Anne Melender Koristetyynyt Asettelu 2

Tyynyralli – semmoinen on välillä virkistävää pientä somistamista. Innokkaasti kevättä odotellessa siivosin olohuoneen perusteellisesti ja pakkasin talvityynyt varastoon. Meillä on sohvalla Annalan villakankaasta teetetyt luonnonvalkoiseet tyynyt, jotka miellän osaksi sohvan perusilmettä. Niiden seuraksi on helppo lisätä yksi tai kaksi värikästä tyynyä.

Anne Melender Koristetyynyt Asettelu 3

Miten lisätä väriä sisustukseen

Pidän siitä miten pienellä yksityiskohdalla, tässä nyt vaikka näillä tyynyillä, saa huoneeseen mukavasti erilaista tunnelmaa. Vaikka rakastan eniten selkeää ja neutraalia, niin kieltämättä joka puolella näkyvät värit alkavat kiehtoa. Mietin miten omaan neutraaliin kotiin niitä lisää luontevasti.

Värikäs tyyny, kukat, esillä olevien kirjojen ja lehtien kannet, pienet kulhot ja maljakot – siinä joitakin yksityiskohtia värin lisäämiseksi.

Anne Melender Koristetyynyt Asettelu 4

Koristetyynyjen asettelu

Pidän eniten sekalaisesta koristetyynyryhmästä, sekoittelen niin kokoja kuin kuosejakin. Vierastan symmetrista tyynyjen asettelua; sellaista missä sohvan nurkissa on kaksi tyynyä vinottain ja toisessa päässä samanlaiset samalla tavalla. Luonnonvalkoiset perustyynyt meillä on 60×60 cm ja 40×60 cm kokoisia. Yleisin tyynykoko taitaa olla 50×50 cm tai nykyään myös tuo 40×60 cm. Neuvoni onkin, että valitse eri kokoja ryhmittelyyn.

Anne Melender Koristetyynyt Asettelu 11

Tässä on nurkassa yksi tyyny vinottain ja sohvan keskellä pitkulainen tyyny, johon pienempi tyyny rennosti nojailee.

Anne Melender Koristetyynyt Asettelu 12

Tässä asetelmassa on kaksi pitkulaista tyynyä, ne eivät näytä parina kivalta, joten sijoitin sinisen tyynyn vinottain olevan tyynyn seuraksi.

Anne Melender Koristetyynyt Asettelu 16

Koristetyynyjen valinta

Pidän melko tukevista tyynyistä, joissa on paksuhko eläväpintainen kangas. Nämä värikkäät tyynyt ovat paikallisesta Sisustusliike Uniikista, jossa on hurjan paljon upeita tyynyjä valmiina ja sisustusliikkeessä voi myös aina teettää oman valinnan mukaiset tyynyt. Sain tyynyt kokeiltavaksi ja minun pitäisi päättää kumpi näistä tyynyistä jää meille. Molemmista pidän ja valitsin tyynyt intuitiolla, en ajatellut yhdistää niitä samaan aikaan sohvalle, ajatuksissa oli ainoastaan yksi väripilkku luonnonvaaleiden tyynyjen seuraan.

Molemmat sopivat minusta kivasti kokonaisuuteen, joten valinta vähän pohdituttaa. Mutta huomasin kuvatessa miten ne sopivat myös yhdessä kokonaisuuteen, vaikka ova ihan eri henkisiä. Tässä tullaankin siihen minun ikivanhaan neuvooni: valitse aina vähintään yksi koristetyyny joka ei sovi kokonaisuuteen. Tällä ohjeella saadaan tuotua sattumanvaraisuutta sisustukseen, joka lisää aina tunnelmaa. Mikään sisustus ei mene pieleen yhdellä tyynyllä.

Anne Melender Koristetyynyt Asettelu 21

Valitse aina yksi tyyny joka ei ihan sovi kokonaisuuteen – näin luot huoletonta tunnelmaa tilaan

Anne Melender Koristetyynyt Asettelu

Voi olla että lopulta päädyn tuohon Lauritzonin keltaiseen Wild Life -kankaasta ommeltuun tyynyyn. Sininen tyyny oli muuten Designers Guildin kokoelmista.

Mutta nyt on freesattu olohuonetta väripilkulla kevääseen!

2 Comments

  1. Minun mielestä molemmat tyynyt sopii hyvin. Ihastuin oranssiin nyt keväällä ja Artekin seepratyynyn parina minulla on räikeän oranssi tyyny. Myös tulppaanit ovat oranssinkeltaisia ja niistä muodostuu pirteä pari.

  2. Anne

    Yllätyin itsekin miten hyvin nämä sopii pariksi 🙂 Se Artekin seepratyyny on upea klassikko ja oranssi niin fresh nyt!