Anne Melender Matrihouse Matiljedal 9

Vietettiin äskettäin ystävien kanssa ihana tyttöjen viikonloppu kierrellen Länsi-Uusimaata, sieltä löytyy vaikka mitä kaunista ja mielenkiintoista koettavaa – jo yksistään maisemat ovat todella kauniit. Välimatkat eri kohteiden välillä on lyhyitä; me piipahdimme päivän aikana Billnäsissä, Fiskarsissa, Tammisaaressa ja Mathildedalissa.

Tässä jutussa keskityn meidän pääkohteeseen Mathildedaliin ja siellä sijaitsevaan viehättävään Matri Houseen, joka on ihana Boutique-majoitus aamiaisineen. Kaunis vanha talo on äskettäin saneerattu pieteetillä ja sisustettu vanhaa kunnioittaen, silti raikkaan modernilla tyylillä. Sisustuksen on suunnitellut taitava Anna-Kaisa Melvas.

Tietenkin kaikissa huoneissa on sänkyvalmistaja Matrin tuotteet, joita samalla pääsee testaamaan ja fiiistelemään. Huoneita on kaikkiaan kuusi kappaletta ja jokainen on erilainen tyyliltään. Aamiainen ostetaan erikseen, tämä kannattaa huomioida varausta tehdessä!

Anne Melender Matrihouse Matiljedal 8

Matri House tunnelma

Sisään saavutaan varauksen yhteydessä saadulla koodilla, täällä ei ole vastaanottoa laisinkaan, vaan taloksi asetutaan itsekseen, se luo jo alkuun kivan kodinomaisen fiiliksen. Huokailemme tunnelmaa heti sisään astuessa, kaikki näyttää supertunnelmalliselta ja viimeistellyltä.

Koska meillä oli rento matka, en kantanut kameraa mukanani ja valokuvaaminen oli toissijainen juttu – nyt hivenen harmittaa, kun tätä juttua varten kännykästä löytyi ainoastaan muutama satunnainen räppäisy. Olisin mielelläni lisännyt tähän kauniita kuvia ympäri taloa.

Tunnelma oli puitteiden lisäksi muutenkin viehättävä, sillä tuntui että olemme ihan keskenämme jonkun kotona. Huoneita on vähän ja talossa on hiljaista. Yhteisiä tiloja on yläkerrassa ja alakerrassa, näissä kuvissa on yläkerran oleskelutila. Illalla istuskelimme alakerran oleskelutilassa ja nautimme lasit viiniä fiilistellen. Kirjastossa oli Dream Cozyn kirjoja, joita sai halutessaan ostaa itselle mukaan.

Anne Melender Matrihouse Matiljedal 2

Anne Melender Matrihouse Matiljedal 5

Video alekerran oleskelutilasta

(klikkaa video auki – pöyhin alakerran oleskelutilan tyynyjä, meidän rentoilun jälkeen)

Sananen sisustuksesta

Me kaikki olemme innokkaita sisustajia ja visualisteja, niinpä nautimme kokonaisvaltaisesti sisustuksen yksityiskohdista. Tällä oli murrettu pehmeä, samalla rohkea sävymaailma. Materiaalit olivat luonnollisia ja laadukkaita. Eniten ihastutti vanhojen second hand -tuotteiden käyttö osana sisustusta, mutta parasta oli niiden soljuva yhdistyminen moderneihin uusiin laadukkaisiin elementteihin. Kokonaisuus oli hiljaista luksusta parhaimmillaan; uudet asiat olivat kontrastina hyvää muotoilua ja laatua näille ”kirppislöydöille”. Tunnelma ei ollut retro tai vanhahtava, vaikka esineet olivat vanhoja ja iso osa kalusteistakin.

Erityismaininta laadukkaista valaisinvalinnoista, jotka ovat supertärkeitä yksityiskohtia ja silauksia sistuksessa.

Anne Melender Matrihouse Matiljedal 3

Anne Melender Matrihouse Matiljedal 4

Kylpyhuone videolla

(klikkaa video auki – ihaile kaunista kylpyhuonetta)

Matri House huoneet

Harmikseni löysin puhelimesta vain kaksi kuvaa meidän ihanasta huoneesta. Majoituttiin Anni-huoneessa, johon sai hyvin kolme henkilöä, minä nukuin vuodesohvalla, joka sekin oli mukava ja silattu kuohkeilla ihanilla petivaatteilla ja lakanoilla. Kylppäri oli aivan ihastuttava, siitä on tuossa yllä video.

Sänky, yöpöydät, tv-taso ja tekstiilit olivat kaikki Matrin valikoimasta. Lisäksi ihasteltiin, miten nätisti nuo vanhat esineet täydensivät tunnelmaa – pieni sisääntulonurkkaus oli tosi kaunis.

Kaikissa talon huoneissa on erilainen sisustus ja yksi huoneista sopii myös lemmikille.

Anne Melender Matrihouse Matiljedal 6

Anne Melender Matrihouse Matiljedal 7

Matri House aamiainen

Aamiainen on tilattava erikseen huonevarauksen yhteydessä, sitä ei kannata unohtaa eikä missata! Alakerrassa on heti sisääntulon vieressä mielettömän upea keittiö ja sen vierestä pääsee pieneen ruokasaliin, jossa on sopivasti pöytiä kuuden huoneen majoittujille. Tunnelma on hyvin kodinomainen ja samalla rennon elegantti.

Aamiaisella pöytiin tuotiin kahvi/tee ja leivänpäälliset tarjottimella. Siitä löytyi salaattia, tomaattia, kurkkua, juustoa, leikkelettä, viinirypäleitä. Tomaatit olivat supermaikeita ja varmasti itse kasvatettuja, niin herkullisia. Keittiön puolelta noudettiin leivät; nautin laadukasta hapanjuurileipää – arvostan leipien laatua. Salin puolella oli puuro/jogurtti/mehu-piste, jossa oli niin ihanaa puuroa, etten muista sellaista syöneeni. Lisukkeita oli runsaasti, itse söin omani hillolla ja luonnonjogurtilla.

Aamiaisella ei ollut mitään liikaa eikä mitään liian vähän, kaikki oli superlaadukasta ja palvelukin ystävällistä!

Anne Melender Matrihouse Matiljedal 11
Kaarnalaiva-myymälässä sekoaa kauniisiin koreihin ja harjoihin

Anne Melender Matrihouse Matiljedal 10

Mathildedal aktiviteetit

Matilda on pieni viehättävä kylä, jossa on ihana piipahtaa kesällä, mutta näin syksyllä se on myös tosi upea. Nyt oli joitain ravintoloita kiinni, mutta ei se haitannut yhtään. Me saavuimme illan suussa ja kävimme kävelemässä kauniissa maisemissa. Aamulla lähdön jälkeen piipahdettiin viehättävissä käsityöläisputiikeissa ja ihasteltiin alpakoita.

Yleisesti aktiviteetteja on ainakin luontokävelyt, ihanat kahvilat ja ravintolat, Terho-ravintolassa on usein esiintyjiä iltaisin, rannan ravintoloissa näytti illalla olevan ruokailijoita nautiskelemassa ja venelaiturissa oli vielä joitakin veneitä. Minusta Matilda on oivallinen paikka mennä rentoutumaan arjesta viehättävään ympäristöön ja rauhoittua.

Anne Melender Matrihouse Matiljedal

Tällainen reilun vuorokauden mittainen miniloma oli aivan täydellinen irtiotto arjen askareista. Vieläkin välillä palaan tunnelmiin ja fiiliksiin. Suosittelen lämpimästi joko ystävien kesken, ihan yksikseen tai puolison kera – konsepti sopii miten vain.

Kiitos Maija ja Henna <3

2 Comments