Anne Melender Bergs Potter Banneri 2

Yksi asia mistä olen Helsingissä asuville kateellinen – pullasta!

Mun suurin pahe tässä elämässä on pulla; mikään herkku ei vedä vertoja hyvälle pullalle, eikä edes melkein hyvälle pullalle.

Palatakseni tuohon helsinkiläispullaan, en ole löytänyt täältä kotikaupungistani Turusta vielä yhtään niin hyvää pullaa, mitä Helsingin leipomoista. Sellaista juureen leivottua täydellistä taikinaa, joka ei kuitenkaan maistu liikaa happamalle juurelle. Mieluiten tämä pulla on viinerin muodossa, että taikina on voisen rapea ja siinä saattaa maistua hintusen ruskistunut voi. Täytteenä itse tehtyä vaniljakreemiä ja hilloa tai vaikka kuohkea rahkavaniljatäyte. Ja tietysti kakkosena kuohkeat pullapullat, eli kaneli- tai kardemummakierteet. Nonniin, voisin jatkaa tätä pitkään, mutta tajusitte pointin.

Mutta ehkä on onni etten ole löytänyt Turusta vielä ihan täydellisen himoittavaa pullaa.

Anne Melender Bergs Potter Banneri 5
Smoothiet best ja kyllä noi pähkinätkin on hyviä

Sokerin vähentäminen

Mulla on ollut oikeastaan aina jonkin sortin sokerikoukku päällä, ruokavalioon kuuluu paljon pullaa ja maltillisesti karkkia ja jäätelöä. Olen altis migreenille ja huomaan että etenkin tuo pulla laukaisee helposti migreenin. Karkeista varsinkin laku ja salmiakki, mutta niitä on paljon helpompi vältellä kun vehnäjauhoa, voita ja sokeria.

Jokin aika sitten tein maanantai-iltana Danerolles-valmistaikinasta supernekkuisia korvapuusteja ja seuraavana päivänä perään suklaahippukeksejä – arvatkaa olinko sen jälkeen kaksi päivää migreenissä.

Päätin että pakko tehdä muutos tähän, vaikka keho huutaa kuinka sitä pullaa/sokeria, mun täytyy miettiä miten pääsen siitä jatkuvasta makeanhimosta eroon. Juttelin ystävien kanssa ja todettiin että syön ainakin liian vähän proteiineja, sitä lisäämällä voisin taltuttaa makeanhimoa. Sokerin vähentäminen on mulle nyt ihan ehdoton juttu. Samalla tarkoitan myös vehnäjauhojen ja kovan rasvan vähentämistä.

Lisäsin myös ruokavalioon välipaloja, lyhensin niiden avulla ateriavälejä.

Anne Melender Bergs Potter Banneri 8
Tykkään erityisen paljon keltaisista omenoista (koska ne on makeita)

Herkuttelun sijaan ja välipalaksi

Minulle on tullut jo rutiini tehdä jonkinlainen smoothie aamupalan ja lounaan välille, sillä minulle varsinainen lounas maistuu vasta melko myöhään ja illallinen meillä syödään todella myöhään – johtuen usein työajoista, mutta myös tottumuksesta.

Niinpä smoothiella tankkaan itselleni energiaa aamupäivään. Perusversiossa on aina banaania ja pakastepinaattia, usein mustikoita pakkasesta, rahkaa tai tuoremehua, chia-siemeniä tai kaurahiutaleita jne. Tosta pinaatista olen erityisen innoissani, miten helppoja noi pakastetut pinaattinapit onkaan ja terveellisiä.

Smoothien lisäksi olen alkanut napostella pähkinöitä ja hedelmiä välipalana ja iltojen herkutteluna sarjoja katsoessa. Okei, välillä sorrutaan sipseihin tai jäätelöön, mut mieluiten vaan viikonloppuna.

Anne Melender Bergs Potter Banneri 13

Toivottavasti jaksan tätä hyväksi osottautunutta rutiinia! Eniten odotan sitä etten joka ainoa päivä haaveile pullasta, miten se voikaan olla niin vaikeaa. Mutta silloin kun piipahdan Helsingissä, menen kyllä pullaostoksille.

2 Comments

  1. Hei ootkos käynyt Turussa kahvila Mannassa? Ihan super ihana paikka lähellä Marttia/Vähä-Heikkilää. Suosittelen tsekkaamaan Ig! Heillä myös hyvät kardemummakierteet maistuvien macaronsien lisäksi😋

  2. Anne

    Oon käynyt, siellä on ihania juttuja. Mut tosi monissa on mantelia, mies on pähkinäallergikko. Pulla on ihan hyvää, mut sieltäkään ei löydy semmoista ihan täydellistä viineriä. Ja leivät on mun makuun ehkä hitusen liian kypsiksi paistettu. Oon näissä leivonnaisissa tosi hifistelijä heh.