Anne Melender Magnoliankukat 2

Magnolian oksat maljakossa

Tänä vuonna ostin itse itselleni ystävänpäiväkukat, valitsin Kukkakauppa Piia Jaalalta upean käkkyräisen magnolian oksan. Oksassa oli valtavia nuppuja ja jännitin miten mahtaa käydä, aukeavatko nuput kukkaan. Olen joskus ostanut ruokakaupasta magnolian oksia ja niiden nuput ovat nahistuneet eikä kukkia ole tullut.

Sain kukkakaupasta hyvät ohjeet:

 • puuvartiselle magnolialle kuuma vesi
 • leikkuupinta veitsellä viistoon
 • vesi kannattaa vaihtaa tiuhaan
 • nuppuja voi suihkutella

Näillä ohjeilla, paitsi suihkuttelu, lähes jokainen valtava nuppu aukesi ja magnoliasta tuli aivan mieletön. Tässä postauksessa nyt kuvasaldoa muistoksi tuosta upeudesta. Lisävinkiksi voidaan todeta, että kukkakauppojen vahvat oksat kukkivat todennäköisimmin. Nyt haaveilen puutarhaan magnoliasta!

Anne Melender Magnoliankukat 4

Seuraajien kysymyksiä

Instagramissa pyysin seuraajilta sekalaisia (kivoja) kysymyksiä, joiden avulla ehkä saan tämä blogin taas eloon ja myös vähän täytettä kukkakuville, koska onhan se nyt kiva lukeakin jotain.

Päätin tehdä kaksiosaisen postauksen, tässä ensimmäisessä tulee sekalaiset kysymykset ja seuraavassa Villa Woodsiin ja rakentamiseen liittyvät kysymykset.

Seuraa minua Instagramissa: @anne.melender

Anne Melender Magnoliankukat 6

Miten olet oppinut tekemään kauniita asetelmia?

Uskon että tähän on monta ”syytä”. Minä olen pienestä asti ollut hyvin kiinnostunut sisustamisesta ja pukeutumisesta ja kaikesta visuaalisesta. Olen ruokkinut tätä ja minua on kannustettu myös kotona siihen. Tekemällä sitä mistä nauttii niin oppii. Sommittelu on asetelmien tekemisessä kaikken tärkein asia; ihan sama mitä asetelman esineet ovat, jos ne on sommiteltu hyvin kokonaisuus toimii.

Asetelmien tekemistä kannattaa harjoitella jos on siinä epävarma. Kannattaa tutkia somesta, lehdistä jne. itseä viehättäviä asetelmia ja miettiä miksi ne toimivat. Millainen on asettelu – montako esinettä siinä on, mikä on syvyysvaikutelma ja korkeusvaikutelma. Usein auttaa myös jos mukana on kirjoja tai jokin alusta tai vati.

Anne Melender Magnoliankukat 5

Mitkä asiat tekevät elämästäsi merkityksellisiä?

Mä oon varma että kaikkein merkityksellisintä on se että kokee itsellä olevan joku tarkoitus. Tietysti rakkaat ihmiset tekee elämästä merkityksellistä, mutta jos mietin muulta kannalta.

Uskon että haasteet ja onnistumisen tunteet ja se että voi auttaa toisia. Se että haluaa tehdä työnsä ja mahdolliset harrastukset mahdollisimman hyvin ja kokee oppivansa uutta ja oivaltaneensa jotain. Ihan sama mulle mitä se työ vaikka olisi, kaikessa työssä voi kehittyä ja onnistua, sama harrastusten kanssa. Musta on äärimmäisen tärkeää seurata omia intohimoja ja ruokkia niitä.  Myös se, että kokee että on voinut antaa jotain toisille ihmisille.

Moni kokee ettei elämässä ole merkityksellisyyttä ja sitä kautta saattaa masentua. Mä toivon että mielenterveysongelmat otettaisiin vakavasti ja niihin saisi helposti apua.

Anne Melender Magnoliankukat 7

Millainen on sun tavallinen arkipäivä?

Herään yleensä noin kahdeksan aikoihin ja juon ekana kahvia ja syön leivän – yleensä ruisleipää juustolla. Toi on ihan vakioaamupala. Joskus syön sen miehen kanssa ja jos hän on jo lähtenyt niin syön aamiaisen tietokoneen äärellä. Haaveissa söisin sen pöydässä lukien lehtiä, mut luen ne tietokoneella. Usein viesteilen ystävien kanssa muutaman sanan aamupäivällä.

Käyn koirien kanssa ulkona.

Sen jälkeen vastailen viesteihin ja meileihin. Katson mitä mun kalenterissa on työn puolesta. Hetken päästä käyn petaamassa sängyn ja laitan aamiaisastiat koneeseen.

Tämän jälkeen teen töihin liittyviä juttuja tietokoneella, kuvaan, saatan palaveerata, käydä jossain noutamassa jotain jne. riippuu paljon mitä työjuttuja kullekin päivälle osuu. Päivittelen somea ja vastailen seuraajien viesteihin. Moni ei tiedä, mutta mulla menee päivässä aika paljon aikaa pelkkiin viesteihin vastaamisiin, sitä teen ihan nukkumaan menoon saakka, koska en kestä jos inboxissa on lukemattomia viestejä. Jossain välissä nappaan keittiössä lounaan, valitettavasti yleensä syön senkin tietokoneen äärellä.

Noin neljän aikoihin alan miettiä mitä syötäisiin, saatan käydä kaupassa ja alkaa valmistella ruokaa, yritän aina tehdä sen verran että sitä riittää meille lounaaksikin. Usein piipahdan raksalla katsomassa mitä on tapahtunut ja ihan vaan jotta näkisin miestä. Ai niin, käyn koirien kanssa toisen kerran ulkona myös noin neljän aikoihin.

Me syödään yhdessä vasta noin yhdeksän aikaan iltaisin, koska toisen työvuorot tai raksa. Olen kyllä itse yleensä syönyt aiemmin ja syön vähän lisää iltaruoan aikaan. Käyn kolmannen kerran koirien kanssa ulkona kahdeksan tai yhdeksän aikaan.

Kympin maissa alan miettiä että pitäisi mennä suihkuun. Se yleensä venyy vähän ja päästään katsomaan sarjaa sänkyyn joskus klo 23. Katsotaan jakso jotain ja meinaan nukahtaa, jos on hyvää katsottavaa niin voi humpsahtaa lähemmäs yhtä.

Semmoinen on tavallinen päivärytmi.

Anne Melender Magnoliankukat 9

Mikä inspiroi keväässä?

Tää onkin hauska, teen teille listan tähän. Nyt se kevät alkaa ihan näillä hetkillä, sitä on  o d o t e t t u!

 • värit, murretut pastellit tai kirkkaammat värit, erityisesti punainen, sininen, pehmeä keltainen ja persikka
 • rannekellot, mun pitäisi käyttää omiani enemmän
 • loaferit nilkkasukkineen, ballerinat ja tennarit; mikä on parempaa kuin lakaistut kadut ja kevyet kengät
 • matalammat ja pitkulaisemmat aurinkolasit ja silmälasit, niin että kulmakarvat näkyy
 • pinkki meikki ja luonnollinen look
 • polkkatukka
 • Kelly Rutherford
 • värilliset lakanat
 • ruudulliset ja kuviolliset matot
 • metalli
 • kattaustekstiilit; pöytäliinat, kangasservetit ja tabletit
 • pienet maljakot eri väreissä
 • asetelmataulut
 • korvakorut ja yleensäkin enemmän koruja
 • neulemekot kevääksi
 • valuvat leveät housut
 • tiukat ribbimäiset paidat
 • pienet ovelat kulhot kirppikseltä, joita voi sijoitella asetelmiin
 • muistikirja, koska on ihana kirjoittaa fyysisiä muistiinpanoja ja lukea niitä myöhemmin
 • täydellinen beige trenssi
 • yhden yön ”lomat” koska ne katkaisee arjen
 • pihahaaveilut
Anne Melender Magnoliankukat 12
Olen niin valmis tähän väliaikaiskotiin ja beige/harmaaseen väriskaalaan

Anne Melender Magnoliankukat 16

Tehosteseinä vai koko huone samalla sävyllä? Ja miksi?

Minusta se riippuu ihan tilanteesta. Nyt on ollut jo jonkun aikaa trendinä maalata kaikki seinät ja monesti vielä vaatekaapistotkin samalla sävyllä. Se on mielestäni kaunista ja rauhoittavaa.

Mutta on tiloja, joihin tehosteseinä sopii ihanasti, esimerkiksi jos tilassa on paljon ikkunapintaa ja rikkonaisia pieniä seinänpätkiä, silloin yksi ehjä värillinen seinä on hyvä vaihtoehto. Eli suosisin yleisissä rikkonaisissa tiloissa tehosteseiniä ja umpinaisemmissa pienemmissä tiloissa kokonaan sävytettyä.

Tehosteseinä on mielestäni kiva, jos se on reilusti tehoste, eikä siis liian hailakka, koska muuten se voi näyttää virheeltä. Muutenkin pidän enemmän joko reilusti valkoisista seinistä tai niin että sävyn huomaa. Hyvin hennot harmahtavat tai beigehtävät seinäsävyt näyttävät helposti huonosti valitulta valkoiselta, eli tunkkaiselta. Maalikartan sävy on aina luonnossa vaaleampi kuin pienessä palassa. Maalarinvalkoinenkin näyttää ihan kivalta lämpimältä harmaalta pienessä maalikartassa.

Pidän myös katon maalaamisesta jollain värillä. Erityisen hyvin se sopii vahoihin taloihin, mutta miksei myös modernimpaankin taloon, jos on sopiva kokonaisuus. Tai miettikää vaikka eteisen kattoa sävytettynä, jos se on vaikka matalampi kuin muut tilat.

Anne Melender Magnoliankukat 18

Ulko-oven ja postilaatikon pesu

Ihanaa että siivous ja kodinhoito ylipäätään kiinnostaa niin paljon. Miksei arjen pakollisista askareista tekisi helpompia ja mukavampia. Pitää kuitenkin muistaa, että jokaisella on erilainen siisteyskäsitys ja elämässä on tärkeämpia asioita mitä stressata kuin siivous. Mutta totta on, että tutkimustenkin mukaan siisti koti rauhoittaa ja tekemättömät kotityöt kuormittavat mieltä. On sitten oma asiansa mihin rajan tehtävissä hommissa vetää.

Mutta tää kysymys oli hyvä, koska kuinka moni muistaa joskus pestä ulko-oven – oli se kerrostalossa rappukäytävään tai suoraan pihalle vievä ovi. Onhan siistillä sisääntulolla freesi vaikutus, joten jos josku siltä tuntuu, niin miksei pyyhkisi ja pesaisisi ulko-ovea. Itse teen sen harvoin ulkopuolelta, mutta sisäpuolelta aina välillä, koska en tykkää tahroista. Mutta uskon että Villa Woodsissa ollaan tosi tarkkoja myös ulko-oven ulkopuolelta.

Kodinhoidossa mielestäni on parasta opetella estämään likaa ja siivottavaa, sen jälkeen näppärimmät ja tehokkaimmat tavat siivota ja lopuksi toivottavasti hyvä mieli että paikat on kunnossa mahdollisimman vähällä vaivalla.

Anne Melender Magnoliankukat 19

Kuvausvinkkejä ja niksejä

Sain pyynnön kertoa omia kuvausvinkkejäni. Nykyään valokuvaaminen on paljon rennompaa kuin varsinaisina blogiaikoina. Muistan miten himoitsin uusia objektiiveja ja parempaa kameran runkoa. Nyt olen niin paljon rennompi, enkä koko ajan pyri kuvia jakaessani liikaan tarkkuuteen. Pidän kuitenkin edelleen kuvaamisesta ja innostun onnistuneimmista otoksistani.

Kuvaan edelleen osan sisällöistä järkkärillä, koska iphone tekee kuviin väkisinkin värivääristymiä, liikaa terävyyttä ja julmuutta. Joihinkin kuviin puhelin on oikein hyvä, mutta jos haluaa enemmän tunnelmaa, niin silloin tartun järkkäriin.

Näissä magnoliakuvissa muutamissa olen käyttänyt järkkärin linssin edessä metallista keittiösiivilää, sillä saa utua ja struktuuria kuviin. Tykkään myös kuvata jonkun takaa, että etualalle jää pieni suhmura. Joskus saatan laittaa käden linssin reunaan, että siihen tulee semmoinen pehmeä rajaava huntu.

Itse pidän kuvista, joissa pääasia on valittu ja tarkennettu, että tietää mikä on kuvan fokus – oli se yksityiskohtakuva tai yleiskuva. Se on tapa kertoa kuvalla katsojalle jotain, joten paras neuvoni on että mieti mihin tarkennat ja tarkenna ylipäätään. Myös neuvon ottamaan ennemmin liian tummia kuin liian vaaleita kuvia. Joskus näen ihanan kuvan mutta se on minusta liian hailukka, tekisi mieli editoida siihen syvyyttä. Mutta se on jo makuasia.

Anne Melender Magnoliankukat 23

Tästä taisi tulla aika pitkä postaus, joten jatketaan toisen kerran kysymyksiin vastaamista. Seuraavassa osassa Villa Woodsiin ja rakentamiseen liittyviä vastauksia. <3

Mutta hei, olenpa postannut tänne pitkästä aikaa!

4 Comments

 1. Vierailija S

  Kiva postaus! Ja nätit kukat/kuvat. Postaustoive (ihan tänne blogiin): kevätsiivous, jos tulee jotain mieleen tästä aiheesta 😊

 2. Oi miten kiva kuulla, kiitos 🙂 Onpa kiva toive, minäpä yritän tehdä, joku inspiroiva siivouslista keväälle!

 3. Kukat piristää aina tosi paljon kotia 🙂 Ja on muuten kivan näköinen tuo maljakkokin. Sopii hyvin yhteen mangolian kanssa.

 4. Niin piristää! Kiitos, toi maljakko on kivan erilainen ja antaa just kasveille upean taustan 🙂