Anne Melender Joulukoti23 4

Oli pakko tulla tallentamaan tänne vuoden 2023 joulun ajatukset!

Vuosi on ollut itselle tosi raskas ja surullinen, mutta toki myös iloisia ja ihania hetkiä vastapainoksi – sillä on selvitty ja lopulta ihan onnellisena. Tämä joulu meni vielä tässä vuokrakodissa ja koin jotenkin säläiseksi pienet tilat, joten jätettiin suuremmat joulukoristelut tuleville vuosille, meidän joulukuusikin pääsi viettämään joulunaikaa ystävän uuteen kotiin.

Anne Melender Joulukoti23 2

Anne Melender Joulukoti23 10
Meidän joulukuusen korvike oli huikea joulukukkakmppu, jonka sain Kannustaloilta joulumuistamisena

Aikainen joulutus on se juttu

Aloitin joulutunnelmoinnin jo marraskuun puolivälin jälkeen, uskon että se oli myös hyvä tapa nauttia pimeästä marraskuusta, joka ei kyllä tänä vuonna tuntunut ollenkaan ankealta; saatoin muutaman kerran todeta ääneenkin, että marraskuu on oikeastaan yksi vuoden parhaista kuukausista.

Innostuin hurjan paljon kaikenlaisesta askartelusta ja näpertelystä, koen sen olevan myös tapa tuulettaa negatiivisia ajatuksia ja tuntemuksia. Kuntosaliharrastusta en vieläkään saanut käyntiin, mutta opin itsestäni että tarvitsen pientä puuhaa hyvinvoinnin tueksi. Minulle luontevinta on ideoiden kokeileminen käytännössä, vaikkei tuotokset aina ole niin onnistuneita, tärkeintä on se luomisen ilo. Niinpä otan tästä tuleville marraskuille ja joulun aluspäiville tavaksi askartelut ja leipomiset yms. rentouttavat ja ilostuttavat puuhat.

IMG 0732

Joulun 2023 trendit

Olen kirjannut muistiinpanoihin tämän vuoden joulutrendit ja villitykset, ehkä näitä on hauska lukea joskus myöhemmin:

 • Rusetit – en muista koska olisin nähnyt jotain asiaa niin paljon niin monessa paikassa, peukku tämmöiselle edulliselle, kauniille ja kaikkien tavoitettavissa olevalle villitykselle
 • Valkoiset kynttilät (IKEA)lasilyhdyissä – meinasin itsekin sortua tähän, mutta ihailin kuitenkin vain toisilla (koko mun Insta oli täynnä näitä)
 • Ledikynttilät – vihdoin löytyy aidon tunnelman luovia ledikynttilöitä, joilla saa kotiin turvallista ja päästötöntä tunnelmaa, me sytytettiin vain vähän aitoja kynttilöitä tänä joulukautena
 • Lame-koristelu joulukuusessa rusettien lisäksi – onnea vaan niiden riisumiselle
 • Vihreä joulukuusi – ihanan aidot ja aidon näköiset kuuset, itse en koskaan syttynyt huurrekuusitrendille
 • Ruudut sisustuksessa – ah miten kodikasta ja lämminhenkistä, talvella saa olla cosy, sain mitä rakkaimmat Mulberry-villatyynyt äidiltä ja siskolta
 • Cherin joululevy – taisin luukuttaa sitä aika paljon
 • Marimekon tasaraita – tämä sekä pyjamissa, lakanoissa ja t-paidoissa, hurahdin itsekin
 • Kliseiset askartelut ja herkkujen itse tekeminen – ensi vuodelle jäi vielä ”girlandin” tekeminen, ehkä aloitetaan Mutti-tuubien säästäminen jo hyvissä ajoin
IMG 0748
Jouluaattoillan kattaus tehtiin yhdessä, sanoin miehelle että taittele sinä servetit ja noin kauniit kuuset hän teki – tämä yllätyskonsepti jatkoon
Anne Melender Joulukoti23 8
Tehtiin itse fudgea ekaa kertaa, piti keitellä muutamaan kertaan, mutta lopulta se onnistui ja oli hyvää

Jouluruoat 2023

Me nautittiin eniten kalapöydästä, joka syötiin aattoiltana ja joulupäivänä. Oltiin järkeviä ja ei haalittu liikaa ruokaa jääkaappiin, saatiin kaikki syötyä ja hyödynnettyä. Me harkittiin kinkun ostamista tälle joululle, mutta sitten saatiin sellainen ja niinpä tämä joulu vielä mentiin myös kinkkuleivillä ja perinteisillä kinkku/laatikko -aterioilla. Ensi vuonna pitää miettiä uudelleen tätä asiaa. Kivointa jouluruokajutuissa oli myös yhdessä tekeminen. Teimme joulusuklaata, fudgea ja pipareita!

Jouluaattona meillä on tapana käydä miehen vanhemmilla joulupuurolla, illaksi tullaan aina kotiin omaan joulupöytään – mutta ihana perinne tuo!

Mutta muistan ensi vuodellekin, ei liikaa ruokaa, ei liikaa suklaata ei liikaa makeita jälkkäreitä. Sopivasti on hyvä.

IMG 0751
Innostuin maalaamaan pakettikortteja, olipa muuten haastavaa, jokainen meni hivenen pieleen, muttei se haittaa
E016233A FD2B 4E08 A369 1E7BF66E0234
Paras hetki aattoiltana, rakastan sitä että lattia lainehtii ryttyisiä lahjapapereita, päällä uusi pyjama ja saa selata lahjakirjoja

Joululahjat 2023

Me sovittiin ettei osteta toisillemme varsinaisia joululahjoja, koska emme kumpikaan tarvitse mitään ja ostetaan mielummin jotain kotiin sitten kun päästään muuttamaan. Ostin itse itselleni Marimekon tasaraitayöpaidan ja kirjan (Saku Tuomisen uusimman). Sain kuitenkin paketteja appivanhemmilta ja ystävältä. Saatiin esimerkiksi miehen vanhemmilta ihana lahja; ohjattu taideilta.

IMG 0789
Meidän glögisprizit

Tapanina meille tuli ystävä kylään ja juhlitiin vähän drinksuilla ja baarihyppelyllä. Tuostakin voisi tehdä kivan perinteen, se oli mukavaa kaiken kotoilun jälkeen! Minäkin jaksoin hyvin mocktail-linjalla.

Anne Melender Joulukoti23 11

Ihana joulu 2023! Marraskuu ja joulukuu eivät ole ollenkaan ankeita talvikuukausia. Nyt se talvi vasta alkaa ja odotan jotain mielettömän ihanaa ja innostavaa tammi- ja helmikuulle, että mieli pysyy virkeänä ja iloisena kevättä odotellessa. Ainakin Villa Woodsin edistyminen ja tuleva muutto siintää vahvana mielessä. Myös odotan kivoja työjuttuja!

Heippa 2023!

4 Comments

 1. Oih, miten kauniin jouluisia ovat nuo Mulberry-villatyynyt.
  Uljasta ja upeata Uutta vuotta kaikille.
  -Tarja-

 2. Voi kuinka kauniita pakettikortteja olet tehnyt wau, ja kauniisti taitellut servetit. Älä loukkaannu mutta en itse ainakaan laittaisi päälle paketista suoraan yöpaitaa.

 3. Kiitos, kiva näpertää kaikenlaista 🙂 En loukkaannu, minusta jouluun kuuluu saada paketista laittaa päälle uusi pyjama, en ole niin tarkka että se pitäisi pestä ensin.