja nilkkasukat. Tällainen olisi esimerkiksi mielenkiintoinen toimistoasu. Puen nilkkasukkien kanssa huomaamattomat ohuet ihonväriset sukkahousut lämmikkeeksi.

Pakko mainita vielä, että kun ostin tällaisia sukkia ja esittelin ostoksia Instagramissa, sain seuraajilta useita viestejä, joissa kehuttiin juuri näitä merinovillasukkia ihan parhaiksi. Ja nyt käyttökokemuksesta voin yhtyä hehkutuksiin, aivan ihanat sukat.

Anne Melender Vogue Sukkahousut 8
Villaiset sukkahousut ja rouheat nilkkurit ovat hyvä yhdistelmä

Villasukkahousut

Yksi talven lempiasusteista on villaiset sukkahousut. Paitsi että ne ovat lämpimät, luovat ne asuun rennon ja kivan talvisen fiiliksen. Yhdistän mielelläni villaiset sukkahousut mekkoihin, kuten kuvissa Nanson puuvillaiseen MOLLA-ruutumekkoon, lämmintä materiaalia asuun lisäämällä kevyemmätkin asut toimivat talvikautena. Kokonaisuuteen voisi vielä laittaa neuletakin ja viileämmän päivän asu olisi ihana.

Vogue Wool 3D -sukkahousut harmaa.

Anne Melender Vogue Villasukkahousut 6

INSPIRAATIO: sukkahousutrendit

Kysäisin Voguen tuotesuunnittelusta miltä näyttää tämän hetken sukkahousutrendit:

 • vahvat, värilliset opaque-sukkahousut (statementtinä asussa)
 • vastuulliset opaque-sukkahousut (Conscious Opaque- mallisto / kierrätetty polyamide Econyl)
 • 70-luvun henkiset pienet kuviot
 • ohuet merinovilla- / kashmirnilkkasukat loafereiden kanssa
 • ruutu ja kukonaskel syksyn sävyissä
 • ja tietenkin kauniit, ohuet mustat sukkahousut, jotka sopii kaiken kanssa
 • juhlaan hienostunut kiilto
 • isot pallot
Anne Melender Vogue Sukkahousut 12
Sukkahousujen ja sukkien taittelu kannattaa opetella, viikatut sukkahousut vievät vähemmän tilaa ja oikea pari löytyy nopeasti

Syksyllä on juuri oikea aika kurkistaa oman vaatekaapin sukkalaatikolle ja tehdä inventaario. Itse hankin usein kerralla kauden sukat ja sukkahousut varastoon, näin saan järkättyä tämän osion kaapissa kuntoon ja ei tarvitse ajatella kummemmin tätä käytännön juttua. Jos tulee erityisiä juhlia talven aikana, niin silloin suuntaan kauppaan sukkaosastolle ja valitsen juhla-asuun täydellisesti sopivat sukkahousut. Se on osa juhlavalmistelua ja minusta yhtä ihanaa kuin vaikka uuden huulipunan hankinta.

Kuvien asut olen lainannut Nansolta.

1 Comment

 1. Vogue-sukkahousut, kyllä. Tuttuja ovat. Nimenomaan sen vuoksi, kun mielestäni hame ja sukkahousut kuuluu yhteen. Ja käytän aina sukkahousuja, kun on hame päällä. Myös housujen alle sukkahousut, ainakin tähän aikaan vuodesta. Eihän sukkahousut vaatekappaleena ole sitä kestävintä sorttia. Se huono puoli niissä on, mutta en kammoksu sukkahousuja sen vuoksi

  Ohuet sukkahousut saa olla aikalailla ihonmyötäiset, kunhan eivät purista (tukisukkahousut on erikseen). Paksummat esim. neulesukkahousut mieluusti vähän löysempää sorttia, ettei tule sisätiloissa tukala olo. Korkea vyötärö ja pitkä sääriosa sukkahousuissa aina plussaa. Ja vahvikkeet saisi olla ainakin 60 denieriin asti. Minulla on mennyt monet sukkahousut rikki juuri kantapään kohdalta. Valitettavasti kanta- ja pohjavahvike löytyy useimmiten vain tukisukkahousuista.

  Onhan noita kertynyt kaikentyyppisiä sukkahousuja laatikoihin aina 15 denieristä tosi paksuihin neulesukkahousuihin. Ja kuoseja löytyy laidasta laitaan. Ruutua, pitsiä, raidallista, ribbiä ym. Ja lähestulkoon kaikkia värejä. Nuo sukkahousuvyyhdit on hyvinkin tuttuja. Parissa laatikossa on kasa mustia ja tummanruskeita sukkahousuja. Enkä yhtään muista mitä merkkiä mikäkin on. Sattuu olemaan mokanruskea se oma suosikki sukkahousuvärinä. Ja Voguen sukkahousuista Opaque Brillante 40den eniten käyttämäni.

  Näin talviaikaan käytän enimmäkseen neulesukkahousuja. Leudommilla keleillä riittää mikrokuitu- tai puuvillasukkahousut.Neulesukkahousuissa (halpis sellaisissa) se huono puoli, että pakkaavat ainakin uutena kutisemaan. Mutta useimmat on pehmenneet käytön ja pesujen myötä.

  Itselleni sukkahousuissa on tärkeintä kestävyyden ohella se, että sukkahousuissa on pitkä sääriosa ja korkea vyötärö. Ja vyötärönauha sellainen, etteivät valu. Kiva kirjoitus ja hyvät kuvat. Kiitos!