*Teknos on Villa Woodsin vuosiyhteistyökumppani

Villa Woods Talonmaalaus 2
Villa Woods on Kannustalon Fregatti-talomallistoa muokattuna meille sopivaksi

Minun on pitänyt jo jonkin aikaa esitellä teille Villa Woods kokonaan maalattuna.

Pääsimme aloittamaan kesällä ulkomaalausprojektia, joka eteni tasaisesti mutta melko hitaasti. Meillä ei ollut varsinaista kiirettä ulkomaalauksella, koska samaan aikaan täytyi edistää rakennuksella myös muita hommia. Mutta urakka valmistui nyt syksyllä ja olemme todella tyytyväisiä sekä valitsemaamme kotimaisen Teknoksen Nordica Eko -maaliin ja tietysti talon värisävyyn.

Maalivalinta Teknos NORDICA EKO ja valittu maalisävy RAL 7044

Villa Woods Talonmaalaus 19

Olen kertonut tarkemmin maalaustyöstä ja maalivalinnasta talonmaalauspostauksessa (toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Teknoksen kanssa). Halusimme kestävän ja helppohoitoisen maalipinnan meidän metsäiselle tontille. Teknoksen NORDICA EKO on puolikiiltävä maali, se näyttää karkealla puupinnalla todella kauniilta.

Villa Woods Talonmaalaus 5
Pihapiirin rakennuksiin autotalliin, pihavajaan ja puuvajaan on valittu sama maalisävy. Mahdollinen saunarakennus tulee olemaan puolestaan musta.

Talo on yleisilmeeltään edelleen vaalea, mutta selkeästi lämpimän harmaa. Sävy sopii meistä todella kivasti ympäröivän maiseman kanssa yksiin. Pihapiiriä on myös edistetty syksyn aikana, keväällä varmasti kiittelemme tähän käytettyä aikaa. Olen pyrkinyt miettimään sävyjä myös istutusten suhteen – talon päädyn perennapenkkiin valitsin valkoisia ja punertavia kasveja, jotka minusta sopivat harmaata seinää vasten nätisti. Yksityiskohdat on mustia, niin talossa kuin pihavalaisimissakin.

Villa Woods Talonmaalaus 7

Eleettömyys yhdellä sävyllä

Meistä jännä yksityiskohta on eleettömyys, joka syntyi valitsemalla ikkunoihin ja terassin oviin sama sävy kuin talon ulkomaalissa. Näin ei synny juurikaan kontrasteja, vaan talo on minimalistisemman näköinen. Sokkelin sävyä olemme pohdiskelleet, testasimme jo talon sävyä hivenen tummempaa vaihtoehtoa, mutta jotenkin vaalea sävy tuntuu mieleisemmältä. Tätä alamme varsinaisesti edistää kuitenkin vasta ensi keväänä. Sokkelia jää näkyviin tähän päätyyn ja kuistin pitkälle sivulle, kahdella muulla seinustalla terassi peittää sokkelin.

Villa Woods Talonmaalaus 16
Rakastan erityisesti tätä näkymää, minusta talon rimalomalaudoitus, suuri ikkunapääty, terassi ja sävymaailma on ihana.
Villa Woods Talonmaalaus 9
Kannustalon Fregatti-talomallin juju on näyttävässä ikkunapäädyssä.

Meidän näyttävin osa on varmasti suurten ikkunoiden pääty. Innostuimme rakentamaan terassia valmiiksi päädyn kohdalle, sinne on myös asennettu seinävalaisimetkin. Tätä näkymää jaksaa ihastella. Vaalea talo on kaunis ikivihreää luontoa vasten, muttei kuitenkaan niin kova kontrasti mitä ihan valkoinen olisi ollut.

Talon pääsisäänkäynnin kuisti on vielä ihan kesken, siihen valetaan keväällä portaat ja sivuille tulee rimoitukset – tietysti talon sävyyn maalattuna. Ulko-ovet tulevat olemaan mustia.

Villa Woods Talonmaalaus 11
Päätyterassi jatkuu saumattomasti varvikkoon.
Villa Woods Talonmaalaus 14
Talon lämmin vaalea harmaa sävy elää valon mukaan mielenkiintoisesti.

Villa Woods Talonmaalaus 15

Talonmaalauksesta

Päätyterassilta terassihommat jatkuvat etelän pitkälle sivulle, mutta vasta kevään puolella. Paljon on vielä ulkonakin tekemistä, mutta mahtavaa kuitenkin että paljon on myös saatu eteenpäinkin asioita. Talon maalauksessa meillä oli riittävän korkea teline apuna – ostettiin se jo rakennusprojektin alkuvaiheessa, koska todettiin että korkean talon omistajalla tulee ajoittain tarvetta sellaiselle. Maalaustyössä mies käytti apuna myös pitkää jatkovartta, se kevensi hommaa ja välillä myös maaliruisku oli kätevä apuväline. Rimalomalaudoitus ei ole nopein pinta maalata, onneksi seuraava kerros sujuu huomattavasti nopeammin. Hyvä suojaus oli myös tärkeää, siihen kannatti panostaa.

Villa Woods Talonmaalaus 20
Edustan puolella on saatu kylvettyä jo pieni palanen nurmikkoa

Nyt vihdoin siirrytään sisälle tekemään väliseiniä ja pintoja, sitä on odotettu! Mutta ei yhtään kaduta pihapiiriin laitettu aika, vaikka se onkin viivästyttänyt sisäpuolen valmistumista.

Olen kirjoittanut aikaisemmin maalausprojektista kaupallisessa yhteistyössä Teknoksen kanssa, ohessa linkit näihin kirjoituksiin:

Ulkoseinävärin valinta

Villa Woodsin maalisävyt

Talonmaalaus x Villa Woods

Kalusteovien maalaus – värien valinta

Comments are closed.